Gourmet Fesztivál 2018 - Mától a gasztronómia legjava a Millenárison Cikk

Az biztos, hogy mindenből a legjobbat kínálja idén a gasztrofesztiválok legjobbika, a Gourmet, május 17-20 között, a Millenárison. De hogy pontosan mit is kóstolhatunk a csúcsgasztronómia fellegvárában, nézzük, csemegézzünk a kínálatból. Az idei fő téma a gombóc, a kaviár és a pezsgő, de mindenki hozza a saját konyhájának legízletesebb falatjait is. Nyitás 7-én 17 órakor. 

Hirdetés

Igazi finomságnak ígérkezik a hideg túrógombóc, főleg ha ezúttal eperrel és bodzával kínálják. Kicsit szokatlanabb, de nem hangzik rosszul a csalános házitészta sem. Ugyancsak egyszerűnek tűnik a rebarbarás képviselőfánk is, bár ha hozzátesszük, hogy az első magyar Michelin-csillagos étterem séfje készíti, akár még meg is lepődhetünk. Úgy tűnik, a Michelin-csillagosok az egyszerűségre törekszenek, a legutóbb csillagot, immár a másodikat kapott hazai éttermünk egyik kínálata rendkívül egyszerűnek tűnik: szilva és gombóc. Lényegesen összetettebb hallásra a fehércsoki-gombóc, citrusos karottával, de izgalmas ízkaland lehet a nyírségi gombócsaláta is, vagy a szilvás gombóc-kenyérfagylalt kombó. És akkor lassítsunk egy kicsit: a Slow Food és Wine kiállítók összekapcsolják a gasztro-élvezetet a felelősséggel, fenntarthatósággal és természet tiszteletével. A GMO-mentes, helyhez kötődő, friss, adalékanyagmentes alapanyagokat, tradicionális termelési kultúrákat kötik össze a modern gaszto-élménnyel.

A kaviárfronton egy egyszerű, de minden bizonnyal ízletes falatnak ígérkezik a zsíroskenyér füstölthering-kaviár, de lesz a Gourmet kínálatában „velőscsont” imperial kaviárral, vagy arany kaviár-túrógombóc is. És aki még bírja, elkalandozhat egy másik helyre, ahol füstölt fürjtojásos tartlet lesz a tányéron pisztráng kaviárral vagy „all you can eat”, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a szendvicset a csomagolással együtt ehetjük meg. Desszertnek meg jöhet a „Gerbeaud 160” torta, aminek legfontosabb alapanyaga egy különleges, kifejezetten a Gerbeaud 160. születésnapjára készített Cacao Barry Or Noir 71,9 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé.

Pünkösdkor tehát irány a Millenáris, ahol a Gourmet belépő mellé jár egy Spiegelau borospohár, egy Electrolux street food falatka, Stella Artois, Leffe, Hoegaarden vagy Belle-Vue Kriek sörkóstoló, Grand Tokaj borkóstoló, villányi RedY bisztróbor kóstoló, naponta az első 500 látogatónak Martini welcome pezsgő, naponta az első 1000 látogatónak 1 darab Rauch Fresh 0,33L-es gyümölcslé, saját összeállítású street kitchen fűszerkeverék naponta az első 500 látogatónak, egy BBC Goodfood magazin naponta az első 1000 látogatónak, valamint számos érdekes előadás és kóstoló a gasztroszínpadon, illetve ingyenes gyerekprogramok a kerek perec gasztronómiai játszótéren és a chefparade főzőiskolában.

 

Gourmet Fesztivál 2018 további részletek >>>

 

Sajtóanyag: Gourmet Fesztivál

Kapcsolódó

2025-ben is nyarat indít a Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál Cikk

IV. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep idén immár 4. alkalommal kerül megrendezésre a Szabadság téren, hogy bemutassa és ünnepelje a magyar és nemzetközi borok és pezsgők gazdag világát. A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat. Az elmúlt években a fesztivál a b

2025 lesz a magyar sörturizmus éve? Cikk

2025 lesz a magyar sörturizmus éve? 18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 – Országos Főzdetúra térkép, amellyel ingyenesen látogathatók jövőre a benne szereplő üzemek. A sörfőzdelátogatások mellé pedig sörkóstolót is kapnak a vendégek. Mutatós, a sörkedvelők körében bizonyára rendkívül népszerű kiadvány jel

A világ figyelmének központjába kerül a tokaji bor Cikk

A Tokaj-Hegyalja Egyetem második alkalommal rendezi meg a Tokaj Wine Congress eseményeit. A rendezvény október 27. és 30. között várja a hazai és nemzetközi szakembereket Sárospatakon és a történelmi borvidék más helyszínein. A kongresszus célja, hogy a résztvevők számára naprakész ismereteket nyú

4 napig minden a sörről szól a Városligeti Műjégpályán Cikk

OktoBeerfest 2024 Gigászi sör és gasztronómiai választékkal várják az érdeklődőket október 10. és 13. között a Városligeti Műjégpályára az OktoBeerfest szervezői. Az ország sörbuliján kézműves főzdesor és streetfood tér gondoskodik arról, hogy senki ne maradjon étlen-szomjan, a vidám hangulatot pedig a meghívott sz