Összefognak a magyar főzdekocsmák Cikk
Hirdetés
Először szerveznek közös, országos programot a magyarországi főzdekocsmák, annak érdekében, hogy bemutatkozzanak a szélesebb közönség előtt, és együtt népszerűsítsék a „taproom kultúrát”.
Az USA-ban töretlen lendülettel növekszik az ún. taproomok, avagy főzdekocsmák népszerűsége. Ezek azok a vendéglátóhelyek, amelyeket a kisüzemi sörfőzdék alakítanak ki, általában közvetlenül a főzde mellett, vagy annak udvarában, annak érdekében, hogy a sörfőzdébe érkező vendégeknek az üzemhez illő ipari, ugyanakkor pub hangulatban tudják bemutatni friss söreiket, és a hozzájuk kínált ételeket.
Főzdekocsmákból egyre több nyílik Magyarországon, már csak azért is, mert számos olyan sörtípus lett népszerű az elmúlt években, amelyek esetében különösképp fontos, hogy a lehető legfrissebben, tehát csapolt sör formájában, ideális esetben pedig közvetlenül a sörfőzdéből kerüljön a vendégek poharaiba – mondta Knap Gábor, a Főzdekocsmák Éjszakájának szervezője.
Az október 1-jén esedékes rendezvényhez szerte az országban csatlakoztak a sörfőzdék saját vendéglátóhelyei, főszerepben pedig a helyben csapolt sörök, és a melléjük kínált ételek lesznek, ezeken túl pedig több résztvevőnél is lesz lehetőség akár a sörfőzde bejárására is.
A rendezvény hivatalos sörtípusa a porter lesz, amely – történetéből adódóan – igazán olyan sörtípus, amelyet népszerűségének csúcsán legtöbbször a sörfőzdék melletti kocsmákban fogyasztottak. A stílus nagyjából 300 éve alakult ki Londonban, barna, olykor egészen sötét színű, visszafogottan keserű, és a pörkölt maláta jellegzetes kávés-csokoládés illata és íze jellemzi. A XIX. század közepén volt különösen népszerű, később szinte feledésbe merült, míg a kisüzemi sörfőzdék újra népszerűvé nem tették. Számos változata létezik, de mindről elmondható, hogy kiválóan illik egy október eleji, esti sörözéshez!
A Főzdekocsmák Éjszakájának résztvevői az esemény napján országos kocsmakvízben is részt vehetnek. A játékhoz több platformon, online lehet majd csatlakozni, és a magyarországi taproomokkal és sörfőzdékkel kapcsolatos kérdésekre válaszolni. A legtöbb jó választ adó játékosok, vagy csapatok pedig értékes sörcsomagokat nyernek majd!
Főzdekocsmák Éjszakája 2022 infók, helyszínek >>>
Főzdekocsmák Éjszakája
Kapcsolódó
Márciusban jön a Taste Balaton Fesztivál! Cikk
Márciusban a TASTE BALATON fesztivállal indul a tavasz a Balatonon, amikor már mindannyiunknak úgyis hiányzik, hogy kimozduljunk, zsizsegjünk, szabadba menjünk, új élmények felé nyissunk. Utóbbiból lesz bőven a fesztivál 10 napja alatt: március 7. és 16. között 25 fő helyszínen és izgalmas TASTE B
2025-ben is nyarat indít a Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál Cikk
A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep idén immár 4. alkalommal kerül megrendezésre a Szabadság téren, hogy bemutassa és ünnepelje a magyar és nemzetközi borok és pezsgők gazdag világát. A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat. Az elmúlt években a fesztivál a b
2025 lesz a magyar sörturizmus éve? Cikk
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 – Országos Főzdetúra térkép, amellyel ingyenesen látogathatók jövőre a benne szereplő üzemek. A sörfőzdelátogatások mellé pedig sörkóstolót is kapnak a vendégek.
Mutatós, a sörkedvelők körében bizonyára rendkívül népszerű kiadvány jel
A világ figyelmének központjába kerül a tokaji bor Cikk
A Tokaj-Hegyalja Egyetem második alkalommal rendezi meg a Tokaj Wine Congress eseményeit. A rendezvény október 27. és 30. között várja a hazai és nemzetközi szakembereket Sárospatakon és a történelmi borvidék más helyszínein. A kongresszus célja, hogy a résztvevők számára naprakész ismereteket nyú