Gourmet Fesztivál 2019: paprika, sercli és a sör Esemény

Gourmet Fesztivál 2019: az ország legjobb konyhái csütörtöktől a Millenárison! Beküldve: 2019-05-14 10:19:25
Cikk
Az ország legjobb konyhái készülnek egyedi kreációkkal a csütörtökön induló Gourmet Fesztiválra, ahol a kóstolás mellett hazai és külföldi sztárséfek nyilvános előadásain és tematikus workshopokon is részt vehetnek a látogatók.  A két Michelin-csillagos Onyx kenyérfagylaltja, a saját budapesti éttermének nyitására készülő Rácz Jenő dashis tőkehala és a friss csillagos Babel már klasszikusnak számító szarvasgombás tojásos nokedlije: ezeket is megkóstolhatja, aki kilátogat május 16-19. között a f

Tovább olvasom

Kétcsillagos bécsi séf, a koreai, az orosz és az albán konyha fenegyerekei és a legjobb olasz pezsgő is bemutatkozik a május 16-19. között tartott OTP Bank Gourmet Fesztiválon – hagyományosan a Millenárison -, ahol kilencedszer találkoznak egymással az ország kiemelkedő séfjei, borászai, cukrászai és az igényes gasztronómiáért rajongók. 

A paprika, a sercli és a sör adja majd az inspirációt az idei OTP Bank Gourmet Fesztivál séfjeinek. Az előző két évhez hasonlóan idén is kulcsszavakat jelöltek ki a szervezők, amelyekről kedvére asszociálhat a több mint 50 kiállító étterem csapata amellett, hogy konyhájuk bevett kínálatából is elhozzák kedvenc fogásaikat és külön a fesztiválra kitalált ételeiket. 

„A hazai gasztronómia legjobbjainak bemutatása mellett igyekszünk évről évre emelni a nemzetközi színvonalat is: idén az eddigi legerősebb felhozatallal találkozhatnak majd a látogatók. Nemcsak a minőségnek szenteltünk külön figyelmet, hanem annak is, hogy a meghívott éttermek érdekes koncepcióval, séfjeik pedig jó sztorival és izgalmas személyiséggel rendelkezzenek, hiszen ezek az összetevők is kellenek a felejthetetlen gasztronómiai élményhez” – mondja Nemes Richárd, főszervező. 

De hogy kerül a sercli az asztalra, kérdezhetnénk, s a válasz Mautner Zsófitól érkezik: „A kenyér szakrális, szimbolikus jelentőséggel bír a gasztronómiában, a hulladékmentes főzés pedig nagyon releváns és minket is foglalkoztató téma. Mindezek miatt izgalmas a száraz kenyér felhasználása” – meséli a fesztivál házigazdája. „A serclinek a régi magyar konyhától az olaszon át a franciáig óriási a kultusza, rengeteg példa van a felhasználására a népi konyhákban: akár már egy panírmorzsa is ennek számít. És a töltött kenyerektől a modern barnakenyér-fagylaltig folytathatnánk a sort, amely úgy gondoljuk, hogy a séfeket is meg fogja ihletni.” 

„A paprikát pedig a többi között azért találtuk fontosnak, mert az egész világ innen ismer minket” – folytatja Jókuti András, a fesztivál másik házigazdája. „Eközben van egy kis “dohos illata” is: még nem törődtünk eleget azzal, hogy feldobjuk valamivel, megújítsuk és megmutassuk a világnak, hogy nem csak birkapörköltért, gulyáslevesért érdemes Magyarországra jönni.” 

A harmadik téma, a sör nem csupán pácok, raguk, szószok lehetséges alapanyagaként jelenik majd meg, de a kiállítók között is kiemelt szerepet kap: a belga és cseh klasszikusok mellett természetesen a legjobb hazai kisüzemi sörök is csapra kerülnek majd. 

