A Hedon Sörfőzde életre keltette az első magyar kisüzemi hard seltzert Cikk
Hirdetés
Az Egyesült Államokban hódító, új alkoholos italkategóriának, a hard seltzernek máris van magyar változata: egy balatoni kisüzemi sörfőzde meggyes ízben készítette el a különlegességet.
A hard seltzer italokkal a nagyközönség csak néhány hete ismerkedik Magyarországon, mióta a nemzetközi hátterű söripari óriások bemutatták a kategóriát a hazai piacon. Eközben viszont már javában folyt a munka Balatonvilágoson, a Hedon Sörfőzdében, ahol hónapok óta dolgoznak a „kisüzemi” hard seltzer megalkotásán.
A hard seltzer néhány év alatt letarolta az USA és Nagy-Britannia piacait. Az újdonság egy víztiszta, változatos ízesítésekben elérhető, 4-5 százalék alkoholtartalmú termék, amely glutén-, tartósítószer-, színezék- és cukormentes, illetve igen alacsony a kalóriatartalma. Ez utóbbi tulajdonságai teszik roppant népszerűvé az egészségtudatos fiatal felnőttek körében
A Hedon Hard Seltzer készítésekor a modern technológia találkozik az egyszerű és tiszta alapanyagokkal. A Balaton parti sörfőzdében, a termék fejlesztésekor előbb nagyon kis mennyiségben készítettek próbafőzeteket, majd amikor megvolt a biztos alaprecept, készült egy „nyers” változat, amit különböző gyümölcsökkel teszteltek. Egy több körös kiválasztási folyamat során aztán kijelölték a sour cherry ízesítésűt, amelyben az ízért egy, kifejezetten a hard seltzerekhez fejlesztett összetevő felel.
Az újdonság 5 százalék alkoholtartalmú – a termék kategóriájához méltón –, glutén-, színezék-, tartósítószer- és cukormentes és egy 0,33 literes, lecsavarható koronazárral ellátott palack mindössze 115 kalóriát tartalmaz. Ez csaknem a fele annak, mint amennyi ugyanilyen mennyiségű borban vagy sörben található.
A Hedon Hard Seltzer egyelőre a sörfőzdében érhető csak el, amely csatlakozott a Nyitott Főzdék Napja rendezvényhez, így június 5-én, szombaton nem csak a Hedon Hard Seltzert kóstolhatják majd meg a látogatók, hanem bejárhatják az egész sörfőzdét, megismerve a sörkészítés lépéseit. A sörfőzde melletti Főzdeparkban pedig strandröplabda bajnokság, sörkóstoló események este pedig szabadtéri vetítés várja a vendégeket.
Hedon Sörfőzde
Kapcsolódó
2025-ben is Bor & Pezsgő Fesztivállal indul a budapesti nyár Cikk
A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep idén immár 4. alkalommal kerül megrendezésre a Szabadság téren, hogy bemutassa és ünnepelje a magyar és nemzetközi borok és pezsgők gazdag világát. A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat. Az elmúlt években a fesztivál a b
Mi kerül idén a Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál poharába? Cikk
Egyre tudatosabbak, alkalomszerűbbek, ízlésükben nyitottabbak: ilyenek ma a magyar borfogyasztók. A Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál szervezői idén is azért dolgoznak, hogy a kulturált borfogyasztás és a borral kapcsolatos élmények újra a hétköznapok részévé váljanak, különösen a fiatalabb gener
Május 17-én minden út a sörfőzdékhez vezet! Cikk
Hétvégén, május 17-én, szombaton országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék, amelyek sörbemutatókkal, kulturális programokkal és sörtörténeti kvízekkel is várják a látogatókat.
Kora délutántól egészen késő estig kínál programokat idén a Nyitott Főzdék N
Fagyi féláron - Május 8-án újra itt a Magyar Fagylalt Napja Cikk
2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor az eseményhez csatlakozó cukrászdák és fagyizók országszerte féláron kínálják a fagylaltgombócokat. A szervező Élmény és Szakértelem Magyarország Alapítvány célja, hogy felhívják a figyelmet a minőségi magyar fagylaltra, közösségi