Egy hónap múlva tavaszváró mini-SVÉT a Rosinantéban Cikk

Hirdetés

Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 17 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A vendégeket a sokadalom elkerülése érdekében a Rosinante Fogadó három turnusban fogadja. A szervezők azt kérik, hogy csak azok regisztráljanak, akik biztosan el tudnak jönni február 23-án, mert a ház befogadóképessége limitált. Jelentkezni 2019 január 23-tól lehet a férőhelyek erejéig lehet.

A résztvevő éttermek

  • Kistücsök Étterem (Balatonszemes) - Jahni László séf
  • Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj) - Simon János séf
  • Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma) - Gyurik Gábor séf
  • Macok Bisztró és Borbár (Eger) - Macsinka János séf
  • Almalomb-Kulináris Kitérő és Találkozóhely (Hosszúhetény) Illés Roland séf
  • Rosinante Étterem és Fogadó (Szigetmonostor) - Jónás Gábor séf

 

SVÉT

Kapcsolódó

Jó helyek a Dél-Balatonon, a Bujdosó Szőlőbirtok ajánlásával Cikk

Bár rengeteg online felület ajánl utazási tippeket, mégis legszívesebben a helyiek tanácsát fogadjuk meg. Így sokszor olyan helyekre juthatunk el, egyedi élményeket szerezve, amelyekről az útikönyvek sem írnak. Ez a gondolat vezette Bujdosóékat, amikor a pincészetük honlapján és közösségimédia-fe

Egy hét a champagne-ról - jön az első Winelovers Champagne Week Cikk

Húsvét hétfőn egy igazi frissítő újdonság veszi kezdetét, a borimádók legnagyobb örömére. Az italvilág Ferrarija, a champagne mutatkozik be többféle formában az elegancia, a luxus és a kuriózumok kedvelőinek – mert a champagne ma már igazi életérzés. A királyok és hercegek borának is nevezett cha

Csak a Mentes vásárok - kérdezz, kóstolj, élj egészségesen! Cikk

Inzulinrezisztencia, II-es típusú cukorbetegség, elhízás, emésztési panaszok, autoimmun betegségek, tápanyagfelszívódási zavarok. Néhány egészségügyi kihívás, ahol a mentes táplálkozás szükségessége ma már nem is kérdés. De együtt lehet-e élni egy szigorú diétával akár életünk végéig? Be tudjuk-e

Villány és Tolna domborított: ezek lettek idén a legjobb kékfrankosok Cikk

A kékfrankos hazánk legnépszerűbb és legelterjedtebb kékszőlő-fajtája: országszerte közel 8000 hektáron termesztik, ami kb. 12-13%-át teszi a hazai szőlőskerteknek. A kékfrankosból készült borok a fogyasztókat elsősorban gyümölcsösségükkel és stílusbeli változatosságukkal nyűgözik le: a borászok p