Gasztrohegy hétvégék Badacsonyban Cikk

Hirdetés

Gasztrohegy nem csupán egy programsorozat, hanem hitvallás is: aktivitásra csábít, tematikát ad, élményt nyújt – borokkal, gasztronómiával, ötletekkel. Végre kiderül, hogy a Badacsony valójában mindig is tányér alakú volt, csak eddig nem volt olyan megközelítés és olyan kínálat, amiből ez ennyire egyértelművé válhatott volna.

Októbertől áprilisig megmutatják a gasztronómiai csúcsokat: 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz helyi alapanyagokkal izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt. Attól más ez a gasztrotúra, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni több fogást, hanem akár 9 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző fogást - közben pedig szinte észrevétlenül feljuthatunk a csúcsra.

“Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal és járd be a hegyet, az előételtől a desszertig!” – mondják a vendéglátók, akik október első hétvégéjén meg is mutatják, mire gondoltak pontosan: október 5-6-7-én a szőlő lesz a tematika.
RÉSZTVEVŐK: Bonvino Borbár, Borbarátok Vendéglő, Istvándy Borműhely, Tilia Borvendéglő, Pláne Badacsony borterasz, St. Orbán Étterem, Laposa Birtok, Kisfaludy-ház

TEMATIKÁK:

  • Október 5-6-7. Minden, ami szőlő
  • November 23-24-25. Halak a hegyen
  • December 28-29-30. Év végi disznóságok
  • Január 25-26-27. Nagyvadak a hegyről
  • Február 22-23-24. Gasztrofarsang
  • Március 22-23-24. Felszáll a füst
  • Április 12-13-14. Lávakő hétvége

 

Kapcsolódó

Holló hübris! - itt az első minimalista kisüzemi sörmárka Cikk

Az első minimalista kisüzemi sörmárkaként definiálja magát a székesfehérvári hübris, amely az elmúlt hónapokban jelent meg a hazai piacon. Jelszavuk: „kézműves sör, mínusz kézműves”. A célunk, hogy a jó sör ne kiváltság, hanem alap legyen az emberek számára – vallják a székesfehérvári hübris sörfő

Fröccsben a rozé, prémiumborként a fehér tarol a fesztiválokon Cikk

A Borháló idén negyedik éve felel a nagy nyári fesztiválok – a Volt, a Balaton Sound, a Sziget, a B.my.Lake és a Strand Fesztivál – alap- és prémiumbor-kínálatáért a vendéglátó egységek kizárólagos beszállítójaként. A cég a fogyási adatokból kiindulva folyamatosan monitorozza a fesztiválozók fogya

Elindult a harmadik Belvárosi Sörfesztivál! Cikk

Június 5. és 10. között újra várja a sörkedvelőket a Belvárosi Sörfesztivál, ahol 6 nap alatt, mintegy 250 féle sörkülönlegességet kóstolhatnak meg a látogatók. Az ingyenes rendezvényről a környezettudatosság jegyében teljesen száműzték a műanyag poharakat, és idén először olyan sör is készült, am

Gourmet Fesztivál 2019: az ország legjobb konyhái csütörtöktől a Millenárison! Cikk

Az ország legjobb konyhái készülnek egyedi kreációkkal a csütörtökön induló Gourmet Fesztiválra, ahol a kóstolás mellett hazai és külföldi sztárséfek nyilvános előadásain és tematikus workshopokon is részt vehetnek a látogatók.  A két Michelin-csillagos Onyx kenyérfagylaltja, a saját budapesti ét