Double Rise 2019: kész a végleges program! Cikk

Hirdetés

Idén immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Double Rise Fesztivál, ami 2016-ban Erdély első összművészeti fesztiváljaként indult útjára Torockón. Három sikerekkel és tanulságokkal tűzdelt év után negyedszer is rengeteg színes programmal várják a szervezők a Torockóra érkező Napfelkelőket.

 „Gyere ki a zöldbe" – közelebb a természethez

A 4. Double Rise Fesztivál kiemelten fontos szerepet ad idén a természetnek, így szlogenjével, a „gyere ki a zöldbe” mondattal kívánja felhívni az érdeklődők figyelmét, hogy a rendezvény nem csupán változatos programkínálata miatt kiváló kikapcsolódási lehetőség, hanem Torockó és ezáltal Székelykő csodálatos környezetének köszönhetően is. A szervezők zöldebbé kívánják tenni a fesztivált, hiszen a "dupla napfelkelés birodalma" céljának tartja az értékmentést és értékteremtést, ezért úgy zenei felhozatalában, mint a környezetre való odafigyelésében erre törekszik. A fesztivál zöldebbé tételében kiemelkedően fontos újítás, hogy nem lesznek szívószálak, elsősorban dobozos sör lesz vásárolható a műanyag poharas helyett (amelynek dobozait szelektíven gyűjtik majd), ugyanakkor kukorica alapból készült, lebomló poharakkal is találkozhatunk a rendezvény több helyszínén.

Régi helyszínek új élettel: Double Stage és Rise Stage

Az egykor Nagyszínpadként ismert előadóteret a rendezvény megálmodói az idei évben Double Stage-re keresztelték, ahol számos nemzetközi, magyarországi valamint románajkú előadó is fellép. A Double Rise Fesztivál első nemzetközi fellépője az izlandi GusGus lesz, amit további nemzetközi nevek követnek. A bosnyák Dubioza Kolektiv a Balkán pezsgését hozza el, míg a holland Dope DOD az igazán őrületes ütemekért felel majd. James Marvel és Mc Mota a legnagyobb európai elektronikus zenei fesztiválok világába repíti a közönséget, de velünk lesz az Asian Dub Foundation, valamint erb N dub is az Egyesült Királyságból.

A Double Stage-en hallhatjuk majd Románia egyik legismertebb elektronikus formációját, a Golant, valamint a Roa-t. A magyar zenei kínálatból nem maradhat ki idén sem a 2018-as fesztiválhimnuszt szerző Hiperkarma, az erdélyi közönségkedvenc Bagossy Brothers Company, az Ivan and the Parazol, a 30Y és a Kiscsillag. A koncertélmények ínyencségeként említhető a ritkaság számba menő Bohemian Betyars és a Parno Graszt közös koncertje, ami rendszeresen SOLD OUT estéket hoz a kluboknak, valamint szülinapi koncert is lesz, hiszen a Tankcsapda a Székelykő lábánál ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Lemezlovasok közül is számos romániai DJ-vel találkozhatunk majd a Double Stage-en, mint például Mad Liquid, Dj Snow ft. Mc Agent, vagy Iced out Boy.

Rise Stage-nek elkeresztelt egykori kisszínpadon is megjelennek a nemzetközi fellépők. A Szabó Benedek és a Galaxisok, az Esti Kornél, a Mangorise, a Blahalouisiana, vagy az AWS koncertjei után a késő esti koncertek között a brit The Buddha Pests lép fel. Ezen a színpadon a Roadkillsoda és a Rehab Nation képviseli a román zenekari világot. A Rise Stage további fellépői között találjuk a Zagar, Run Over Dogs, Indeed és Fatal Error zenekarokat, de ugyanezen a színpadon lép fel az Ethno Funk koronázatlan királya, a Baricz Gergővel kiegészültKerekes Band.

