5 éves a Borháló! Cikk

Hirdetés

Ötödik születésnapját ünnepli a Borháló franchise, Magyarország legnagyobb borszaküzlet-hálózata. Kínálatát folyamatosan bővítve a vállalkozás immár fél évtizede kínál minőségi borokat kedvező árakon: az alternatív kiszereléseknek köszönhetően a vevők ugyanazokat a tételeket akár 40 százalékkal olcsóbban is megtalálják a hálózat szaküzleteiben.

Az öt esztendeje alakult Borháló Borkereskedés jelenleg ötvenezernél is több visszatérő vásárlót szolgál ki ötven szakboltból álló országos hálózatában.

„A franchise megalapításával fél évtizede az volt a célunk, hogy olyan országos szaküzlethálózatot hozzunk létre, amelyben mindenki megtalálja a saját alkatának, hangulatának megfelelő borokat, legyen szó hétköznapokról vagy ünnepi alkalmakról – mondja a vállalkozás alapító tulajdonosa, Kathona Krisztián.

„Aki hozzánk betér – folytatja Kathona –, nem kell bortudornak lennie. Kollégáim a boltokban laikus kérdésekre is készséggel válaszolnak; a visszatérő fogyasztók, a borkóstolóinkon részt vevő törzsvásárlók véleményére mindig odafigyelünk. A szaküzletekben, a kóstolókon, a nemrég beindított Bortanodában a vásárlók egyszerre szereznek élményeket és kapnak használható ismereteket a borról.”

A vállalkozásnak nem kis szerepe volt abban, hogy ma már nemcsak a vevők és a kereskedő partnerek, de a céggel együttműködő borászok is kicsit másként gondolkodnak a borfogyasztásról. „Ehhez rendszeres visszajelzésekre van szükség a vevőktől, hogy borász barátainktól olyan borokat kérhessünk, amik a vásárlók körében a legnépszerűbbek. Így áll össze borválasztékunk, ami jelenleg mintegy ötszáz minőségi tételt számlál” –  mondja Kathona Krisztián.

Az üzletek kínálatában a vásárlók szinte mindig találkozhatnak saját felfedezésekkel. Ötéves története során a Borháló olyan borászatok nevét tette széles körben ismertté, mint a mátrai Kiss Attila vagy a balatonboglári Várszegi Viktor pincészete. Csemegének számítanak azok a limitált tételek is, amelyek kevésbé ismert vagy éppen neves borászatoktól – Homola Pincészet, Istvándy Jenő Pincészete, Szőke Mátyás, Nagy&Nagy Borászat  – származnak, és kizárólag a hálózat boltjaiban kerülnek forgalomba. Ezeket a különlegességeket a törzsvásárlók rendszerint pillanatok alatt elkapkodják.

A kölcsönös bizalmat jelzi, hogy a Borháló alapító tulajdonosa egy ideje a borkészítésben is részt vesz jeles borászok oldalán. A közös alkotások nagyon kedvező fogadtatásra találtak a vásárlók körében – ilyen például Szőke Mátyás mátrai Legendáriuma, az Opus Cuvée a villányi Günzer Tamástól, a szekszárdi vörösborokból házasított Prelude a Mészáros Pincészettől, Borbély Tamás badacsonyi kéknyelű-olaszrizling házasítása, a Tündérfi, Polgár Zoltántól a Serum Veritas vagy legutóbb Bock József Bel Canto Cuvée-je.

Az üzlethálózat kínálatában a legtöbb tétel nemcsak hagyományos 0,75 literes palackban, hanem valamilyen alternatív kiszerelésben is kapható. Egy nagy potenciállal rendelkező, testes vörösborhoz persze üvegpalack dukál, de itt is akad jobb vétel: másfél literes magnumpalackban 30–50 százalékkal olcsóbban vásárolható meg ugyanaz a bor. Egyre keresettebb emellett a bag-in-box (zsákos-dobozos) kiszerelés is, ami könnyű, jól kezelhető és összességében 35–60 százalékkal olcsóbb a kis üvegpalacknál, ráadásul a minőség szempontjából is ideális választás: a bor nem érintkezik szükségtelenül a levegővel, a megkezdett doboz egy hónapig eláll a hűtőben.

„Minőségi kompromisszumról nálunk továbbra sem lehet szó, és külön árengedményt sem kell adnunk: a Borháló működési modellje garantálja, hogy a vevők a jövőben is optimális kiszerelésben, nagyon kedvező áron vásárolhassák meg a magyar piacon elérhető legjobb tételeket” – összegzi a Borháló törekvéseit a cég alapítója a vállalkozás ötödik születésnapján.

 

- Borháló -

Kapcsolódó

Bemutatkozik az Egri Borműhely Cikk

Az Egri Borműhelyt tíz egri borász közös gondolkodása, együttműködésre való törekvése hozta létre. Világos volt számukra, hogy egymással összefogva messzebbre jutnak el, és így érhetnek el eredményeket a borvidék ismertségének növelésében. 2016-ban ültek le először erről beszélgetni. A résztvevők

Pozitívan változik, de még mindig elmaradott a kávékultúra Magyarországon Cikk

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála hagyományosan az év egyik legfontosabb gasztrorendezvénye. A Dining Guide, mint hazánk legrégibb gasztronómiai platformja, évről évre a vendéglátás újabb területeit veszi górcső alá. Idén először az éttermi szerviz és az éttermek kávékínálata is f

Elkészült Magyarország első Gasztro Körképe Cikk

A Dining Guide, hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja érdekes vállalkozásba fogott néhány hazai csúcsétteremmel (Arany Kaviár, Babel, Costes, Costes Downtown, Fausto’s, Kistücsök, Olimpia, Tama, Stand, St. Andrea) karöltve. A lakosság étterembejárási szokásait kutatták az Ipsos Kutatóintézet

Egész éves programok Badacsonyban és a Laposa Birtokon Cikk

02.16: Borbarangolás Borvacsora Hamisíthatatlan Laposa Borvacsora, ahol az ételkülönlegességekhez és a vulkanikus borokhoz most élőzene is párosul. 02.22-24: Gasztrohegy hétvégék 5. Variációk egy témára: ezen a hétvégén minden a fánkokról szól. Lehet cukormázas, sós, puha vagy ropogós, mindenki