Gasztronómiai különlegességek az idei Whisky Show-n Cikk

Meglepetésekkel várja a Whisky Show 2017 vendégeit a két legnagyobb skót whiskymárka. Az október 14-15-én a Corinthia Hotelben megrendezett találkozón a The Famous Grouse és a The Macallan magyarországi nagykövete, Szombati Zsolt bartender igazi ínyencségekkel készül a stand látogatói számára.

Hirdetés

Idén hetedik alkalommal örvendezteti meg a whisky szerelmeseit és a szakma képviselőit a legnagyobb márkákat és kuriózumokat felvonultató Whisky Show. A rendezvény visszatérő kiállítóiként a The Famous Grouse és a The Macallan minden évben igyekszik újdonságokkal meglepni a különlegességekre nyitott közönséget.

A whisky fogyasztásának ma már rengeteg változata létezik, a legújabb trendeknek köszönhetően az aranyló ital a borhoz hasonlóan előkelő helyet foglalhat el a gasztronómiában. Szinte végtelen a lehetőségek száma, amelyek szerint a különböző zamatú és fajtájú whiskyket a húsételekhez, a street foodokhoz, vagy akár a desszertekhez párosíthatjuk. Az ital klasszikus „on the rocks” elkészítése, vagyis jéggel való lehűtése mellett gourmet körökben is népszerűvé váltak a whisky alapú kreatív longdrinkek, koktélok.

Szombati Zsolt, a két brand magyarországi nagykövete a kulináris divatirányzatokra reflektálva saját készítésű csemegékkel koronázza meg a vendégek ízélményeit. „Minden évben új ínyencségekkel próbálom még különlegesebbé tenni a kóstolónkat. Mivel gyakorlatilag kávénagyhatalom vagyunk, itt az ideje, hogy a whiskyben és a kávéban fellelhető hasonló aromákat kihasználva a valóságban is egyesítsem a két italt. A The Famous Grouse citrusos-gyümölcsös jegyei harmonizálnak a kávé pirosgyümölcsös jellegével, így garantáltan tökéletes végeredmény születik a párosításból. Egyre elterjedtebb a whisky longdrinkként való fogyasztása is, ezért a rendezvényen whisky-colába mártott gumicukrokkal próbálom megidézni az érdeklődők gyermekkorát. Bár az eredetiség a hívószava minden kóstolónknak, előfordul, hogy a közönség kérésére visszanyúlunk a korábbi kínálatunkhoz. Ilyen lesz a kézműves narancsos csokoládé, ami a tapasztalatok alapján a Whisky Show látogatóinak örök kedvence. Meglepetés finomságokkal is készülök, ez viszont a Whisky Show kezdetéig maradjon titok…” – árulta el Szombati Zsolt bartender.

 

Sajtóanyag: Whisky Show Budapest

Kapcsolódó

Kézműves sörtemplom nyílt a Nagykörúton 1085 Budapest, József körút 14.

Többszörös díjnyertes kisüzemi sörök és hozzájuk illő, frissen készülő ételek várják február 10-től a vendégeket a Rizmajer Sörházban, a József körút 14-ben, ahol Csepel legendás sörfőzője nyitott világszínvonalú, három szintes sörözőt. „Egy valamiben biztos voltam: hogyha egyszer sörözőt nyitok a

famous_grouse_logo

Mivel és hogyan fogyasszuk kedvenc whiskynket? Cikk

Magyarországon egyre ismertebbé válnak a prémium minőségű whiskyk, és mára már a bárokban sem olyan gyakran hallani az „Egy whisky-kólát, köszi!” mondatot. Mind többen vannak azok az ínyencek, akik tisztán akarják élvezni egy jó minőségű single malt, vagy blended whisky ízvilágát. Kevesen tudják azo

Gasztrofotó pályázatot indított Skócia kedvenc whiskyje Cikk

Szemet gyönyörködtető vacsora, tökéletes fények és egy pohár selymes whisky – téged is fotózásra csábít a pillanat? Most Skócia kedvenc whiskyje is kíváncsi legszebb gasztronómiai élményeidre: a The Famous Grouse Gourmet Pillanatok fotópályázatra április 26-ig nevezhetnek az Instagram vállalkozó ked

20 éves a Kopar Cuvée Cikk

Mi történt húsz évvel ezelőtt? Ekkor ismerte meg a világ Dollyt, a klónozott birkát, a Titanic alatt sok papír zsebkendőt sírtak tele a mozikban, a Kemény Dénes vezette pólócsapat pedig első komoly eredményeként Európa-bajnok lett… És ez az évjárat adta az első, azóta ikonikusnak számító Kopar Cuvée