Összefognak a magyar főzdekocsmák Cikk

Főzdekocsmák Éjszakája

Hirdetés

Először szerveznek közös, országos programot a magyarországi főzdekocsmák, annak érdekében, hogy bemutatkozzanak a szélesebb közönség előtt, és együtt népszerűsítsék a „taproom kultúrát”.

Az USA-ban töretlen lendülettel növekszik az ún. taproomok, avagy főzdekocsmák népszerűsége. Ezek azok a vendéglátóhelyek, amelyeket a kisüzemi sörfőzdék alakítanak ki, általában közvetlenül a főzde mellett, vagy annak udvarában, annak érdekében, hogy a sörfőzdébe érkező vendégeknek az üzemhez illő ipari, ugyanakkor pub hangulatban tudják bemutatni friss söreiket, és a hozzájuk kínált ételeket.

Főzdekocsmákból egyre több nyílik Magyarországon, már csak azért is, mert számos olyan sörtípus lett népszerű az elmúlt években, amelyek esetében különösképp fontos, hogy a lehető legfrissebben, tehát csapolt sör formájában, ideális esetben pedig közvetlenül a sörfőzdéből kerüljön a vendégek poharaiba – mondta Knap Gábor, a Főzdekocsmák Éjszakájának szervezője.

Az október 1-jén esedékes rendezvényhez szerte az országban csatlakoztak a sörfőzdék saját vendéglátóhelyei, főszerepben pedig a helyben csapolt sörök, és a melléjük kínált ételek lesznek, ezeken túl pedig több résztvevőnél is lesz lehetőség akár a sörfőzde bejárására is.

A rendezvény hivatalos sörtípusa a porter lesz, amely – történetéből adódóan – igazán olyan sörtípus, amelyet népszerűségének csúcsán legtöbbször a sörfőzdék melletti kocsmákban fogyasztottak. A stílus nagyjából 300 éve alakult ki Londonban, barna, olykor egészen sötét színű, visszafogottan keserű, és a pörkölt maláta jellegzetes kávés-csokoládés illata és íze jellemzi. A XIX. század közepén volt különösen népszerű, később szinte feledésbe merült, míg a kisüzemi sörfőzdék újra népszerűvé nem tették. Számos változata létezik, de mindről elmondható, hogy kiválóan illik egy október eleji, esti sörözéshez!

A Főzdekocsmák Éjszakájának résztvevői az esemény napján országos kocsmakvízben is részt vehetnek. A játékhoz több platformon, online lehet majd csatlakozni, és a magyarországi taproomokkal és sörfőzdékkel kapcsolatos kérdésekre válaszolni. A legtöbb jó választ adó játékosok, vagy csapatok pedig értékes sörcsomagokat nyernek majd!

Főzdekocsmák Éjszakája 2022 infók, helyszínek >>>

 

Főzdekocsmák Éjszakája

Kapcsolódó

Fagyi féláron - Május 8-án újra itt a Magyar Fagylalt Napja Cikk

2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor az eseményhez csatlakozó cukrászdák és fagyizók országszerte féláron kínálják a fagylaltgombócokat. A szervező Élmény és Szakértelem Magyarország Alapítvány célja, hogy felhívják a figyelmet a minőségi magyar fagylaltra, közösségi

Május 17-én újra Nyitott Főzdék Napja! Cikk

Nyitott Főzdék Napa 2025   Május 17-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén is a különleges fűszerekkel, speciális komlózási eljárásokkal készülő, vagy épp különféle hordókban érlelt sörök lesznek a középpontban. Ahogy azt a sö

Megvan a 2025-ös nyár desszertje? Cikk

Elkészült Budapest kürtőskalácsa Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, bulis, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készül, és április 20-tól a Szent István Bazilikánál bárki me

Márciusban jön a Taste Balaton Fesztivál! Cikk

Taste Balaton 2025 Márciusban a TASTE BALATON fesztivállal indul a tavasz a Balatonon, amikor már mindannyiunknak úgyis hiányzik, hogy kimozduljunk, zsizsegjünk, szabadba menjünk, új élmények felé nyissunk. Utóbbiból lesz bőven a fesztivál 10 napja alatt: március 7. és 16. között 25 fő helyszínen és izgalmas TASTE B