Kávé és pirítós ízű IPA – nem fogynak el a kisüzemi sörfőzdék ötletei Cikk
Hirdetés
A hazai kisüzemi sörös színtér kreativitását korábban sem érhette vád, egy budapesti gerillafőzde azonban most szintet lépett: egy „teljes reggelit” álmodtak bele egy IPA típusú sörbe, kávéval, naranccsal és pirítóssal.
A kisüzemi sörös piac legkreatívabb sörfőzői egyre szokatlanabb kombinációkkal lepik meg a közönséget, hiszen egy hagyományos ízvilágú sörrel egyre nehezebb kitűnni a tömegből. A néhány éve még kuriózumnak számító, erősen komlózott India Pale Ale (IPA) vagy a teljesen fekete stout ma már a legtöbb kis főzdénél az alapszortiment tagja: rendszeresen készül, megbízhatóan magas minőségben.
Eközben a sörfőzők folyamatos receptfejlesztésinek köszönhetően egyre ismertebbek és népszerűbbek lesznek Magyarországon is a savanyú sörstílusok, mint a berliner weisse vagy a gose, és egyre bonyolultabb ízvilágú termékek is napvilágot látnak, elég ha csak a különféle desszertek – mint az almás pite, a zserbó vagy a baklava – sörös megfelelőire gondolunk. Arra azonban igazán kevés példa volt eddig, hogy valaki „egy egész reggeli” ízvilágát mutassa be egyetlen sörben.
Pedig a Timco Brewing új terméke, a Coffee And Toast épp ezt teszi: az India Pale Ale típusú sörben valódi kávé és narancshéj is van. Tim Helmick sörfőző szerint a kávé és a pirítós is olyan ízvilágot képvisel, amelyet mindenki jól ismer, és a legtöbben szeretik is. Ezeket a kedvelt aromákat igyekeztek tovább vinni egy „breakfast IPA” formájában, amibe valódi brazil és kolumbiai kávét, pirított malátát és bio narancshéjat is tettek.
Az újdonság leginkább trópusi és citrusos ízű, amely a korty végén a maláta pirítós felhangjával egészül ki. A sör először a főzde saját éttermében, a Timco BBQ-ban kapható, ahol kipróbálható, milyen harmóniát alkot a vendéglátóhely kínálta BBQ ételekkel, illetve összekóstolható a Timco Brewing többi sörével, többek között az ír vörössel, a belga típusú búzasörrel vagy a pink guavával és hibiszkusszal fűszerezett cseh lágerrel is.
Timco Brewing
Kapcsolódó
Fagyi féláron - Május 8-án újra itt a Magyar Fagylalt Napja Cikk
2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor az eseményhez csatlakozó cukrászdák és fagyizók országszerte féláron kínálják a fagylaltgombócokat. A szervező Élmény és Szakértelem Magyarország Alapítvány célja, hogy felhívják a figyelmet a minőségi magyar fagylaltra, közösségi
Május 17-én újra Nyitott Főzdék Napja! Cikk
Május 17-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén is a különleges fűszerekkel, speciális komlózási eljárásokkal készülő, vagy épp különféle hordókban érlelt sörök lesznek a középpontban.
Ahogy azt a sö
Megvan a 2025-ös nyár desszertje? Cikk
Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, bulis, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készül, és április 20-tól a Szent István Bazilikánál bárki me
Márciusban jön a Taste Balaton Fesztivál! Cikk
Márciusban a TASTE BALATON fesztivállal indul a tavasz a Balatonon, amikor már mindannyiunknak úgyis hiányzik, hogy kimozduljunk, zsizsegjünk, szabadba menjünk, új élmények felé nyissunk. Utóbbiból lesz bőven a fesztivál 10 napja alatt: március 7. és 16. között 25 fő helyszínen és izgalmas TASTE B