BBQ a Föld körül - fúziós ételek Japán és Amerika gasztroházasságából Hír

A Budapest Barbecue Company csapata különleges gasztronómiai projektbe kezdett május elején: olyan éttermekkel kreálnak közös ételeket, akik valamelyik égtáj vagy ország konyháját reprezentálják fővárosunkban, Föld körüli turnéra indítva ezzel az autentikus, Texas-stílusú barbecue-t.

A BBQ a Föld körül elnevezésű projekt első állomása a lenyűgöző gasztronómiai kultúrával rendelkező Japán: a távol-keleti ország konyhájának legrégebbi és egyben az egyik legkiválóbb hazai képviselőjével, a Fuji Japán Étteremmel alkotott első alkalommal közös menüt a BBC.

Hirdetés

Az ételek komponálása során fontos szempont volt, hogy olyan ízkombinációkkal, alapanyag-párosításokkal és az országok konyhájára jellemző, sajátos mozzanatokkal hozzák létre a fogásokat, melyek rendkívüli élményt nyújtanak majd. Kihívást jelentett a japán és az amerikai konyha ellentétes jellemzőinek harmóniába kovácsolása, de a bátor kísérletezés eredményeképpen egy hihetetlenül ízletes, pikáns fordulatokkal teli főétel és egy igazán merész, apró meglepetésekkel tűzdelt leves született meg.

  • Leves: Miso leves füstölt USDA marhaszegyes gyozával, füstölt tofuval és friss snidlinggel

  • Főétel: Mézes-gyömbéres mangalica pulled pork pirított szezámmagos édesburgonyával, grillezett shiitake gombával, füstölt teriyaki szósszal és wafus káposztákkal

Az ételeket mindkét étteremben, a Fuji-ban és a BBC-ben is május 6. és június 6. között lehet megkóstolni, előzetes foglalás után.

 

Budapest Barbecue Company

Kapcsolódó

Pécsen és Budapesten indult csapolt söröket népszerűsítő kampány Hír

Pécsen és Budapesten indult csapolt söröket népszerűsítő kampány A különleges minőségű csapolt sörökre fókuszál a Beerporn.hu sörmagazin áprilisban megjelent, két új Bakancslista kiadványa. Az első, vidéken használható sörútlevéllel érkező vendégeket öt nagyon különböző hangulatú, a sörkultúrát népszerűsítő helyen váltható be Pécsen. Az új, budapesti Bakancslis

Megvan Békés megye első Michelin Guide-ajánlott étterme Hír

Újváros Bisztró Szarvason, a Holt-Körös partján, a mocsárciprusok árnyékában várja vendégeit Békés megye első Bib Gourmand minősítésű étterme. A Michelin Guide ezzel a címmel azokat a vendéglátóhelyeket emeli ki, amelyek kiváló minőségű ételeket kínálnak mérsékelt áron. A megújult Újváros Bisztró tulajdonosainak

Melyik a sör legnépszerűbb fűszere? Május 25-én (ez is) kiderül! Hír

Nyitott Főzdék Napja 2024 Május 25-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén a különleges fűszerekkel készülő sörök lesznek a középpontban. Ahogy azt a sörkedvelők az elmúlt négy évben már megszokhatták, tavasszal újra megnyitnak

Ónódi Eszter és Piszkor Norbert séf exkluzív menüt rakott össze a MADHOUSE Bistronak Hír

Ónódi Eszter - Madhouse Bisztró Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttartha