Étvágygerjesztő falatok művészi tálalásban Cikk

Hirdetés

BARAKA Budapest egyik legizgalmasabb, a kifinomult gasztronómia iránt szinte elsőként nyitó fine dining étterme, amelyet a Michelin Guide is előszeretettel ajánl évről évre. Most debütáló filmjükben megmutatják, milyen amikor a köszöntő falatok is művészi szintre emelkednek. Búzafű kertben tálalt macaronok és cake popok, melyek még véletlenül sem a szokásos édes ízben készülnek.

Az amuse bouche egy vagy több köszöntő falatka, amelyet a hely ajándékoz a vendégnek az étkezést megelőzően. A Baraka az üdvözlő ételeket is egy újabb szintre emelte, és videóban meséli el, hogyan készülnek.

Legújabb menüjükben először ehető zacskóban, később pedig kis kertbe ültetve, „fűbe” szúrt macaronok és cake popok formájában érkeznek az étvágygerjesztők. Az első üdvözlő falatka egy gyümölcskoktél koreai whiskyvel, a másik pedig az ehető zacskóba rejtett puffasztott rizs ehető virágokkal és grapefruit kaviárral. Ezután következnek a búzafűbe szúrt amuseok: laposhal krokett édes chili géllel, puffasztott quinoába forgatott libamáj torchon és tökmagos kecskesajtos macaron.

Az ételek megálmodója André Bicalho, a Baraka brazil-portugál séfje, aki valódi művészként kreálja ételkölteményeit:

„Amikor új menüt kreálok, mindig máshonnan merítem az inspirációt. Amikor elkezdtem dolgozni az új menü témáján, ami a NÖVEKEDÉS, arra gondoltam, hogy ez túlmutat a klasszikus képzettársításon, végre rügyeznek a virágok, és minden újjászületik. Valahol ez a téma a mi fejlődésünkről is szól, ahogy az étterem egy még magasabb szintre tör innovációban, ahogy a vendégek, a gasztronómia szakértői elismernek minket, amiért persze mi végtelenül hálásak vagyunk, és ez további extra energiát ad nekünk, hogy még tovább nőjünk. Ez a szezon erre szeretné a hangsúlyt helyezni, ezt bizonyítják majd az alkalmazott fogások, az ízek harmóniája, vagy az, ahogy a cukrászat elemeit integráljuk a köszöntő falatokba vagy az előételekbe.

Szerettük volna úgy prezentálni étvágygerjesztő falatkáinkat, mint ehető virágok, minden tányér egy kertet jelképez, ahol a növényeket és fűszereket a többi alapanyaggal úgy vegyítjük, mintha a Földanya maga teremtette volna ilyennek.”

A művészi szintre emelt köszöntő falatokról a videó itt tekinthető meg:

 

Sajtóanyag: Baraka Étterem

Kapcsolódó

Egy hónap múlva tavaszváró mini-SVÉT a Rosinantéban Cikk

Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 17 vidéki étterem közös nevezője a

Enrico Crippa: „A magyar éttermeknek önbizalomra van szüksége, és nem kell félniük a paprikától!” Cikk

A Dining Guide étteremteszteléseit idén Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje vezette, aki a múlt hét folyamán látogatta meg a legjobb hazai éttermeket. A nemzetközi szaktekintélyt meglepte a magyar topéttermek szervizeinek magas színvonala, és elvarázsolta a magyar

Igluban Budapest felett - vár a 360 Bar téli kiadása! Cikk

Itt a hideg és sokaknak hiányoznak a nyáron megszokott szabadtéri szórakozóhelyek, pedig télen sem csak a négy fal között szórakozhatunk. A csodálatos Budapest panorámájáról ismert 360 Bar iglu terasza kihagyhatatlan élmény azoknak, akik a gasztronómia szerelmesei és egy hangulatos téli helyszínt

Szaloncukros sörkülönlegesség a téli napfordulóhoz Cikk

December 21-én a tél leghosszabb éjszakája köszönt ránk, hogy aztán néhány nap múlva minden nappal egy picit több világossággal induljunk el a tavasz felé. A Yeast Side Sörfőzde és a Beerporn.hu sörmagazin egy igazán különleges sörrel ünnepli idén a téli napfordulót.Az ünnepi főzet neve The Darkes