Megnyitott az Andrássy út új ikonikus helyszíne, a Minute Lounge & Bar Hír

Hirdetés

Üde színfoltként nyitotta meg kapuit a napokban a VI. kerületben a Minute Lounge & Bar, amely hiánypótló helyszínként hozza vissza a klasszikus Andrássy úti miliő elegáns, de mégis barátságos hangulatát. A széleskörű spirit választék és a signature koktélok mellett itt a vendégeké a főszerep, akik személyre szabott italt is kérhetnek a bár csapatának tagjaitól. A helyszínen természetesen a finom snack falatok sem maradhatnak el, de aki igazán különlegesre vágyik, annak a fővárosban egyedülálló elzászi tarte flambée variációkat ajánlják.

Ahogyan az elmúlt években felpezsdült a magyar gasztronómiai élet, úgy lettek nyitottabbak a vendégek a minőségi italokra is hazánkban. A klasszikus koktélokat kínáló itallap már a múlté, hiszen a koktélkészítés is szintet lépett itthon.  Ebben a környezetben nyitotta meg kapuit Budapest legújabb bárja, a Minute Lounge & Bar, amely több, mint 180 spirittel, elegáns, letisztult stílussal és tradicionális, de mégis modern környezettel várja vendégeit.

A műemlékvédelem alatt álló egykori Schossberger-palota, többek között moziként, autószalonként és nyugdíjintézetként is funkcionált az elmúlt több, mint 100 évben. Azonban eljött az ideje annak, hogy visszakapja eredeti fényét. Ennek első lépése volt, hogy 2016 márciusában megnyitotta kapuit az épületben a Hotel Moments Budapest, valamint a kreatív magyar konyha fogásait kínáló Bistro Fine. A Continental Grouphoz tartozó négycsillagos szálloda és bisztró felújítása során megőrizték a 19. század végi építészeti stílusjegyeket, amit egy finoman elegáns, art deco dizájnnal párosítottak. Most a ház eddig üzletként használt utcafronti részét igazították a hotel megjelenéséhez. Így jött létre az elmúlt hónapok munkájának köszönhetően az a kifinomult és egyben nagyvilági enteriőr, amely a Minute Lounge & Bar hangulatát tükrözi.

A bár spirit választéka minden igényt kielégít: a nemzetközi trendeket tükröző prémium alkoholok mellett a legkiválóbb hazai minőségi tételekből is válogathatnak a vendégek. A kevert italokat minimalista design, valamint a dominánsan helyi gyümölcsök, fűszerek és gyógynövények használata jellemzi. A Minute Lounge & Bar az alapanyag-felhasználásban is tudatos, odafigyelve a környezet védelmére. Összesen 8 signature koktélból választhatunk az itallap alapján, de a bár kollégái hisznek a személyre szabott élményekben és kérésre szívesen készítenek egyedi italokat is vendégeiknek.

Bár a helyszínen alapvetően az alkoholok vannak fókuszban, a snack fogások sem hiányozhatnak az étlapról. Aki pedig különlegességre vágyik, annak a bár ikonikus ételét, a fővárosban egyedülálló elzászi tarte flambée-t ajánlják, amely különböző ízesítésekben érhető el.

Egy jó bár hangulatát egyaránt meghatározza a felhasznált alapanyagok minősége, a szakértelem, az első osztályú szervíz és a környezet. A Minute Lounge & Bar célja, hogy ezeket a pilléreket szem előtt tartva a legmagasabb szinten szolgálja ki vendégeit a jövőben.

 

Minute Lounge & Bar

Kapcsolódó

Megújult a Traktor Étterem Hír

Izgalmas dolgok történtek az elmúlt egy hétben a Traktor háza táján: alig öt nap alatt teljesen újjáépítették belvárosi étterem belső enteriőrjét, hozzáigazítva a hely küllemét gasztronómiai koncepciójához. Tavaly novemberben nyílt meg a Traktor Étterem a Bazilika szomszédságában és azóta rengeteg

Kortárs festmények az új Soltész borokon Hír

Az egri Ostoros Családi Pincészet Soltész borcsaládja három prémium vörösborral lepi meg ősszel a borkedvelőket. A palackok nemcsak a tartalmuk miatt izgalmasak, a címkékre a Munkácsy-díjas, elismert képzőművész, Bukta Imre egy-egy alkotása került. A második generációs családi borászat már több m

Felmérést indít a Borháló a borfogyasztási szokásainkról Hír

"Együtt borozunk 2019 – trendkutatás" néven átfogó online felmérést indít a Borháló Borkereskedés a magyar vevők borvásárlási és borfogyasztási szokásairól. A huszonhárom kérdésből álló, tíz perc alatt kitölthető kérdőív az egyuttborozunk.hu címen érhető el 2019. augusztus 26-a és november 17-e k

Második alkalommal kerül megrendezésre a Csak a Mentes Év Séfje verseny! Hír

2019 őszén második alkalommal kerül megrendezésre a Csak a Mentes Év Séfje, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassa, hogy allergénmentesen is lehet finoman és változatosan étkezni. A versenybe beküldött recepteknek és a