Élőzene és mediterrán falatok Budapest szívében? Vár a Tapas Fino! Hír

Tapas Fino ételek

Hirdetés

Néhány hónappal ezelőtt kellemes meglepetés érte Spanyolország szerelmeseit: új autentikus, spanyol étteremmel bővült a főváros gasztronómiai palettája. Új távlatokban gondolkodott a Continental Group, amikor megálmodta autentikus spanyol éttermüket, a néhány hónapja megnyitott Tapas Fino-t a Belgrád rakpartra. Az ide látogatót nem csupán egy új tapas bár várja, ez sokkal inkább egy életérzés: hangulatos terasz, autentikus dallamok, látvány és ízek, egy darabka az Ibériai-félsziget csodájából..

A májusban megnyitott étterem koncepciója szép kihívás elé állította őket: megmutatni, hogy a mediterrán életérzés és az elegancia nem zárja ki egymást. A budapesti spanyol gasztronómiával foglalkozó helyeken erre nem igazán van példa, épp ezért is különleges, amit nyújtanak. Az enteriőr ugyancsak kuriózumot tartogat: a belső teret egy argentin származású, Barcelonában élő festőművész képei díszítik, a titokzatos női alakok pedig az új koktéllap koncepciójának a részei lesznek. Ez már előrebocsájtja: az elegancia és a mediterrán lazaság különleges ötvözetét kínálja a Tapas Fino.


Mediterrán utazás a konyhában

Az egyik legnagyobb kuriózum a polipsaláta és a vegán padlizsán, de a gambas pil pil (garnélarák, olíva, fokhagyma, fűszerpaprika – az egyszerű, de nagyszerű mediterrán fogások jegyében) ugyancsak csábító és népszerű fogások. A helyen kapható sült szekérgomba egy igazi ízbomba, a gomba mellé kakukkfüves jus, petrezselyem, tojássárgája krém, hagymalekvár és parmezánhab kerül, melyek együtt elképesztő harmóniát alkotnak. Igazi fantasztikus mestermű, tökéletesen példázza Sipos András séf kreatív megoldásait.

Tapas Fino belső


Spanyolországból érkeznek az alapanyagok

A konyhában autentikus, a kifinomult konyhaművészet irányába mutató fogások készülnek. Josper-kemencében sül minden húsétel, ahogyan a polip is. Tipikus baszk ételek kerülnek a tányérra, például a sashal paradicsomos alappal, olívával, kapribogyóval. A kétféle patatas bravas is ínycsiklandóan csábító, a klasszikus mellett egy modernebb verzió is készült, így jó kontrasztot ad. A feltekert burgonyát Cayenne-borsos, paprikás olívaolajjal kenik meg, majd besütött kápiakrémmel, bazsalikommal, sült paradicsommal, fokhagymakrémmel tálalják. Ugyanolyan, mintha egy barcelonai tengerparti étteremben kértük volna, ez pedig részben annak is köszönhető, hogy a legtöbb alapanyag (a halak, a sajtok, a sonkák) Spanyolországból érkezik. Borok tekintetében már tágabbra tekintünk, vannak francia és magyar borok is, de az italfelhozatal nagyobb része azért autentikus spanyol.


A parkolás sem probléma

Az étteremnek otthont adó Hotel Vision szállodának saját parkólója van a mélygarázsban. A belvárosban nem sok hely büszkélkedhet hasonlóval, így biztosan nem kell idegőrlő félórákat keringenünk éhesen a tömb körül…

Jelenleg szerdától szombatig tart nyitva az étterem, pénteken és szombaton élőzenével, spanyol gitárzene és egy gyönyörű hangú énekesnő szórakoztatja a vendégeket.

Tapas Fino menü és infó >>>

 

Tapas Fino

Kapcsolódó

Hivatalosan is megnyitott Szarvas világszínvonalú luxusétterme Hír

Újváros Bisztró - Szarvas Új étlappal, főként helyi alapanyagokból készült ételkülönlegességekkel, komplex bisztrókínálattal és csúcspörkölők csúcskávéival várja vendégeit a szarvasi Újváros Bisztró. A Délkelet-Magyarország egyik legszebb településén található, megfizethető luxusétterem tulajdonosai, Szin Csaba és Szin Ben

Mentes és kutyabarát - megnyílt a siófoki Cafe Spirit Hír

Cafe Spirit Siófok Pármai sonkás szendvics, poharas zserbó és somlói desszert – ez csak pár finomság abból a kínálatból, amit Siófok első kizárólag mentes termékeket áruló családi kávézójában lehet megkóstolni. Ez az első olyan hely a városban, ami kizárólag mentes termékeket tart az étlapon. A város szélén, csende

Székely gourmet étterem nyílt az Andrássy úton Hír

SZÉK Étterem hangulat Hiánypótló étteremmel bővült Budapest gasztro-térképe. Az Andrássy út 41. alatt frissen megnyitott SZÉK-ben a hagyományos székely ízek a legmodernebb konyhatechnológiával találkoznak. Az új étteremben kóstolhatunk csorbalevest, böjtös töltött káposztát, lókodi oldalast, helyben készült zakuszkát é

Sztárokkal ünnepel a 4 éves Premier Kultcafé Hír

Március 9-én ünnepli 4. születésnapját Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosság-barát közösségi és kulturális tere, a Premier Kultcafé. A születésnaphoz ismert hazai személyiségek is csatlakoznak, annak érdekében, hogy még jobban felhívják a társadalom és a munkáltatók figyelmét a fogyatékossá