Gasztrofotó pályázatot indított Skócia kedvenc whiskyje Cikk

Szemet gyönyörködtető vacsora, tökéletes fények és egy pohár selymes whisky – téged is fotózásra csábít a pillanat? Most Skócia kedvenc whiskyje is kíváncsi legszebb gasztronómiai élményeidre: a The Famous Grouse Gourmet Pillanatok fotópályázatra április 26-ig nevezhetnek az Instagram vállalkozó kedvű gasztrofotósai.

Hirdetés

Ma már több mint 600 millió felhasználó osztja meg naponta értékes pillanatait a világ egyik legnépszerűbb közösségi hálóján. A trendek és a népszerű témák folyamatosan változnak, de a #food, #foodporn a legtöbb felmérés szerint nem húzható ki a húsz leggyakrabban használt hashtag listájáról. A laikus számára egyszerűnek tűnő ételfotózást egyre növekvő profizmussal űzik az Instagram művészei: beköszöntött a food stylistok kora. Az online tippek és útmutatók mellett kifejezetten gasztrofotózásra specalizálódott kurzusokon is csiszolhatjuk technikánkat.

Egy igazán ínyenc fogásnak vagy különleges desszertnek a borhoz hasonlóan tökéletes kísérője és alapanyaga lehet a whisky. A The Famous Grouse a kulináris élvezetek méltán híres szakértőjeként hirdette meg a “The Famous Grouse Gourmet Pillanatok” kampányát, amelyre whisky inspirálta gasztronómiai kalandokat megörökítő fotókat várnak. Az Instagramon megosztott képeket a Bánhalmi Norbert profi fotósból és Péter Anna (Malackaraj) gasztrobloggerből álló szakmai zsűri értékeli. Az általuk kiválasztott húsz legjobb kompozíció közül a közönség szavazza meg a kampány 1., 2. és 3. helyezettjét. A nyertesek stílusosan belépőt kapnak a Gourmet Fesztiválra, az első helyezett pedig egy értékes fényképezőgéppel is gazdagodik.

“A gasztrofotózás valósággal szárnyal napjainkban. Szerintem az igazán jó kép alternatív és különleges nézőpontból készül, ami hatással van a nézőre. Azt a vágyat váltja ki belőle, hogy bárcsak részesévé válhatna ennek az étel és ital kombinációnak. Kiemelném a színek harmóniáját és játékát. A kép legyen egyedi. Nem baj, ha innovatív, csak értsük, és érezzük, hogy mit szeretne közölni az alkotó.” – osztotta meg tippjeit a két fős szakmai zsűri profi fotós tagja, Bánhalmi Norbert.

A zsűri másik tagja, a Malackaraj blog szerzője maga is gyakran alkot whisky segítségével. “Nagyon örültem a felkérésnek, mert sokat főzök kiváló minőségű alkoholos italokkal, remekül működnek fűszerként is. A versenyzőket is ilyen fogások készítésére bíztatnám, és a kampány során ebben fogok nekik segíteni ötletek, ízpárok bemutatásával. De a lelkes amatőröknek sem kell aggódni, a humort és ötletességet is abszolút értékelem.”

A kampány szabályzata és további részletek elérhetőek itt, a The Famous Grouse hivatalos Facebook oldalán.

 

Sajtóanyag: Red Lemon

Kapcsolódó

Közel 100 nyeremény a 2024-es Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban Cikk

Fülesbagoly 2024 Számtalan újítással rendezik meg az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatot, és minden eddiginél nagyobb nyereményeső hullik a döntős zenekarokra. A könnyűzenei versenyt ezúttal is Debrecenben, Martonvásáron, Budapesten és Keszthelyen rendezik meg. Utóbbi helyszínen a szervezők és a város idén e

Április 6-án ismét Winelovers Grand! Cikk

Winelovers Grand 2024 “Annyi kiváló bor van a világon, hogy ha életünk minden egyes napján új palackot nyitunk, akkor is egészen hosszú marad még a boros bakancslistánk. Egy ilyen esemény, mint a Winelovers Grand kiváló alkalom arra, hogy jó néhány tételt kihúzhassunk erről a bizonyos listáról.” A fenti idézet - amely

Közel 10.000 liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál Cikk

Közel tízezer liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának. Rutinos sörfog

2024-ben az Eger Wine Meetup középpontjában a birtoképítés és a nemzetközi borpiac Cikk

Eger Wine Meetup 2024 Idén az Eger Wine Meetup visszatér évtizedes hagyományaihoz, és újra a szőlő- és borágazat szempontjából nyugalmasabb év eleji időszakban, február 15-16-án rendezi meg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. A kétnapos szakmai konferencia hű marad a tavaly elindított megújuláshoz: négy kiemelt tem