Gourmet Fesztivál 2018 - Mától a gasztronómia legjava a Millenárison Cikk

Az biztos, hogy mindenből a legjobbat kínálja idén a gasztrofesztiválok legjobbika, a Gourmet, május 17-20 között, a Millenárison. De hogy pontosan mit is kóstolhatunk a csúcsgasztronómia fellegvárában, nézzük, csemegézzünk a kínálatból. Az idei fő téma a gombóc, a kaviár és a pezsgő, de mindenki hozza a saját konyhájának legízletesebb falatjait is. Nyitás 7-én 17 órakor. 

Hirdetés

Igazi finomságnak ígérkezik a hideg túrógombóc, főleg ha ezúttal eperrel és bodzával kínálják. Kicsit szokatlanabb, de nem hangzik rosszul a csalános házitészta sem. Ugyancsak egyszerűnek tűnik a rebarbarás képviselőfánk is, bár ha hozzátesszük, hogy az első magyar Michelin-csillagos étterem séfje készíti, akár még meg is lepődhetünk. Úgy tűnik, a Michelin-csillagosok az egyszerűségre törekszenek, a legutóbb csillagot, immár a másodikat kapott hazai éttermünk egyik kínálata rendkívül egyszerűnek tűnik: szilva és gombóc. Lényegesen összetettebb hallásra a fehércsoki-gombóc, citrusos karottával, de izgalmas ízkaland lehet a nyírségi gombócsaláta is, vagy a szilvás gombóc-kenyérfagylalt kombó. És akkor lassítsunk egy kicsit: a Slow Food és Wine kiállítók összekapcsolják a gasztro-élvezetet a felelősséggel, fenntarthatósággal és természet tiszteletével. A GMO-mentes, helyhez kötődő, friss, adalékanyagmentes alapanyagokat, tradicionális termelési kultúrákat kötik össze a modern gaszto-élménnyel.

A kaviárfronton egy egyszerű, de minden bizonnyal ízletes falatnak ígérkezik a zsíroskenyér füstölthering-kaviár, de lesz a Gourmet kínálatában „velőscsont” imperial kaviárral, vagy arany kaviár-túrógombóc is. És aki még bírja, elkalandozhat egy másik helyre, ahol füstölt fürjtojásos tartlet lesz a tányéron pisztráng kaviárral vagy „all you can eat”, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a szendvicset a csomagolással együtt ehetjük meg. Desszertnek meg jöhet a „Gerbeaud 160” torta, aminek legfontosabb alapanyaga egy különleges, kifejezetten a Gerbeaud 160. születésnapjára készített Cacao Barry Or Noir 71,9 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé.

Pünkösdkor tehát irány a Millenáris, ahol a Gourmet belépő mellé jár egy Spiegelau borospohár, egy Electrolux street food falatka, Stella Artois, Leffe, Hoegaarden vagy Belle-Vue Kriek sörkóstoló, Grand Tokaj borkóstoló, villányi RedY bisztróbor kóstoló, naponta az első 500 látogatónak Martini welcome pezsgő, naponta az első 1000 látogatónak 1 darab Rauch Fresh 0,33L-es gyümölcslé, saját összeállítású street kitchen fűszerkeverék naponta az első 500 látogatónak, egy BBC Goodfood magazin naponta az első 1000 látogatónak, valamint számos érdekes előadás és kóstoló a gasztroszínpadon, illetve ingyenes gyerekprogramok a kerek perec gasztronómiai játszótéren és a chefparade főzőiskolában.

 

Gourmet Fesztivál 2018 további részletek >>>

 

Sajtóanyag: Gourmet Fesztivál

Kapcsolódó

Fagyi féláron - Május 8-án újra itt a Magyar Fagylalt Napja Cikk

2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor az eseményhez csatlakozó cukrászdák és fagyizók országszerte féláron kínálják a fagylaltgombócokat. A szervező Élmény és Szakértelem Magyarország Alapítvány célja, hogy felhívják a figyelmet a minőségi magyar fagylaltra, közösségi

Május 17-én újra Nyitott Főzdék Napja! Cikk

Nyitott Főzdék Napa 2025   Május 17-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén is a különleges fűszerekkel, speciális komlózási eljárásokkal készülő, vagy épp különféle hordókban érlelt sörök lesznek a középpontban. Ahogy azt a sö

Megvan a 2025-ös nyár desszertje? Cikk

Elkészült Budapest kürtőskalácsa Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, bulis, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készül, és április 20-tól a Szent István Bazilikánál bárki me

Márciusban jön a Taste Balaton Fesztivál! Cikk

Taste Balaton 2025 Márciusban a TASTE BALATON fesztivállal indul a tavasz a Balatonon, amikor már mindannyiunknak úgyis hiányzik, hogy kimozduljunk, zsizsegjünk, szabadba menjünk, új élmények felé nyissunk. Utóbbiból lesz bőven a fesztivál 10 napja alatt: március 7. és 16. között 25 fő helyszínen és izgalmas TASTE B