A Balaton Ünnepe: életműdíjat kap Csapody Balázs, a Kistücsök Étterem tulajdonosa Cikk

A Balaton Ünnepe

Hirdetés

Szeptember 17-én hagyományteremtő szándékkal először rendezik meg a Balaton Ünnepét Balatonvilágoson, a Club Aliga területén. Az esemény célja, hogy évente egyszer ünnepi program keretében találkozzanak egymással mindazok, akik egész évben sokat tesznek a Balatonért: vendéglátók, szolgáltatók, szervezők, művészek és természetesen a közönség. A nyárzáró, fesztiválos hangulatú programban a Halott Pénz, a KFT, a Kelemen Kabátban, a Hősök és a Valmar lép színpadra, a műsort Ördög Nóra és Tilla vezeti. A közönség szavazatai alapján díjazzák a Balaton Dalát, Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa pedig életmű díjat vesz át.


Fesztivált idéző programmal indul a Balaton Ünnepe

A fesztiválos hangulatú programban fél-egyórás koncerteket adnak azok a zenekarok, akiket az elmúlt évek-évtizedek során megihletett a Balaton. Érkezik a KFT, a Kelemen Kabátban, a Hősök, a Valmar, a Best of Balaton-kurátor Marsalkó Dávid csapata, a Halott Pénz pedig a balatoni szezon utolsó koncertjét adja. A műsort Ördög Nóra és Tilla vezeti. Az eseményt 20 órától a www.molnagyonbalaton.hu oldalon élőben közvetítik.


Életműdíj

A Balaton Ünnepe eseményen mostantól minden évben életmű díjat adnak át annak, aki a 11 tagú kuratórium döntése szerint érdemes erre, évtizedek óta jelentős szerepet tölt be a Balaton turisztikai életében. 2021-ben az életműdíjat Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa kapja.

„A Balaton Régióban ma már egyre több a nívós étterem, többféle kategóriában. Az azonban nem kérdés, hogy a legnagyobb múltú, három évtizede működő Kistücsök Étterem minden évszakban megbízható és állandó színvonalat képvisel. Olyan minőséget és a legnemesebb értelemben vett vendéglátást, amely csak a legjobbakra jellemző. A Kistücsök nemcsak országszerte, de bárhol a világban megállná a helyét. Családi vállalkozás ez, amelyben a tulajdonos szerepe rendkívül fontos. A kuratórium egyhangú döntése volt, hogy 2021-ben első alkalommal Csapody Balázs kapja a Best of Balaton Életműdíját” – mondta el Lobenwein Norbert, alapító.


Melyik a Balaton Dala?

Az elmúlt évtizedekben balatoni ihletésű dalok egész sora született, gondoljunk a KFT klasszikusára, a Balatoni Nyárra, amelyet sokan fel is dolgoztak, a Nekem a Balatonra, vagy éppen a 4F Club Balatoni Láz című dalára. A Best of Balaton több tucat dalt gyűjtött össze, amelyekre egy hónapon át szavazhatott a közönség. A Balaton Dalának járó díjat szeptember 17-én, a Balaton Ünnepén adják át.


A Balaton legjobbjai az ünnep vendéglátói

A szeptember 17-én Balatonvilágoson zajló Balaton Ünnepe a szervezők szándéka szerint minden elemében a Balaton legjobbjait mutatja be. Igaz ez nemcsak a meghívottakra, de a vendéglátók körére is.

„A Balatoni Kör szervezésében azok a balatoni borászatok jelennek meg a helyszínen, amelyek a Best of Balaton 2021-es listáján is szerepelnek. A közönség és a meghívottak több helyen találkozhatnak azokkal a vendéglátókkal, akik ugyancsak a Best of Balaton idei kiválasztottjai. Saját standdal érkezik a Kistücsök Étterem, bográccsal várja a vendégeket a zamárdi Rozmaring Vendéglő, jelen lesz mások mellett a balatonkenesei G&D Kézműves Cukrászat és Pékség, a Pörc, a BL Delikát, a Móni Süti és a Rusty Coffee” – árulta el Fülöp Zoltán, a VOLT Produkció vezetője.


Best of Balaton

A MOL Nagyon Balaton csapata 2021-ben indította útjára a Best of Balaton sorozatot. A produkció lényege, hogy egy tizenegy tagú kurátori csapat állítja össze minden évben azt a listát, amelyen vendéglők, teraszok, kilátók, személyek és balatoni ügyek szerepelnek -  bármi és bárki, amiért és akiért érdemes ellátogatni a Balatonra. A Best of Balaton deklaráltan egy személyes lista, a kurátori csapatban az alapító páros mellett kilenc híresség vállalt szerepet: Gianni, Gyurta Dani, Lábas Viki, Marsalkó Dávid, Ördög Nóra, Sebestyén Balázs, Tilla, Trokán Nóra és Vecsey H. Miklós.

A Best of Balaton idei 50 résztvevőjéről 50 riportfilm készült, melyek a Best of Balaton hivatalos oldalán és az Indexen láthatók. A listán szerepel mások mellett Csukás István, a balatonboglári Gömbkilátó, a Paloznaki Jazzpiknik, a fonyódi Nosztalgia Fagyizó, vagy éppen „a Balatonon kimondott igenek”.

 

Best of Balaton

Kapcsolódó

Mesefesztivál a Bereg szívében Cikk

Bergengócia Mesefesztivál 2022 Ha szereted a mesék fantasztikus világát és szeretnél felejthetetlen élményt szerezni ebből a bámulatos környezetből, akkor a Bergengócia Mesefesztiválon a helyed 2022. július 15-17. között! Immáron második alkalommal rendezik meg egyszerre több helyszínen a Bergengócia Mesefesztivált. Ha nincs m

Táncolj, bringázz, túrázz és evezz a Dunakanyarban! Cikk

VéNégy Fesztivál családi A színházi előadások és a félszáznál is több zenei program, köztük a Morcheeba koncertje, mellett ingyenes természetjáró gyalogtúrákkal, valamint kerékpározással kombinált kenutúrákkal is várják a látogatókat a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón június 23. és 26. között Nagymaroson. A szervez

Nyisd a nyarat a Szent György-hegyen! Cikk

Szent György-hegy hajnalig 2022 Idén ötödik alkalommal várja a sétálva borozókat a Szent György-hegy: június 11-én közel 20 helyszínen lehet majd ismerkedni a heggyel, a helyi borokkal és vendéglátókkal. A házigazdák zenével, finom falatokkal készülnek, de lesz túra és játék is. Olyan pincék is kinyitnak ilyenkor, amiket egyébké

Családi fesztivál sztárfellépőkkel - Június első hétvégéjén tartják a 6. Vál-völgyi Zsúrt Cikk

6. Vál-völgyi Zsúr Exatlonisták bemutatója, Havasi Koncertshow, a Follow the Flow, Azahriah és Demjén Ferenc fellépése, találkozás olimpikonokkal - mindez csak néhány program a 6. Vál-völgyi Zsúr kínálatából. Az Alcsúti Arborétumban 2022. június 4-én és 5-én igazi családi fesztivál zajlik majd temérdek gyerekprogram