Kardhal vacsora a Lupa-tónál Cikk

Hirdetés

A Lupa idei gasztroestjeinek egyik leglátványosabb eseménye ígérkezik július 11-én, amikor Budapest tengerpartjának pálmafás környezetében megtudhatjuk, hogyan kell kifilézni és elkészíteni professzionális módon a „mélyvizek magányos vadászát”, a kardhalat, amit helyben meg is kóstolhatunk. A belépő a Lupára aznap 19 órától már ingyenes.

Érdemes lesz kilátogatni július 11-én a Lupa Beachre, nem csupán a karibi hangulatot idéző „tengerpart” miatt, de akkor lesz egyrész a Lupa születésnapja, másrészt az idén már hagyományteremtő szándékkal indított Lupa Beach Gasztro Estek talán legizgalmasabb eseménye, a tó Myfish seafood teraszán. „Három szó elegendő arra, hogy jellemezni tudjuk soron következő Lupa gasztroestünk főszereplőjét, a kardhalat: különleges, extravagáns, ínyenc” – meséli Szabó Péter halszakértő, aki bemutatja majd a „magányos kóbor” bontását, számos érdekes információval fűszerezve. „A 60 kg-os kardhalunkat most egy workshoppal egybekötött bemutató keretén belül kifilézzük, szeleteljük és füstölgő faszénparázs felett el is készítjük” – teszi hozzá a szakértő, aki szerint a legnemesebb borjúhúsra emlékeztető hal íze még a legigényesebb ínyenceknek is tetszeni fog, de „nem csak hedonista műkedvelők jelentkezését várjuk erre a látványos eseményre.” Mindemellett a Lupa Beach Gasztro Est keretében „Budapest tengerpartjának” többi büféjében és éttermében is érdekes tengeri fogásokkal várják az érdeklődőket.

A kardhal vacsora regisztrációhoz kötött, jelentkezni a peter.szabo@osztrigasommelier.hu e-mail címen lehet.

 

Lupa Beach

Kapcsolódó

A járvány miatt a lefolyóban végzik a prémium német sörök [interjú] Cikk

Következetlenek voltak a járvány idején bevezetett korlátozások, a rendezvénypiacon pedig szükség lesz a bizalomépítésre az intézkedések feloldását követően Brády Márton szerint. A Showtime és a Ticket Express alapítója arról beszélt, az igazán nagy veszteséget a vendéglátóiparban szenvedte el, de a

Magyar gasztrofesztiválok 2021: dátumok, helyszínek és programok [frissített lista] Cikk

Gourmet Fesztivál hangulat Szeretünk enni, szeretünk inni és ha van rá mód, szeretjük is ezt ünnepelni! Bár a 2020-as év a magyar gasztronómiai világ nagyrendezvényeinek sem kedvezett (finoman fogalmazva…) 2021-re már remélhetőleg ők is újra magukra találnak. E vonulat támogatására indítjuk az alábbi tematikus listánk, amel

5 dolog, amit nem tudtál a tokaji aszúról Cikk

#KoccintsAszuval 2020 Vannak dolgok, amelyeket természetesnek veszünk, mert amennyire vissza tudunk emlékezni, mindig is tudtunk a létezésükről. A tokaji aszú sokaknak ilyen magától értetődő és ezért kevésbé érdekes borkategória. Pedig több szempontból is egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket így az ünnep

Az aranyérmes Opera Gin után megérkezett az Opera Vodka! Cikk

Opera Vodka A magyar Opera Gin alig másfél év alatt elért eredményei saját tulajdonosai várakozásait is felülmúlták. Most az Első Magyar Gin Manufaktúra egy másik spirit kategóriában indít kiemelkedő minőségű terméket. Az Opera Vodka megalkotásával nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy újabb szegmens