Hétfőn indul a II. Sörgasztronómiai Hét! Hír

A tavalyi nagy siker után ismét a Sörgasztronómiai Héten kóstolhatnak különleges sör-étel párosításokat a felejthetetlen kulináris élményekre vágyó született gourmet-k és a hétköznapi gasztrokalandorok. Ráadásul már nemcsak a fővárosban, hiszen október 9. és 15. között országosan összesen 14 étteremben ízlelheti meg bárki a különös gonddal összeállított menüket. Kiderül, mihez illik igazán egy könnyű láger, egy finom búzasör vagy éppen mi után csúszik legjobban egy testesebb barna. A kezdeményezéshez idén kézműves söröket forgalmazó éttermek is csatlakoztak.

Hirdetés

Az utóbbi évek gasztroforradalma a hazai sörfogyasztásra is komoly hatást gyakorolt. A Magyar Sörgyártók Szövetsége által életre hívott Sör mi több rendezvénysorozat egyik kiemelt célja, hogy itthon is népszerűsítse a sörkultúrát és a hozzá kapcsolódó kulináris élvezeteket. A tavalyi sikerek után, idén is a Sörgasztronómia Héten kóstolhatunk különleges sör-étel párosításokat. Ráadásul országosra bővült a résztvevői lista: három vidéki étterem is részt vesz a programban, így összesen 14 vendéglátóhely kínálja majd egy héten keresztül a saját stílusának megfelelő sörös menüket. Legalább két helyen közülük kiváló hazai kézműves söröket is kortyolhatnak a finomabbnál finomabb ételek mellé.

„Izgalommal vágunk bele a II. Sörgasztronómia Hétbe, és örülünk, hogy idén még több étterem csatlakozott a kezdeményezéshez. Igen színes lesz most a paletta, nagyon sokféle fogást és ennek megfelelően izgalmas ízvilágú söröket kóstolhatnak majd a vendégek. Célunk, hogy évről évre bővítsük a résztvevő vendéglátóhelyek körét és egy országos eseményt hozzunk létre” – mondta el Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

A Sörgasztronómiai Héten résztvevő budapesti éttermek:

Atlantis Billiárd

Bestia

Borssó Bisztró

Cactus Juice

Caledonia

Castro Bistro

Good Bar Good Burger

Meat Boutique

Old Street Café

Budapest, Váci u. 86, 1056

https://www.oldstreetcafe.com/index.php/hu/

Pointer Pub

Seasons Bistro

 

A Sörgasztronómiai Héten résztvevő vidéki éttermek:

Calico Jack Pub

Papa Joe’s Saloon & Steakhouse

Robinson Pub & Pizzéria

 

Sajtóanyag: Sörgasztronómiai Hét

Hétfőn indul a II. Sörgasztronómiai Hét! galériája képek

Kapcsolódó

A Veritashoz került a Márton és Lányai pálinka Hír

A Veritas borkereskedés és Bárány Péter, a Rézangyal Kft. volt kereskedelmi igazgatója vásárolja meg a Márton és Lányai pálinkamárka jogait tulajdonló cég 50%-át. A két fél sokáig versenytársként szerepelt a piacon, most azonban összeálltak, hogy együtt képviseljék Magyarország egyik legismertebb to

Taroltak a Costes éttermek a Dining Guide díjkiosztón Hír

Mindkét Costes étterem, a Costes és a Costes Downtown csapatának volt miért örülnie a hétfő esti Dining Guide díjkiosztón: a Ráday utcai étterem a legmagasabb, 93 ponttal végzett az élen, míg a belvárosi Downtown 91 ponttal holtversenyben a harmadik lett. Az idei Dining Guide kalauz fődíját, azaz

Megszületett a Magna Mátra, az új mátrai borász szervezet Hír

Hiába hazánk második legnagyobb kiterjedésű borvidéke a Mátrai, a legutóbbi időkig a súlyához mérten mégis csak kevés szó esett róla. A most alakult Magna Mátra szervezetnek viszont már közös víziója van arról, hogy miként válhat a régió erős identitású termőhellyé. A nyolc alapító pince (Benedek

Megújulnak a Winelovers bortesztek! Hír

Már hagyomány, hogy a Winelovers prémium boros rendezvényeit (Tokaji Március, Kékfrankos Április, Pezsgő Június, Olaszrizling Október, Bordói November) megelőzően a kiállító pincészetek borait egy szakmai zsűri végigkóstolja, véleményezi, pontozza, és a bírálat alapján megnevezi a felhívásra beérkez