Az eddigi legizgalmasabb nemzetközi felhozatal 

A gasztronómia rajongóinak legnagyobb közép-európai ünnepén ezúttal is számos kiemelkedő hazai és külföldi séf ad exkluzív vacsorát: az osztrák és mediterrán konyhát vegyítő, kétcsillagos bécsi Konstantin Filippou fúziós ízeit és fesztelenségét, az egycsillagos szöuli Lee Dzsong-kuk évtizedekig érlelt szószait és marinádjait, Iván és Szergej Berezutszkij, a moszkvai Twins Garden ikerpár séfjei pedig hatalmas hazájuk számtalan kreatívan feldolgozott alapanyagát hozzák a Millenárisra. 

A Millenárisra érkezik a legjobb olasz pezsgőházként emlegetett Ferrari is, amelynek válogatott tételeihez az éppen az ország legjobbjának választott Stand éttermet jegyző Széll Tamás és Szulló Szabina főz egy megismételhetetlen ebédmenüt. A színpadon mutatkozik be az albán Bledar Kola, aki a világ egyik legjobb éttermeként számon tartott koppenhágai Nomában gyűjtött inspirációt ahhoz, hogy hazája egyszerre balkáni és mediterrán hagyományait újraértelmezze, és ott lesz Max Stiegl is, aki a Fertő-tó melletti éttermében újítja meg Burgenland konyháját belsőségekkel és gőzgombócokkal. 

Kényelmes mobilfizetés a Gourmet-n 

A Gourmet Fesztivál nem csak a gasztronómia terén nyújtja a legjobbat, évek óta törekszik arra is, hogy a látogatók számára egyszerűbbé és kényelmesebbé tegye a szolgáltatásokat, így például a fizetési folyamatot. A fesztivál névadó szponzora, az OTP Bank, segít ebben idén is. “Az egy érintéssel is működő kártyák mellett a Simple appnak köszönhetően már okostelefonunkkal is fizethetünk az eseményen vagy bármely kereskedőnél. A gyors fizetéshez elég csak digitalizálni a bankkártyánkat az alkalmazásban, így bárki élvezheti a kényelmes mobilfizetés lehetőséget” – mondta Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing és kommunikációs igazgatója.

Gourmet Fesztivál 2019 további infók >>>

 

Gourmet Fesztivál

Kapcsolat

Kapcsolódó

Szabihíd 2019: júliusban 4 hétvégére ismét közterület lesz a Szabadság híd! Esemény

Szabihíd 2019 negyedik hétvége

2019 Jul 27
2019 nyarán négy hétvégére ismét a gyalogoséké, és a hidas lazulásra vágyóké lesz a Szabadság híd! A szervező Valyo - Város és Folyó Egyesület célja, hogy a híd közterület legyen, ezért a közterület szabályai szerint olyan programokat szervezhessen ide bárki, amilyet csak szeretne. A híd ilyen fo

Nagyon Balaton 2019 nyitóesemény Esemény

Nagyon Balaton 2019 nyitóesemény időpont

2019 May 24
Május 24-én, ingyenes nyitóeseménnyel rugaszkodik neki a balatoni régió eseményeit átfogó, májustól-októberig tartó programsorozat, a Nagyon Balaton! A rendezvényen a spanyol DJ legenda, José Padilla, valamint Candyman és DJ Izil pörgeti majd a lemezeket, de kompkoncertjükről visszatérő punnany m

Budapest Park After: Slash Night - május 24. Esemény

Budapest Park After: Slash Night időpont

2019 May 24
Május 24-én az Edda Művek koncert után a Slash Night viszi tovább a keményebb vonalat, mégpedig a hard rock jegyében, nem mellékesen egy kis alapot adva a gitáros június 27-i fellépéséhez a Volt Fesztivál 2019-en!   Jegyár: 999 / 1499 Ft   Slash Night @ Budapest Park jegyelővétel >&g

Budapest Park After: Y-Production - május 24. Esemény

Budapest Park After: Y-Production időpont

2019 May 24
Május 24-én először teszi le névjegyét az Y-Production csapata a névjegyét a Budapest Park nyolcadik szezonjában! A stílus és a formátum ezúttal is a jól bevált receptet követi, azaz egy hamisítatlan goa és ambient  bulit kapnak majd a rajongók, ráadásul egy igazi különlegesség is érkezik ezen az