Planetárium Művészeti Udvar: színház, irodalom, művészetek 

Összművészeti fesztiválként a Double Rise idén is változatos színházi előadásokkal várja a jelenlevőket. A Kriza János Művelődési Házban magyar, illetve román nyelvű előadásokat is megtekinthetünk. Színpadra lép többek között a román Reactor, a Navarra Dance Stúdió, a Szín-Kron csoport, valamint a marosvásárhelyi és kolozsvári színművészeti egyetem diákjai is. Elmerülhetünk az irodalom legkülönfélébb műfajai között. Slam workshopon vehetünk részt a NESTjóvoltából, könyvbemutatókon vehetünk részt, irodalmi beszélgetéseket hallgathatunk meg az EMILszervezésében. A művészeti udvar mindemellett kiállítások, filmklub és kézműves sörök otthona is lesz. Érdemes ellátogatni a Kriza udvarára!

Folkliget és MVM Electri-City, avagy hol mulassunk hajnalig?

A Hagyományok Házával közreműködésben megvalósuló FolkLigetben idén sem maradhatnak el a jól bevált nappali tevékenységek, amelyek családosok, kisgyerekek és fiatalok csoportját is kiválóan elszórakoztatja. Amíg a déli óráktól kezdődően a gyermekeket kézműves foglalkozások, meseelőadások, tánc- és énektanítás köti le, addig ugyanezek a programok segítik a szülőket, hogy a szomszédos BorUdvarban a legkiválóbb magyar borokat kóstolhassák meg. Délután a FolkLigetben adatközlők koncertjeivel hangolódhatunk az estére, vagy éppen Berecz András kalauzolhat minket a mese világában. A házigazdák már megszokott módon Kacsó Hanga Borbála, Berecz István és a Tokos Zenekar lesznek, akik segítenek az esti táncházra begyakorolni a leghasznosabb tánclépéseket, vagy a legkapósabb dalokat. Az esti órákban hallhatjuk a FolkLiget színpadán Szalonna és Bandáját, a Dűvő Zenekart vagy az Üver Zenekart is. A Rendhagyó Prímástalálkozó, vagy az Etnorom koncert után a jól bevált esti táncház sem maradhat el, amelyen a Tokos zenekarral hajnalig mulathatunk, miközben át-átkacsinthatunk a BorUdvarba egy-egy hűsítő fröccsért.

Az MVM Electri-City (egykori Hanglegelő) a budapesti CityMatiné jóvoltából biztosít napközbeni buli helyszínt temérdek dj-vel. A nagy népszerűségnek örvendő délelőtti bulikat kiegészítik a késő esti lemezlovasok, mint: Hunay, Soulshaker, Eye Scream, Beatjunkz és még sokan mások. Egy biztos: éjjel-nappal áll majd a bál!

 

Double Rise 2019 további infók, jegyek >>>

 

Double Rise

Kapcsolódó

Ma este indul a Volt Fesztivál 2019! Cikk

Kedd este új helyszínen – a korábbi szomszédságában - nyitja meg kapuit a 27. Telekom VOLT Fesztivál. A Magyar Kormánytól kapott fejlesztési támogatásból létrejött szabadtéri rendezvényhelyszínen első alkalommal tartanak VOLT Fesztivált. „Mindössze pár hónapja volt a városnak, hogy a VOLT indulásá

Nyerjetek két páros bérletet a Sörolimpia 2019-re! Cikk

Harapnátok egy kiadósat a hazai rock és metal világából és mellé betolnátok még egy nagyon ízes fesztiválélményt is? Akkor itt a lehetőség: most KÉT páros Sörolimpia 2019 bérletet nyerhettek a rendezvény és a Fesztiválok Városa közös játékával! A dolgotok csak annyi, hogy a Fesztiválok Városa Fac

Fesztiválok 2019: hazai rendezvények a nyár derekára Cikk

A főszezon második hónapja sem szerényebben adja elő magát mint a nyár indítása, sőt gyakorlatilag akár a hónap minden napját elüthetjük fesztiválozással! A hazai felhozatal tehát igen gazdag – és szerencsére elég színes színes is - épp ezért mi az előző lajstromhoz hasonlóan most is igyekeztünk

Budapest Park: Iggy Pop, 30STM, ZAZ, Architects, Ziggy Marley és még sokan júliusra! Cikk

A tavasz már a múlté, az ősz még oly messze… Akárhogyan is, benne vagyunk a nyár sűrűjében, és ezzel együtt itt a szabadtéri koncertszezon java, amit ennek a legjelesebb hazai helyszíne, a Budapest Park is igen dús programsorral ünnepel! Az előző hónaphoz hasonlóan ezúttal is egy csokor világsztá