Holló hübris! - itt az első minimalista kisüzemi sörmárka Cikk

Hirdetés

Az első minimalista kisüzemi sörmárkaként definiálja magát a székesfehérvári hübris, amely az elmúlt hónapokban jelent meg a hazai piacon. Jelszavuk: „kézműves sör, mínusz kézműves”. A célunk, hogy a jó sör ne kiváltság, hanem alap legyen az emberek számára – vallják a székesfehérvári hübris sörfőzdében, amely a közelmúltban mutatta be a hazai piacon egyedülálló módon letisztult megjelenésű és beltartalmú sörkínálatát.

A kisüzemi és a prémium sörök szegmense dinamikusan növekszik a sörpiacon. A fogyasztók minőségi sör iránti igényének alakításában pedig óriási szerepük van a kisüzemi vagy más néven „kézműves” sört készítő főzdéknek. Erre a legjobb bizonyíték, hogy a kisebb főzdék szortimentjének legfontosabb szereplője, az IPA vagy a pale ale már az ipari sörgyártás palettáján is megjelent. A jó sör téma lett, a fogyasztók előszeretettel kóstolgatják a változatos sörtípusokat, egyiküknek a keserű, a másiknak a nagyon illatos, a harmadiknak pedig az édes ízvilágú a leginkább izgalmas sör. A jó sör egyre több és több helyet kap a mindennapi életben. 

Ezt a folyamatot támogatja a hübris is. Célunk, hogy a jó sör ne kiváltság, hanem alap legyen az emberek számára. Szortimentünket igyekeztünk úgy kialakítani, hogy az minél szélesebb rétegek számára értelmezhető legyen – mondta László Ádám a hübris sörfőzde egyik alapítója. A hübris jelszava: „kézműves sör mínusz kézműves”, ami azt jelenti, hogy kézműves minőségben, de nagy mennyiségben, odafigyeléssel és szakmai elkötelezettséggel dolgoznak. „Mi jó sört akarunk főzni, kézműves allűrök nélkül” – nyilatkozta az alapító.


Változatos sörpaletta

hübris kínálata jelenleg hat sörből áll. Rendszeresen főzik a sür nevű, klasszikus pils típusú sörüket. A világ legnagyobb volumenben előállított sörtípusa a csehországi Plzeň városából származik, a hübris olvasatában ez a sör szűrt, aranysárga megjelenésű, lágy ízű, finom keserűséggel frissítő, tiszta élmény.

 

A sörfőzde induló szortimentjében van emellett: egy fekete ivósör, amelyet egy különleges pörkölt maláta extraktummal főznek, ez a stüt, típusát tekintve stout. Üpa névre hallgat a hübris az alap india pale ale söre, míg üpa2 egy összetettebb, közel 7%-os IPA, rengeteg komlóval, igen komplex illatokkal és ízekkel. Talán a leginkább rendhagyó főzet a büza, amely egy igazán frissítő búza sör, ezen kívül pedig ott van az apü, az igazi strandsör, alacsony alkohol tartalommal és bódítóan citrusos komló aromával lepi meg a fogyasztót.


Egyszerűen közérthető

Sokadikként piacra lépő kisüzemi sörfőzdeként a hübris célja nem lehet más, mint az, hogy sörei egyszerűségével és közérthetőségével teremtsen értéket. Hisszük, hogy nem feltétlenül kell guacamole-t és maracuja-t tenni a sörbe ahhoz, hogy érdekes legyen. Egyszerűen úgy gondoljuk, hogy az érték a letisztult ízekben is megterem – vallják.

A letisztultságot közvetíti a hazai kisüzemi sörök között egyedülállóan bátor, minimalista arculat, ami azt üzeni: „nem akarok többet mutatni annál, mint ami bennem van”. Egyszerűség, letisztultság és hétköznapi, hanyag elegancia, és nagyon jó sör – ezek a hübris legfőbb értékei. 

 

hübris

Kapcsolódó

Márciusban jön a Taste Balaton Fesztivál! Cikk

Taste Balaton 2025 Márciusban a TASTE BALATON fesztivállal indul a tavasz a Balatonon, amikor már mindannyiunknak úgyis hiányzik, hogy kimozduljunk, zsizsegjünk, szabadba menjünk, új élmények felé nyissunk. Utóbbiból lesz bőven a fesztivál 10 napja alatt: március 7. és 16. között 25 fő helyszínen és izgalmas TASTE B

2025-ben is nyarat indít a Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál Cikk

IV. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep idén immár 4. alkalommal kerül megrendezésre a Szabadság téren, hogy bemutassa és ünnepelje a magyar és nemzetközi borok és pezsgők gazdag világát. A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat. Az elmúlt években a fesztivál a b

2025 lesz a magyar sörturizmus éve? Cikk

2025 lesz a magyar sörturizmus éve? 18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 – Országos Főzdetúra térkép, amellyel ingyenesen látogathatók jövőre a benne szereplő üzemek. A sörfőzdelátogatások mellé pedig sörkóstolót is kapnak a vendégek. Mutatós, a sörkedvelők körében bizonyára rendkívül népszerű kiadvány jel

A világ figyelmének központjába kerül a tokaji bor Cikk

A Tokaj-Hegyalja Egyetem második alkalommal rendezi meg a Tokaj Wine Congress eseményeit. A rendezvény október 27. és 30. között várja a hazai és nemzetközi szakembereket Sárospatakon és a történelmi borvidék más helyszínein. A kongresszus célja, hogy a résztvevők számára naprakész ismereteket nyú