Holló hübris! - itt az első minimalista kisüzemi sörmárka Cikk

Hirdetés

Az első minimalista kisüzemi sörmárkaként definiálja magát a székesfehérvári hübris, amely az elmúlt hónapokban jelent meg a hazai piacon. Jelszavuk: „kézműves sör, mínusz kézműves”. A célunk, hogy a jó sör ne kiváltság, hanem alap legyen az emberek számára – vallják a székesfehérvári hübris sörfőzdében, amely a közelmúltban mutatta be a hazai piacon egyedülálló módon letisztult megjelenésű és beltartalmú sörkínálatát.

A kisüzemi és a prémium sörök szegmense dinamikusan növekszik a sörpiacon. A fogyasztók minőségi sör iránti igényének alakításában pedig óriási szerepük van a kisüzemi vagy más néven „kézműves” sört készítő főzdéknek. Erre a legjobb bizonyíték, hogy a kisebb főzdék szortimentjének legfontosabb szereplője, az IPA vagy a pale ale már az ipari sörgyártás palettáján is megjelent. A jó sör téma lett, a fogyasztók előszeretettel kóstolgatják a változatos sörtípusokat, egyiküknek a keserű, a másiknak a nagyon illatos, a harmadiknak pedig az édes ízvilágú a leginkább izgalmas sör. A jó sör egyre több és több helyet kap a mindennapi életben. 

Ezt a folyamatot támogatja a hübris is. Célunk, hogy a jó sör ne kiváltság, hanem alap legyen az emberek számára. Szortimentünket igyekeztünk úgy kialakítani, hogy az minél szélesebb rétegek számára értelmezhető legyen – mondta László Ádám a hübris sörfőzde egyik alapítója. A hübris jelszava: „kézműves sör mínusz kézműves”, ami azt jelenti, hogy kézműves minőségben, de nagy mennyiségben, odafigyeléssel és szakmai elkötelezettséggel dolgoznak. „Mi jó sört akarunk főzni, kézműves allűrök nélkül” – nyilatkozta az alapító.


Változatos sörpaletta

hübris kínálata jelenleg hat sörből áll. Rendszeresen főzik a sür nevű, klasszikus pils típusú sörüket. A világ legnagyobb volumenben előállított sörtípusa a csehországi Plzeň városából származik, a hübris olvasatában ez a sör szűrt, aranysárga megjelenésű, lágy ízű, finom keserűséggel frissítő, tiszta élmény.

 

A sörfőzde induló szortimentjében van emellett: egy fekete ivósör, amelyet egy különleges pörkölt maláta extraktummal főznek, ez a stüt, típusát tekintve stout. Üpa névre hallgat a hübris az alap india pale ale söre, míg üpa2 egy összetettebb, közel 7%-os IPA, rengeteg komlóval, igen komplex illatokkal és ízekkel. Talán a leginkább rendhagyó főzet a büza, amely egy igazán frissítő búza sör, ezen kívül pedig ott van az apü, az igazi strandsör, alacsony alkohol tartalommal és bódítóan citrusos komló aromával lepi meg a fogyasztót.


Egyszerűen közérthető

Sokadikként piacra lépő kisüzemi sörfőzdeként a hübris célja nem lehet más, mint az, hogy sörei egyszerűségével és közérthetőségével teremtsen értéket. Hisszük, hogy nem feltétlenül kell guacamole-t és maracuja-t tenni a sörbe ahhoz, hogy érdekes legyen. Egyszerűen úgy gondoljuk, hogy az érték a letisztult ízekben is megterem – vallják.

A letisztultságot közvetíti a hazai kisüzemi sörök között egyedülállóan bátor, minimalista arculat, ami azt üzeni: „nem akarok többet mutatni annál, mint ami bennem van”. Egyszerűség, letisztultság és hétköznapi, hanyag elegancia, és nagyon jó sör – ezek a hübris legfőbb értékei. 

 

hübris

Kapcsolódó

A tapas mánia elérte a Bazilikát - megnyílt a Tapassio Cikk

A Bazilika mellett nyitott meg Budapest legújabb étterme a Tapassio, ahol olasz-magyar-spanyol séfgárda állított össze különleges tapas kínálatot és remélik, hogy a „minifogásokkal” az egymással osztozás örömét is átadják a hozzájuk érkezőknek. A tapas-kóstolásnál ugyanis kevés finomabb és szórako

Egri bikavér karácsonyra Cikk

Az egri bikavér a legismertebb magyar házasított bor, így karácsonykor is sokak asztalára kerül belőle egy-egy palack. A kékfrankosalapú cuvée sokszínűsége miatt remekül párosítható az ünnepi fogásokkal, legyenek azok tradicionális vagy modern receptek, de a top tételeket önmagukban a legnagyobb é

Debütál a Békési Prémium Barackpálinka Cikk

A Békési Pálinkafőzde idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját. Hazánk egyik legnagyobb kereskedelmi főzdéje az évfordulóra prémium termékcsaládját új taggal bővítette, debütál a Békési Barackpálinka. 35 év szakértelem minden palackban 1984. október 11-én kezdődött az ikonikus Békési Pálinkaf

A karácsonyi asztal dísze: a tokaji aszú Cikk

Karácsonykor minden ünnepi díszbe öltözik, fényfüzérek, régi díszek, illatos fenyőágak vesznek körül. A meghitt együttléthez hozzátartoznak a családi körben eltöltött étkezések is, a finom, nagy gonddal főzött fogások mellé pedig egy igazán különleges bor illik, a tokaji aszú. Mitől olyan különle