Bemutatkozik az új Zwack-italkülönlegesség a Kalumba Madagascar Spiced Gin Cikk

Hirdetés

Több évnyi termékfejlesztés után mutatta be a Zwack legújabb italkülönlegességét, a Kalumba Madagascar Spiced Gint. A komplex fűszerességet és a citrusos frissességet ötvöző gyógy- és fűszernövény italt a Kecskeméti Zwack Pálinka Manufaktúrában gyártják tölgyfahordókban, aszalt fügén hónapokon át érlelve. A most bemutatott különleges zamatú, borókapárlattal készült ital a világon elsők közt feljegyzett gyógynövényről, a kalumbagyökérről kapta nevét.

A Zwack család több mint 200 éves fűszer- és gyógynövény tapasztalattal rendelkezik, emellett pedig folyamatosan kutatja az újabb és újabb ízvilágú és aromájú növényeket. Legújabb termékük, a Kalumba összetett fűszerességét és eredeti ízvilágát 17 féle Madagaszkárról és Afrika egyéb vidékeiről származó természetes fűszernövény adja – a terület gazdag gyógy- és fűszernövény kultúráját sok éves kitartó munkával térképezték fel. A Kalumba palackja is szorosan kapcsolódik a területhez: az egyedi üveget Afrika ikonikus állata, a Madagaszkáron őshonos gyűrűsfarkú maki díszíti .

Bár a Zwack család az Unicum receptjét évszázadok óta féltve őrzi, a Kalumba gyártásához felhasznált fűszerek listáját nyilvánosságra hozta, hiszen fontos, hogy megfeleljenek a modern kor igényeinek: a fogyasztók sokkal tudatosabbá váltak, és meghatározó számukra, hogy ismerjék az elfogyasztott termékek alapanyagait. A termék elkészítésekor fontos szerepe van az ital nevét adó kalumbagyökérnek – ami 1671-ben érkezett Európába egy portugál kereskedő hajóján –, a világon elsők között számon tartott gyógynövény. Emellett a karakteres ízvilágért felel a citromfű, a kubebabors, a szegfűszeg, a fahéjlevél, a rózsabors, a kurkuma, a csillagánizs, a lime-héj, a szerecsendióvirág, a kardamommag, a szerecsendió, a gyömbér, a vanília, a koriander, a curacaohéj és a borókabogyó is.  A különleges összetevők között több vadon termő fűszert is találunk, amelyek egy részét a dzsungelben kézzel gyűjtik be és válogatják át.

A termék lepárlása kis adagokban történik, a gyártáshoz Európa legmodernebb lepárló berendezését, egy Christian Carl lepárlót használnak a Kecskeméti Zwack Pálinka Manufaktúrában. Az italt ezután tölgyfahordókban, aszalt fügén érlelik, ami így nyeri el végső, igazán karakteres, fűszeres jellegét.

A Kalumba Madagascar Spiced Gin fogyasztását behűtve, magában ajánlják, az élményt a hozzá tartozó, egyedi csiszolt pohár koronázza meg. De azok, akik szívesen innák koktélként is, mindenképpen próbálják ki az alábbi receptek valamelyikét:

  • Kalumba Tonic: 4 cl Kalumba, tonic a feltöltéshez, lime, jég 
  • Kalumba Gyömbér: 4 cl Kalumba, gyömbér a feltöltéshez, friss gyömbér, jég
  • Kalumba shooter: 4 cl Kalumba, 2 cl facsart limelé, cukorszirup

 

- Zwack - 


 Zwack Múzeum és látogatóközpont jegyek >>>

 

 

Kapcsolódó

2025-ben is nyarat indít a Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál Cikk

IV. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep idén immár 4. alkalommal kerül megrendezésre a Szabadság téren, hogy bemutassa és ünnepelje a magyar és nemzetközi borok és pezsgők gazdag világát. A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat. Az elmúlt években a fesztivál a b

2025 lesz a magyar sörturizmus éve? Cikk

2025 lesz a magyar sörturizmus éve? 18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 – Országos Főzdetúra térkép, amellyel ingyenesen látogathatók jövőre a benne szereplő üzemek. A sörfőzdelátogatások mellé pedig sörkóstolót is kapnak a vendégek. Mutatós, a sörkedvelők körében bizonyára rendkívül népszerű kiadvány jel

A világ figyelmének központjába kerül a tokaji bor Cikk

A Tokaj-Hegyalja Egyetem második alkalommal rendezi meg a Tokaj Wine Congress eseményeit. A rendezvény október 27. és 30. között várja a hazai és nemzetközi szakembereket Sárospatakon és a történelmi borvidék más helyszínein. A kongresszus célja, hogy a résztvevők számára naprakész ismereteket nyú

4 napig minden a sörről szól a Városligeti Műjégpályán Cikk

OktoBeerfest 2024 Gigászi sör és gasztronómiai választékkal várják az érdeklődőket október 10. és 13. között a Városligeti Műjégpályára az OktoBeerfest szervezői. Az ország sörbuliján kézműves főzdesor és streetfood tér gondoskodik arról, hogy senki ne maradjon étlen-szomjan, a vidám hangulatot pedig a meghívott sz