2020 októberében is érkezik az ország legnagyobb olaszrizling kóstolója Cikk

Olaszrizling Október Nagykóstoló hangulat

Hirdetés

Több mint 80 borászat mintegy 150 tételét kóstolhatja meg a nagyközönség az Olaszrizling Október Nagykóstolón a Corinthia Hotel Budapestben.

Magyarország vitathatatlanul egyik legkedveltebb szőlőfajtája az olaszrizling: a harmadik legnagyobb területtel rendelkezik a fehér borszőlők között, Tokaj kivételével gyakorlatilag minden borvidékünkön megtalálható. A borászok elismerik a képességét, azt, hogy rosszabb években is jól terem és nagyobb hozam mellett is képes jó minőséget adni. Ráadásul rendkívül sokoldalú fajta, az olaszrizlingből készült borok választéka széles: készülnek könnyű, reduktív, szódát kívánó tételek, érettebb hordósak, dűlőszelektáltak, gyümölcsösek, de szépen mutat házasításban, sőt még édes borként, narancsborként és pezsgőként is.

Szinte minden stílus képviselőjével találkozhatnak a fajta rajongói, illetve az éppen most a felfedezésére vállalkozók a Olaszrizling Október Nagykóstolón 2020. október 17-én, ahol több mint 80 borászat mintegy 150 tételét kóstolhatják.

Az esemény kiemelt partnere a Belward Pincészet (Pécs), a Borbély Családi Pincészet (Badacsony), a Büttner Borbirtok (Badacsony), a Cseri Pincészet (Pannonhalma), a Feind Pincészet (Balatonfüred-Csopak), a HedoNick Pince (Etyek-Buda), a Kamocsay Ákos Prémium Borok (Neszmély), Káli Balázs (Balaton-felvidék), a Pannonhalmi Főapátság Pincészete (Pannonhalma), a Petrény Winery (Eger), a Söptei Pincészet (Balatonfüred-Csopak), a VáliBor – Váli Péter Borászata (Badacsony), a Varga Pincészet (Badacsony) és a Varsányi Pincészet (Eger).

Az elmúlt évekhez hasonlóan ráadásul számos kiállító az olaszrizlingjei mellé elhozza a rajnai rizling tételeit is (ami csak névrokona az olaszrizlingnek), vagyis garantáltan mindenki meg fogja találni a számára legkedves borokat.

A programot a Winelovers rendezvényeken már megszokott és mindig nagy sikert arató ingyenes pop-up school előadások színesítik. Ezeken a hallgatóság tagjai pár tételen keresztül egy-egy szűkebb témával ismerkedhetnek meg Kielmayer Kristian, a Borkollégium oktatójának segítségével. A DipWSET nemzetközi borakadémikus ezen a napon többek között azt mutatja be, mit gondolnak a horvátok és az osztrákok az olaszrizlingről, illetve hogy hogyan mutat a fajta a pezsgőspalackban.

A Winelovers Nagykóstolók hagyományainak megfelelően a vendégek egyetlen belépő megvásárlásával korlátlanul kóstolhatják a borokat valamint látogathatják a pop-up előadásokat, október 16-ig ráadásul elővételi jegyek válthatók 3000 Ft kedvezménnyel.

 

Olaszrizling Október Nagykóstoló

Kapcsolódó

Az aranyérmes Opera Gin után megérkezett az Opera Vodka! Cikk

Opera Vodka A magyar Opera Gin alig másfél év alatt elért eredményei saját tulajdonosai várakozásait is felülmúlták. Most az Első Magyar Gin Manufaktúra egy másik spirit kategóriában indít kiemelkedő minőségű terméket. Az Opera Vodka megalkotásával nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy újabb szegmens

Elkészült a világ első Tokaji aszús hordókban érlelt rumja Cikk

Dictador 2 Masters Royal Tokaji 1977 A kolumbiai Dictador 1977-es főzete a rum márka 2 Masters sorozatának keretében ezúttal egy magyar borásszal állt össze, így elkészült a világ legelső tokaji hordóban érlelt rumja, a Dictador 2 Masters Royal Tokaji 1977. A világhírű kolumbiai luxus italmárka, a Dictador 2 Masters sorozatában a r

Skorpió is akad az ország legnagyobb gin tonic választékának alapanyagai között! Cikk

Neverland gin & tonic Thaiföldről rendelik a szárított skorpiókat hazánk alighanem legkülönlegesebb gin tonic variációjához. A Neverland szabadulószobák bárjaiban kóstolható polgárpukkasztó ínyencségnek a bartenderek egy vad, csípős, fűszeres világot kölcsönöztek, és aki elég bátor, a végén el is fogyaszthatja a pohár

Tokaji Szüret - Tállyán zárja a szezont a Tokaji Borlovagrend Cikk

Tokaji Szüret A Tokaji Borlovagrend (Confrérie de Tokaj) elmúlt tíz évben végbement megújulásának egyik fontos kifejeződése az az éves csúcstalálkozó, mely idén Tokaji Szüret néven, Tállyán, a Maillot Kastélyban kerül megrendezésre, tállyai borászatok közreműködésével. Színes programmal várják a borkedvelő közö