A Kincsem Parkban debütál Lázár Chef pizza truckja Cikk

Lázár Chef

Hirdetés

A hétvégén ismét kipördülnek a kerekek és indul az év egyik legnagyobb Food Truck Show-ja, ahol a legkiemelkedőbb mozgó konyhák sorakoznak fel. Az eseményhez Lázár Chef is csatlakozott, aki nemrégiben a Pizza Világbajnokságon kiváló eredménnyel végzett.

A Kincsem Parkban május 6-8 között startol Magyarország egyetlen guruló street food fesztiválja. BBQ, tészta, hamburger, pulled pork, görög, spanyol, amerikai, magyar, belga, olasz, thai kedvelők, édesszájúak, koffeinfüggők, fröccs imádók is megtalálják a számításaikat és a vegetáriánus vendégekre is gondoltak a szervezők. 

A Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show-n mutatkozik be először a Pizza Lazarro, azaz Lázár Chef pizza truckja, aki nemrég Pármában a Pizza Világbajnokságon hetedik helyezést ért el duó kategóriában. A Kincsem Parkban lehetőség lesz megkóstolni a díjnyertes pizzát:

„Klasszikus nápolyi pizzával készülök a hétvégére, amelyen helyet kap a pálpusztai sajt is, amely az olasz zsűrit is levette a lábáról. A nagyon jó alapanyag választás - magyar paradicsom és a pálpusztai sajt - és a kreativitás mellett, a jó pizza titka, ha a szaktudás kiváló pizzasütővel párosul”

– mondta el Lázár Chef, aki azt is elárulta, hogy azért tartja izgalmasnak a food truckos gasztronómiát, mert kis helyen is lehet nagyot alkotni, úgy, hogy az ember nincs helyhez kötve, lehet ez vízparton, hegyen vagy éppen a puszta közepén.

Változatos családi programok

A finom italok és ételek mellett lóversenyfutamok, agárversenyek, gyerekprogramok, zenekarok, utcazenészek és artisták várják a látogatókat, május 7-én pedig válogatott rögbi edzés és mérkőzés is lesz.

A hagyományokhoz híven megválasztják a 2022-es év legjobb food, valamint drink truckját a szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján. Az online szavazás már elindult, a díjátadót pedig vasárnap este rendezik, ahol a legnépszerűbb kocsi megkapja a szakmai elismerést.

A helyi gyermekotthonok lakóit is meghívják ebédre

Idén először a Kuckó önkéntes programmal kézen vendégül látják az adott térség gyermekotthonainak lakóit és a teljes forgalom 1%-át is felajánlják. A Kincsem Parkba 100 gyermeknek szeretnének egy felejthetetlen napot szervezni változatos programokkal, koncertekkel és egy igazi food truckos ebédet követően igyekeznek átadni a környezettudatos szemléletet fontosságát: hogyan lehet szelektív hulladékgyűjtéssel tudatosan óvni a környezetünket.  Valóban zöldben utazik a gasztrofesztivál: a rendezvényeken hulladékokat elkülönítetten gyűjtik és kizárólag komposztálható csomagolóanyagot használnak. Műanyag mentes eszközöket és visszaváltható poharat is használnak, idén pedig a tisztítószerek is kizárólag környezetbarát termékek lesznek.

Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show infók >>>

 

Food Truck Show

Kapcsolódó

Bor, jazz és nyár - idén is vár a Debreceni Bor- és Jazznapok! Cikk

Debreceni Bor- és Jazznapok 2022 A Debreceni Bor- és Jazznapok Magyarország legrégebben létező jazzfesztiválja, melyet – a 2020-as év kivételével - 1972 óta minden évben megrendeztek. Idén augusztus 4. és 7. között várják az ország minden tájáról érkező borbarátokat és jazzkedvelőket a Nagyerdei Park zöldjébe, a Békás-tó partjára

A hétvégén Főzdefeszt - itt vannak a kiállítók! Cikk

Fözdefeszt 2022 kiállítók Sümegtől Tokajig, Miskolctól Hódmezővásárhelyig, országszerte felkerekednek a magyar kisüzemi sörfőzdék, hogy bemutatkozzanak a hat év szünet után újra megrendezett Főzdefeszten. Június 17. és 19. között, a megújult Városligetben, a Napozóréten újra megrendezik a Főzdefesztet, a magyar sörforradal

Egri Nyár Van Cikk

Egri Nyár 2022 Fedezd fel idén nyáron az Egri borvidéket! Ehhez indulásnak érdemes beszerezni pár palack üde egri csillagot vagy gyümölcsös rozét, hogy behűtve magunkkal vigyük a strandra vagy egy piknikre a parkban. Ha azonban haladó fokozatra szeretnénk kapcsolni az egri borok megismerésében, személyesen is ér

3+1 különleges bor a Debreceni Bor- és Jazznapok kínálatából Cikk

Debreceni Bor- és Jazznapok 2022 A régió nyári programfelhozatalának messze a legkiemelkedőbb borgasztronómiai kínálatát nyújtja az augusztus 4-7. közötti Debreceni Bor- és Jazznapok, hiszen gyakorlatilag Magyarország teljes kínálatát megkóstolhatják a látogatók a debreceni Nagyerdőn. Ezalkalommal 3+1 kiemelkedő pincészet különle