A Hedon Sörfőzde életre keltette az első magyar kisüzemi hard seltzert Cikk

Hedon Sörfőzde hard seltzer

Hirdetés

Az Egyesült Államokban hódító, új alkoholos italkategóriának, a hard seltzernek máris van magyar változata: egy balatoni kisüzemi sörfőzde meggyes ízben készítette el a különlegességet.

A hard seltzer italokkal a nagyközönség csak néhány hete ismerkedik Magyarországon, mióta a nemzetközi hátterű söripari óriások bemutatták a kategóriát a hazai piacon. Eközben viszont már javában folyt a munka Balatonvilágoson, a Hedon Sörfőzdében, ahol hónapok óta dolgoznak a „kisüzemi” hard seltzer megalkotásán.

A hard seltzer néhány év alatt letarolta az USA és Nagy-Britannia piacait. Az újdonság egy víztiszta, változatos ízesítésekben elérhető, 4-5 százalék alkoholtartalmú termék, amely glutén-, tartósítószer-, színezék- és cukormentes, illetve igen alacsony a kalóriatartalma. Ez utóbbi tulajdonságai teszik roppant népszerűvé az egészségtudatos fiatal felnőttek körében

A Hedon Hard Seltzer készítésekor a modern technológia találkozik az egyszerű és tiszta alapanyagokkal. A Balaton parti sörfőzdében, a termék fejlesztésekor előbb nagyon kis mennyiségben készítettek próbafőzeteket, majd amikor megvolt a biztos alaprecept, készült egy „nyers” változat, amit különböző gyümölcsökkel teszteltek. Egy több körös kiválasztási folyamat során aztán kijelölték a sour cherry ízesítésűt, amelyben az ízért egy, kifejezetten a hard seltzerekhez fejlesztett összetevő felel.

Az újdonság 5 százalék alkoholtartalmú – a termék kategóriájához méltón –, glutén-, színezék-, tartósítószer- és cukormentes és egy 0,33 literes, lecsavarható koronazárral ellátott palack mindössze 115 kalóriát tartalmaz. Ez csaknem a fele annak, mint amennyi ugyanilyen mennyiségű borban vagy sörben található.

A Hedon Hard Seltzer egyelőre a sörfőzdében érhető csak el, amely csatlakozott a Nyitott Főzdék Napja rendezvényhez, így június 5-én, szombaton nem csak a Hedon Hard Seltzert kóstolhatják majd meg a látogatók, hanem bejárhatják az egész sörfőzdét, megismerve a sörkészítés lépéseit. A sörfőzde melletti Főzdeparkban pedig strandröplabda bajnokság, sörkóstoló események este pedig szabadtéri vetítés várja a vendégeket.

 

Hedon Sörfőzde

Kapcsolódó

Április 6-án ismét Winelovers Grand! Cikk

Winelovers Grand 2024 “Annyi kiváló bor van a világon, hogy ha életünk minden egyes napján új palackot nyitunk, akkor is egészen hosszú marad még a boros bakancslistánk. Egy ilyen esemény, mint a Winelovers Grand kiváló alkalom arra, hogy jó néhány tételt kihúzhassunk erről a bizonyos listáról.” A fenti idézet - amely

Közel 10.000 liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál Cikk

Közel tízezer liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának. Rutinos sörfog

2024-ben az Eger Wine Meetup középpontjában a birtoképítés és a nemzetközi borpiac Cikk

Eger Wine Meetup 2024 Idén az Eger Wine Meetup visszatér évtizedes hagyományaihoz, és újra a szőlő- és borágazat szempontjából nyugalmasabb év eleji időszakban, február 15-16-án rendezi meg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. A kétnapos szakmai konferencia hű marad a tavaly elindított megújuláshoz: négy kiemelt tem

Korlátlan sörkóstoló a február végén Várkert Bazárban Cikk

Korlátlan sörkóstoló a Várkert Bazárban Két napon át tartó sörfolyam veszi kezdetét február 23-án az egyetlen hazai téli sörfiesztán, az immár 8. alkalommal, a Serfőző szervezésében jelentkező, Indoor Sörfesztiválon. A több mint 100 csapból korlátlanul kóstolható habos nedű mellett sörtörténeti kulisszatitkok és gasztronómiai finomságok