Bemutatkozik az új Zwack-italkülönlegesség a Kalumba Madagascar Spiced Gin Cikk

Hirdetés

Több évnyi termékfejlesztés után mutatta be a Zwack legújabb italkülönlegességét, a Kalumba Madagascar Spiced Gint. A komplex fűszerességet és a citrusos frissességet ötvöző gyógy- és fűszernövény italt a Kecskeméti Zwack Pálinka Manufaktúrában gyártják tölgyfahordókban, aszalt fügén hónapokon át érlelve. A most bemutatott különleges zamatú, borókapárlattal készült ital a világon elsők közt feljegyzett gyógynövényről, a kalumbagyökérről kapta nevét.

A Zwack család több mint 200 éves fűszer- és gyógynövény tapasztalattal rendelkezik, emellett pedig folyamatosan kutatja az újabb és újabb ízvilágú és aromájú növényeket. Legújabb termékük, a Kalumba összetett fűszerességét és eredeti ízvilágát 17 féle Madagaszkárról és Afrika egyéb vidékeiről származó természetes fűszernövény adja – a terület gazdag gyógy- és fűszernövény kultúráját sok éves kitartó munkával térképezték fel. A Kalumba palackja is szorosan kapcsolódik a területhez: az egyedi üveget Afrika ikonikus állata, a Madagaszkáron őshonos gyűrűsfarkú maki díszíti .

Bár a Zwack család az Unicum receptjét évszázadok óta féltve őrzi, a Kalumba gyártásához felhasznált fűszerek listáját nyilvánosságra hozta, hiszen fontos, hogy megfeleljenek a modern kor igényeinek: a fogyasztók sokkal tudatosabbá váltak, és meghatározó számukra, hogy ismerjék az elfogyasztott termékek alapanyagait. A termék elkészítésekor fontos szerepe van az ital nevét adó kalumbagyökérnek – ami 1671-ben érkezett Európába egy portugál kereskedő hajóján –, a világon elsők között számon tartott gyógynövény. Emellett a karakteres ízvilágért felel a citromfű, a kubebabors, a szegfűszeg, a fahéjlevél, a rózsabors, a kurkuma, a csillagánizs, a lime-héj, a szerecsendióvirág, a kardamommag, a szerecsendió, a gyömbér, a vanília, a koriander, a curacaohéj és a borókabogyó is.  A különleges összetevők között több vadon termő fűszert is találunk, amelyek egy részét a dzsungelben kézzel gyűjtik be és válogatják át.

A termék lepárlása kis adagokban történik, a gyártáshoz Európa legmodernebb lepárló berendezését, egy Christian Carl lepárlót használnak a Kecskeméti Zwack Pálinka Manufaktúrában. Az italt ezután tölgyfahordókban, aszalt fügén érlelik, ami így nyeri el végső, igazán karakteres, fűszeres jellegét.

A Kalumba Madagascar Spiced Gin fogyasztását behűtve, magában ajánlják, az élményt a hozzá tartozó, egyedi csiszolt pohár koronázza meg. De azok, akik szívesen innák koktélként is, mindenképpen próbálják ki az alábbi receptek valamelyikét:

  • Kalumba Tonic: 4 cl Kalumba, tonic a feltöltéshez, lime, jég 
  • Kalumba Gyömbér: 4 cl Kalumba, gyömbér a feltöltéshez, friss gyömbér, jég
  • Kalumba shooter: 4 cl Kalumba, 2 cl facsart limelé, cukorszirup

 

- Zwack - 


 Zwack Múzeum és látogatóközpont jegyek >>>

 

 

Kapcsolódó

Április 6-án ismét Winelovers Grand! Cikk

Winelovers Grand 2024 “Annyi kiváló bor van a világon, hogy ha életünk minden egyes napján új palackot nyitunk, akkor is egészen hosszú marad még a boros bakancslistánk. Egy ilyen esemény, mint a Winelovers Grand kiváló alkalom arra, hogy jó néhány tételt kihúzhassunk erről a bizonyos listáról.” A fenti idézet - amely

Közel 10.000 liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál Cikk

Közel tízezer liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának. Rutinos sörfog

2024-ben az Eger Wine Meetup középpontjában a birtoképítés és a nemzetközi borpiac Cikk

Eger Wine Meetup 2024 Idén az Eger Wine Meetup visszatér évtizedes hagyományaihoz, és újra a szőlő- és borágazat szempontjából nyugalmasabb év eleji időszakban, február 15-16-án rendezi meg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. A kétnapos szakmai konferencia hű marad a tavaly elindított megújuláshoz: négy kiemelt tem

Korlátlan sörkóstoló a február végén Várkert Bazárban Cikk

Korlátlan sörkóstoló a Várkert Bazárban Két napon át tartó sörfolyam veszi kezdetét február 23-án az egyetlen hazai téli sörfiesztán, az immár 8. alkalommal, a Serfőző szervezésében jelentkező, Indoor Sörfesztiválon. A több mint 100 csapból korlátlanul kóstolható habos nedű mellett sörtörténeti kulisszatitkok és gasztronómiai finomságok