Ciderfesztivállal zárja a tavaszt Etyek Cikk

 Almás Kert Cider Feszt

Hirdetés

Az Almás Kert Cider Feszten végigkóstolhatod a magyar termelői cidereket május 27-én és 28-án Etyeken. A helyszín azért lesz különleges, mert a BudaPrés Cider pincészet épületében és az előtte húzódó almásban zajlanak majd az események. Fűben ücsörgésből, ciderezésből, pizzázásból és akusztikus koncertekből áll majd a program.

„A ciderek iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Bár tény, hogy a műfajt egyáltalán ismerők többsége még a tömegtermékekkel azonosítja ezeket az italokat, egyre többen fedezik fel, hogy milyen sokszínű és izgalmas világa van a kisüzemi cidereknek. Ezek az almaborok kis tételszámban, friss almából készülnek alacsony cukortartalommal vagy szárazon” – osztja meg gondolatait Haberl Dániel, a BudaPrés Cider vezetője, a fesztivál házigazdája.

A pünkösdi hétvége első két napján a fesztiválon a BudaPrés ciderei mellett ott lesznek a legmeghatározóbb hazai termelők, így az AGP Cider, a Bright Cider, a Czider, a Mad Dog Cider és a Richí'z Cider almaborait is megkóstolhatják a vendégek.

Szombaton Szabi, a Pék, akit Olaszországban idén tavasszal a világ legjobb 50 pizzamesterének egyikévé választottak, pizzát süt, a Piknik UtczaBár pedig mindkét nap ott áll majd a grill mellett, és forgatja a hamburgerpogácsákat. A kávéról a 42 Coffee fog gondoskodni. Szombaton a Microdosemike, vasárnap a Nagy Barni x Kiss Peti Duo lép fel.

Azoknak, akik a ciderezésen és a hamburgerezésen túl el szeretnének jobban mélyedni a ciderek világában, több programmal is készülnek a szervezők. Mindkét nap 13 és 16 órától is egy pincetúra keretében vezetik végig a vendégeket a BudaPrés Cider épületén, végigkövetve az utat, amelyet az alma bejár annak megérkezésétől a kész almabor kóstolásáig. Emellett vasárnap délután egy mesterkurzus is várja az érdeklődőket, ahol a fesztiválon kiállító pincék mindegyike személyesen mutatkozik be. Miközben elmesélik történetüket, egy számukra különösen fontos ciderükről is sok tudnivalót árulnak el.

„Az idei Almás Kert Cider Feszt nemcsak azért lesz számunkra különleges, mert ezzel folytatjuk a tavaly megkezdett sorozatot, hanem azért is, mert most nyitjuk meg először kóstolótermünket, a Cider Bárt. Pincészetünk építése tulajdonképpen ezzel a lépéssel zárulhat le azzal, hogy a nálunk, optimális körülmények között készített cidereket innentől a helyszínen kóstolhatják meg a ciderrajongók” – meséli el Haberl Dániel, hogy miért készültek egész tavasszal izgatottan erre az eseményre.

Almás Kert Cider Feszt hivatalos esemény >>>

 

Almás Kert Cider Feszt

Kapcsolódó

Április 6-án ismét Winelovers Grand! Cikk

Winelovers Grand 2024 “Annyi kiváló bor van a világon, hogy ha életünk minden egyes napján új palackot nyitunk, akkor is egészen hosszú marad még a boros bakancslistánk. Egy ilyen esemény, mint a Winelovers Grand kiváló alkalom arra, hogy jó néhány tételt kihúzhassunk erről a bizonyos listáról.” A fenti idézet - amely

Közel 10.000 liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál Cikk

Közel tízezer liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának. Rutinos sörfog

2024-ben az Eger Wine Meetup középpontjában a birtoképítés és a nemzetközi borpiac Cikk

Eger Wine Meetup 2024 Idén az Eger Wine Meetup visszatér évtizedes hagyományaihoz, és újra a szőlő- és borágazat szempontjából nyugalmasabb év eleji időszakban, február 15-16-án rendezi meg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. A kétnapos szakmai konferencia hű marad a tavaly elindított megújuláshoz: négy kiemelt tem

Korlátlan sörkóstoló a február végén Várkert Bazárban Cikk

Korlátlan sörkóstoló a Várkert Bazárban Két napon át tartó sörfolyam veszi kezdetét február 23-án az egyetlen hazai téli sörfiesztán, az immár 8. alkalommal, a Serfőző szervezésében jelentkező, Indoor Sörfesztiválon. A több mint 100 csapból korlátlanul kóstolható habos nedű mellett sörtörténeti kulisszatitkok és gasztronómiai finomságok