BORmedence 2018 Esemény

Hirdetés

Második alkalommal kerül megrendezésre a BORmedence Kárpát-medencei borünnep. A Borra, magyar! egyesület és Kárpát-medencei partnerszervezetei évek óta tevékenykednek a Kárpát-medencei magyar-magyar kapcsolatokért, illetve a Kárpát-medencei magyar borkultúra népszerűsítéséért. 2017 decemberében szervezték meg első alkalommal a BORmedence – borok, ízek, élmények a Kárpát-medencéből borkultúra eseményt, idén pedig immár második alkalommal kerül megrendezésre a határtalan Kárpát-medencei (bor)kultúra ünnepe, ez alkalommal a Magyar Nemzeti Múzeumban, október 27-én, 14-22 óra között.

Idén is sétálókóstoló lesz, közel 50 kiállító közreműködésével - fele-fele arányban anyaországi és külhoni meghívottakkal, így a Kárpát-medence legtöbb borvidéke bemutatkozik. Több, mint 150 tétel kóstolható korlátlanul. Szép szokás szerint idén is meghívnak egy-egy anyaországi és egy külhoni községet vagy régiót mint a rendezvény díszvendégeit. Ez nem csak a borok terén, de muzsikaszóban gasztronómiában is megmutatkozik.

A 2018—as díszvendégek:

  • Külhon: Bereg-Vidék (Kárpátalja)
  • Belhon: Badacsony és Szent György-hegy (Balaton-felvidék)

Lesznek érdekességek és kiemelt programok is. Száz éve született a híres egri bornemesítő, Csizmadia Darab József (1918-2013), akire az általa keresztezett interspecifikus szőlőfajták (turán, néró, bianca, medina stb.) borait felvonultató külön kóstolóval emlékeznek.

A BORmedence Beregyetem – mesterkurzusok középpontjában szép szokás szerint hagyományos Kárpát-medencei szőlő- és borfajták lesznek:

  • Vulkanikus Badacsony (a Kéknyelű és társai) – Badacsony egyedi borszőlő fajtáinak bemutatója John Szabo magyar származású kanadai Master Sommelier tolmácsolásában.
  • Mátyás király születésének és uralkodása kezdetének jubileumi évében bemutatjuk Mátyás király kedvelt erdélyi borát, a Fekete Leánykát. A mesterkurzus a temesvári Rovinhud rendezvény szervezőcsapat közreműködésével kerül megrendezésre, amelyet Szakács-Orha Imre, erdélyi Master of Wine jelölt tart, terítéken erdélyi, anyaországi és regáti (romániai) tételek.

A BORmedence programsorozat részeként pedig elkészül az idei évtől kezdve a Kárpát-medence bora©, mely a Kárpát-medence legtöbb történelmi bortermő vidékéről érkező, kiemelkedő borászok hagyományos fajtákból való borainak felhasználásával készülő közösségi bor lesz. 2018-ban olaszrizling-furmint házasítás, Balaton-felvidéki stílusban – egy jó ivású bor, elegáns hordóhasználattal.

Az BORmedence másnapján, október 28-án a borászok és szakmai meghívottak vakon lekóstolják az egyes beérkezett tételeket, majd együtt házasítják, és hozzák létre a közös bort Balatonfüreden. A palackozás 2019. június 4-én történik, így a Kárpát-medence bora az összetartozás borává is válik. A bor először hivatalosan a BORmedence 2019. évi őszi rendezvényén lesz kóstolható.

BORmedence 2018 jegyárak

  • Early bird jegyek: 6000 Ft / 2 fő! (az első 100 jegy)
  • Elővételes jegyek:
  • Elővételes jegy: 4000 Ft / fő.
  • Diákjegy (25 év alatt): 3500 Ft / fő.

 

Jegyelővétel és további információk >>>

 

- BORmedence -

Kapcsolat

Kapcsolódó

advent_2018_szentendre

Advent Szentendrén 2018 Esemény

Advent Szentendrén 2018 időpont

2018 Dec 16
Szentendre történelmi belvárosa már tizenharmadik éve öltözik ünnepi díszbe az adventtől vízkeresztig tartó időszakra. Öt héten át a város sokszínű programkínálattal várja a látogatókat: advent vasárnapjain gyertyagyújtás a Fő téren; Adventi vásár a Dumtsa Jenő sétálóutcában; egyházi -és gyerekprogr

Bill Burr 50 show Budapesten Esemény

Bill Burr 50 show Budapesten időpont

2019 Jan 09
Bill Burr hatalmas fazon, akinek merész stand-up kiállásai méltán tették Észak-Amerika egyik legnépszerűbb humoristájává. A pengeéles társadalomkritikával, és  kompromisszummentes mondandóval alaposan megspékelt előadó 2019. január 9-én Budapestet is betámadja, és egy alapos  tornát tart majd a re

Glass of Jazz vol.5. - Egy este a borok és a jazz szerelmeseinek Esemény

Glass of Jazz vol.5. időpont

2019 Jan 24
  2019. január 24-én már az ötödik alkalommal érkezik a rendezvény a Cult In Glass szervezésében, ahol a kiváló borok rajongói találkozhatnak a jazz zene szerelmeseivel és közösen átélhetik, hogy ez a kettő miért is alkot tökéletes párost. Mindez Budapest szívében, egy igazán színvonalas, jazz-re -

disney_on_ice_2019_fejlec

Disney On Ice: Varázslatos Jégfesztivál a Sportarénában Esemény

Disney On Ice: Varázslatos Jégfesztivál a Sportarénában 2019 időpontok

2019 Feb 01
Készüljünk a téli csodaországba történő belépésre, hiszen Mickey és Minnie egér elhozza Budapestre a Disney birodalom legvarázslatosabb pillanatait a Disney On Ice - Varázslatos Jégfesztivál keretében 2019. február 1. és február 3. között. A mesebeli móka újabb forgatagában vidám részek láthatók min