Nova Rock 2020: idén elmarad az osztrák rockfesztivál is Hír

Hirdetés

A sorozatos európai turné- és rendezvény-visszamondások már elég markánsan jelezték, de végül a héten hivatalosan is bejelentésre került:  idén sajnos nem élvezhetjük a Nickelsdorf fövenyén a nyárindító zúzást, azaz nem kerül megrendezésre a Nova Rock 2020!

Ez már sok magyar fémzenerajongó szívébe is belemarkol, ugyanis az idén június 10. és június 13. közé tervezett fesztivál nem kevés hazai rock és metal rajongónak volt biztos pont a nyári élménynaptárba. Az idei etap egyébként olyan fellépőkkel operált volna, mint a System of a Down, a Foo Fighters, a Billy Talent, a Korn, a Disturbed, a The Offspring, a Volbeat, a Bring Me The Horizon, az Alter Bridge, a Steel Panthert, a Skillet, a Heaven Shall Burn, a Black Veil Brides vagy az Airbourne.

Természetesen a döntés teljesen érthető az adott szituációban, ennek jegyében egyébként egész június végéig nem lehet még Ausztriában koncertet és fesztivált tartani. A szervezők egyébként hamarosan elkezdik csepegtetni a 2021-es infókat, amikor már ismét teljes erővel, és bikaerős névsorral szakít majd a metal a szomszédban!  

 

Alább Nova Rock hivatalos közleménye:

"Dear loyal Nova Rock fans, dear media partners,

Unfortunately, difficult times also require difficult decisions.
As recently announced by the Federal Chancellor in the current press conference no concerts and festivals will be allowed until the end of June.

This means that the NOVA ROCK Festival 2020 will not take place due to the tragic Covid19 pandemic and is therefore cancelled. As organizers, we stand, of course, 100% behind this government decision, although we would have preferred this decision much earlier.

It’s a shame, of course, because we were in the middle of the preparations to make the NOVA ROCK Festival 2020 another unforgettable experience for you, but this is a situation that we, as the organizers, completely understand and support. Health is the most important thing!

Please consider that all measures that have to be taken now are completely new for everyone involved. Please give us time to organize everything here and to provide you with further information as soon as possible.

Thank you for your understanding, trust and in advance for your patience,

Ewald Tatar and the NOVA ROCK Festival Team"

 

További elmaradó és új időpontra került európai fesztiválok >>>

 

-fv-

Kapcsolódó

Lélekmelegítő karácsonyi feldolgozást készített a Strand Allstars Hír

STRAND fesztivál AllStars - Kívánj igazi ünnepet! Különleges karácsonyi ajándékkal készült a STRAND fesztivál: a szervezők kérésére újra összeállt a Lábas Viki, Rúzsa Magdi, Horváth Tamás és Járai Márk alkotta STRAND ALLSTARS, hogy a Piramis Kívánj igazi ünnepet és Ajándék című dalát feldolgozva varázsoljon ünnepi hangulatot. A december 7-i rádió

Fishing On Orfű 2021: megérkezett a zenei program és még pótdátum is van! Hír

Fishing On Orfű 2020 fellépők A Fishing On Orfű idén az elsők között reagált a járványhelyzetre, most pedig az elsők között hozta el a rajongólnak a 2021-es fellépősorát. A jövő évi program villantása mellett pedig a fesztivál jegyelővétele is elindult! A szervezők egyébként felkészültek a legrosszabbra, egyből pótdátummal hi

Művészetek Völgye 2021: művész-segítő karácsonyi akciót indított a fesztivál Hír

Művészetek Völgye hangulat A 30. jubileumára készülő Művészetek Völgye Fesztivál ünnepi kampányával arra buzdít, hogy idén karácsonykor gondoljunk a művészeinkre is! Ajándékozzunk könyvet, képet, CD-t, ezzel is támogatva a magyarországi kulturális életet! A 2020-as év eseményei a hazai művészvilágot is nehéz helyzetbe hozt

WOMEX 2020: magyar cigány énekesnő vette át a világzene legnagyobb kitüntetését Hír

Lakaton Mónika - WOMEX Artist Award 2020 Lakatos Mónika az első cigány származású énekes, aki megkapta a világzene legnagyobb elismerését, a WOMEX Artist Awardot. Ez a tehetségének olyan szintű elismerése, mintha Oscar-díjat kapott volna – ezt ráadásul minden évben egyetlen ember kapja meg. Lakatos Mónika olyan zenészek körébe lépett be,