Nova Rock 2020: idén elmarad az osztrák rockfesztivál is Hír

Hirdetés

A sorozatos európai turné- és rendezvény-visszamondások már elég markánsan jelezték, de végül a héten hivatalosan is bejelentésre került:  idén sajnos nem élvezhetjük a Nickelsdorf fövenyén a nyárindító zúzást, azaz nem kerül megrendezésre a Nova Rock 2020!

Ez már sok magyar fémzenerajongó szívébe is belemarkol, ugyanis az idén június 10. és június 13. közé tervezett fesztivál nem kevés hazai rock és metal rajongónak volt biztos pont a nyári élménynaptárba. Az idei etap egyébként olyan fellépőkkel operált volna, mint a System of a Down, a Foo Fighters, a Billy Talent, a Korn, a Disturbed, a The Offspring, a Volbeat, a Bring Me The Horizon, az Alter Bridge, a Steel Panthert, a Skillet, a Heaven Shall Burn, a Black Veil Brides vagy az Airbourne.

Természetesen a döntés teljesen érthető az adott szituációban, ennek jegyében egyébként egész június végéig nem lehet még Ausztriában koncertet és fesztivált tartani. A szervezők egyébként hamarosan elkezdik csepegtetni a 2021-es infókat, amikor már ismét teljes erővel, és bikaerős névsorral szakít majd a metal a szomszédban!  

 

Alább Nova Rock hivatalos közleménye:

"Dear loyal Nova Rock fans, dear media partners,

Unfortunately, difficult times also require difficult decisions.
As recently announced by the Federal Chancellor in the current press conference no concerts and festivals will be allowed until the end of June.

This means that the NOVA ROCK Festival 2020 will not take place due to the tragic Covid19 pandemic and is therefore cancelled. As organizers, we stand, of course, 100% behind this government decision, although we would have preferred this decision much earlier.

It’s a shame, of course, because we were in the middle of the preparations to make the NOVA ROCK Festival 2020 another unforgettable experience for you, but this is a situation that we, as the organizers, completely understand and support. Health is the most important thing!

Please consider that all measures that have to be taken now are completely new for everyone involved. Please give us time to organize everything here and to provide you with further information as soon as possible.

Thank you for your understanding, trust and in advance for your patience,

Ewald Tatar and the NOVA ROCK Festival Team"

 

További elmaradó és új időpontra került európai fesztiválok >>>

 

-fv-

Kapcsolódó

Fizetős digitális fesztivált tart 2020-ban a Tomorrowland! Hír

Tomorrowland Around the World 2020 Az talán önmagában már nem akkora hír, hogy digitális fesztivált tart a Tomorrowland, hiszen gombamód szaporodnak hasonló események, de az már jóval izgalmasabb, hogy a gigászi elektronikus rendezvény nem csak sima live stream sorozatot hoz össze, hanem a legmodernebb 3D-s technológiával spékelt,

Elmarad az Electric Castle 2020 - itt a jövő évi időpont! Hír

Electric Castle 2021 Idén júliusban rendezték volna a 8. Electric Castle fesztivált - Kolozsvár mellett a történelmi jelentőségű Bánffy Kastélyban-, de a járványügyi helyzetre való tekintettel jövő évre halasztják. Az új dátum: 2021. július 14-18. Bár a román miniszterelnök, Ludovic Orban a múlt héten bejelentette a

Fekete Zaj 2020: lesz idén is fesztivál, de csak hazai előadókkal! Hír

Fekete Zaj Fesztivál 2020 Bár már javában a lazítások idejét éljük, sajnos a nemzetközi turnék indulására még várni kell, ennek jegyében döntött úgy a Fekete Zaj Fesztivál csapata – egy átfogó rajongói felmérést követően – hogy idén csak hazai fellépők dallamai és ütemei csendülnek fel Sástón augusztus 19. és 23. között.

EXIT 2020: a szerb elnök kéri, hogy ne maradjon el idén a fesztivál Hír

Exit Festival hangulat Az egészségügyi helyzet javulása nem csak a rendezvényszervezőket, de a felelős döntéshozókat is optimizmusra sarkallja, olyannyira, hogy maga a szerb  miniszterelnök, Ana Brnabic is arra kéri az EXIT Fesztivál szervezőit, hogy idén se marad-jon el a világhírű rendezvény. Bár a többi hasonló méret