2020 októberében is érkezik az ország legnagyobb olaszrizling kóstolója Cikk

Olaszrizling Október Nagykóstoló hangulat

Hirdetés

Több mint 80 borászat mintegy 150 tételét kóstolhatja meg a nagyközönség az Olaszrizling Október Nagykóstolón a Corinthia Hotel Budapestben.

Magyarország vitathatatlanul egyik legkedveltebb szőlőfajtája az olaszrizling: a harmadik legnagyobb területtel rendelkezik a fehér borszőlők között, Tokaj kivételével gyakorlatilag minden borvidékünkön megtalálható. A borászok elismerik a képességét, azt, hogy rosszabb években is jól terem és nagyobb hozam mellett is képes jó minőséget adni. Ráadásul rendkívül sokoldalú fajta, az olaszrizlingből készült borok választéka széles: készülnek könnyű, reduktív, szódát kívánó tételek, érettebb hordósak, dűlőszelektáltak, gyümölcsösek, de szépen mutat házasításban, sőt még édes borként, narancsborként és pezsgőként is.

Szinte minden stílus képviselőjével találkozhatnak a fajta rajongói, illetve az éppen most a felfedezésére vállalkozók a Olaszrizling Október Nagykóstolón 2020. október 17-én, ahol több mint 80 borászat mintegy 150 tételét kóstolhatják.

Az esemény kiemelt partnere a Belward Pincészet (Pécs), a Borbély Családi Pincészet (Badacsony), a Büttner Borbirtok (Badacsony), a Cseri Pincészet (Pannonhalma), a Feind Pincészet (Balatonfüred-Csopak), a HedoNick Pince (Etyek-Buda), a Kamocsay Ákos Prémium Borok (Neszmély), Káli Balázs (Balaton-felvidék), a Pannonhalmi Főapátság Pincészete (Pannonhalma), a Petrény Winery (Eger), a Söptei Pincészet (Balatonfüred-Csopak), a VáliBor – Váli Péter Borászata (Badacsony), a Varga Pincészet (Badacsony) és a Varsányi Pincészet (Eger).

Az elmúlt évekhez hasonlóan ráadásul számos kiállító az olaszrizlingjei mellé elhozza a rajnai rizling tételeit is (ami csak névrokona az olaszrizlingnek), vagyis garantáltan mindenki meg fogja találni a számára legkedves borokat.

A programot a Winelovers rendezvényeken már megszokott és mindig nagy sikert arató ingyenes pop-up school előadások színesítik. Ezeken a hallgatóság tagjai pár tételen keresztül egy-egy szűkebb témával ismerkedhetnek meg Kielmayer Kristian, a Borkollégium oktatójának segítségével. A DipWSET nemzetközi borakadémikus ezen a napon többek között azt mutatja be, mit gondolnak a horvátok és az osztrákok az olaszrizlingről, illetve hogy hogyan mutat a fajta a pezsgőspalackban.

A Winelovers Nagykóstolók hagyományainak megfelelően a vendégek egyetlen belépő megvásárlásával korlátlanul kóstolhatják a borokat valamint látogathatják a pop-up előadásokat, október 16-ig ráadásul elővételi jegyek válthatók 3000 Ft kedvezménnyel.

 

Olaszrizling Október Nagykóstoló

Kapcsolódó

Fagyi féláron - Május 8-án újra itt a Magyar Fagylalt Napja Cikk

2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor az eseményhez csatlakozó cukrászdák és fagyizók országszerte féláron kínálják a fagylaltgombócokat. A szervező Élmény és Szakértelem Magyarország Alapítvány célja, hogy felhívják a figyelmet a minőségi magyar fagylaltra, közösségi

Május 17-én újra Nyitott Főzdék Napja! Cikk

Nyitott Főzdék Napa 2025   Május 17-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén is a különleges fűszerekkel, speciális komlózási eljárásokkal készülő, vagy épp különféle hordókban érlelt sörök lesznek a középpontban. Ahogy azt a sö

Megvan a 2025-ös nyár desszertje? Cikk

Elkészült Budapest kürtőskalácsa Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, bulis, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készül, és április 20-tól a Szent István Bazilikánál bárki me

Márciusban jön a Taste Balaton Fesztivál! Cikk

Taste Balaton 2025 Márciusban a TASTE BALATON fesztivállal indul a tavasz a Balatonon, amikor már mindannyiunknak úgyis hiányzik, hogy kimozduljunk, zsizsegjünk, szabadba menjünk, új élmények felé nyissunk. Utóbbiból lesz bőven a fesztivál 10 napja alatt: március 7. és 16. között 25 fő helyszínen és izgalmas TASTE B