2024-ben az Eger Wine Meetup középpontjában a birtoképítés és a nemzetközi borpiac Cikk

Eger Wine Meetup 2024

Hirdetés

Idén az Eger Wine Meetup visszatér évtizedes hagyományaihoz, és újra a szőlő- és borágazat szempontjából nyugalmasabb év eleji időszakban, február 15-16-án rendezi meg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. A kétnapos szakmai konferencia hű marad a tavaly elindított megújuláshoz: négy kiemelt tematika, magyar és nemzetközi előadók, Bring Your Own Bottle kóstolóest várja a vendégeket.

„A tavalyi mérföldkő volt a több mint két évtizedes múlttal rendelkező szakmai konferenciánk életében. Újragondoltuk a koncepcióját, a tematikáját, megújítottuk az arculatát. Idén ezen az úton haladtunk tovább, építve a vendégeink visszajelzésére. Ennek megfelelően módosítottuk például az esemény időpontját, előrehozva a héten belül egy nappal, csütörtök-péntekre, hogy jobban illeszkedjünk a munkaidőhöz” – osztott meg információkat a háttérmunkáról dr. Váczy Kálmán Zoltán, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem általános rektorhelyettese.

A szőlészettel, borászattal és birtokvezetéssel foglalkozó szakembereknek szóló konferenciára a szervezők idén is az ágazat kiemelkedő szereplőit, szakértőit hívták meg, akik sikertörténetet írtak pincészetükkel, vagy specialistának számítanak saját szakterületükön. A rendezvény célja, hogy történetük inspirációt, a tudásuk pedig támpontot adjon a pincészetek vezetőinek, akik minden nap a fejlődés és a továbblépés lehetőségeit kutatják.

A kétnapos konferencia négy tematikus blokkból épül fel. Elsőként a közösség kérdéskörében a pincészetek határain túlnyúló együttműködési modelleket tekinthetnek át az Egerbe érkezők, legyen szó borvidéki összefogásról, egy szőlőfajta köré szervezett szakmai programról vagy a szomszédos országok kollektív munkájáról. A második téma idén is a birtoképítés területére vezeti el a résztvevőket, ahol több szemszögből vizsgálják meg, hogy hogyan fejleszthető egy borászat az itthoni és a nemzetközi piacokon egyaránt.

A második napon a bor minőségét alapvetően meghatározó témával, magával a szőlővel foglalkoznak, kitérve számtalan olyan részterületre, amelyek jelentősége felértékelődni látszik a jövőben. A borpiaccal foglalkozó szekcióban pedig a hazai borkereskedelem helyzetét veszik górcső alá, kitekintve jó gyakorlatokért a nemzetközi színtérre is.

A szakmai információcsere mellett 2024-ben is kiemelt értékként kezelik a személyes találkozás élményét, ezért a konferencia szüneteiben kialakuló beszélgetések folytatására csütörtök estére ismét Bring Your Own Bottle – azaz hozd el a saját borod – kóstolóestet szerveznek, ahol a résztvevők a boraikon keresztül is képet nyújthatnak magukról.

Eger Wine Meetup 2024 program, jegyek >>>

 

Eger Wine Meetup 

Kapcsolódó

100 különleges Mercedes, 100 izgalmas történet Cikk

Classic Car Show & Expo 2024 - Mercedes A világ egyik legdrágább Mercedes-e, egykori magyar állam- és kormányfők autói, Fenyő János utolsó útján használt kocsija és egy huszonhét év után tökéletes állapotban előkerült, lopott Merci is látható április 20-21-én Szegeden, a mintegy 100 különböző, ma már klasszikusnak számító Mercedes-t kiá

2024-ben is fesztiváldömpinget hoz a Nagyon Balaton Cikk

Nagyon Balaton 2024 Több mint egy évtizedes fennállása óta a MOL Nagyon Balaton a hazai turizmus egyik legfontosabb védjegyévé vált. Az alapítók fontos feladatuknak tekintik, hogy a hazai és külföldi látogatók a sokszínű kulturális és gasztronómiai kínálat ismeretében szeressenek bele, látogassák meg és térjenek viss

Előzd meg 2024-ben is a Fogaskerekűt! Cikk

Előzd meg a Fogaskerekűt 2024 Egészen pontosan 19 éves hagyomány már, amikor tavasszal Budapest sportszerető lakói együtt mozdulnak, hogy gyorsabbak legyenek a főváros kedvenc járművénél. A Széchenyi-hegyre barátságosan siető piros vasút pedig minden évben vállalja a kihívást: a legutóbbi alkalmakkor már több száz fősre nőtt t

Március 17-én érkezik az I. Turbina Merch Fesztivál Cikk

I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részv