Kávé és pirítós ízű IPA – nem fogynak el a kisüzemi sörfőzdék ötletei Cikk
Hirdetés
A hazai kisüzemi sörös színtér kreativitását korábban sem érhette vád, egy budapesti gerillafőzde azonban most szintet lépett: egy „teljes reggelit” álmodtak bele egy IPA típusú sörbe, kávéval, naranccsal és pirítóssal.
A kisüzemi sörös piac legkreatívabb sörfőzői egyre szokatlanabb kombinációkkal lepik meg a közönséget, hiszen egy hagyományos ízvilágú sörrel egyre nehezebb kitűnni a tömegből. A néhány éve még kuriózumnak számító, erősen komlózott India Pale Ale (IPA) vagy a teljesen fekete stout ma már a legtöbb kis főzdénél az alapszortiment tagja: rendszeresen készül, megbízhatóan magas minőségben.
Eközben a sörfőzők folyamatos receptfejlesztésinek köszönhetően egyre ismertebbek és népszerűbbek lesznek Magyarországon is a savanyú sörstílusok, mint a berliner weisse vagy a gose, és egyre bonyolultabb ízvilágú termékek is napvilágot látnak, elég ha csak a különféle desszertek – mint az almás pite, a zserbó vagy a baklava – sörös megfelelőire gondolunk. Arra azonban igazán kevés példa volt eddig, hogy valaki „egy egész reggeli” ízvilágát mutassa be egyetlen sörben.
Pedig a Timco Brewing új terméke, a Coffee And Toast épp ezt teszi: az India Pale Ale típusú sörben valódi kávé és narancshéj is van. Tim Helmick sörfőző szerint a kávé és a pirítós is olyan ízvilágot képvisel, amelyet mindenki jól ismer, és a legtöbben szeretik is. Ezeket a kedvelt aromákat igyekeztek tovább vinni egy „breakfast IPA” formájában, amibe valódi brazil és kolumbiai kávét, pirított malátát és bio narancshéjat is tettek.
Az újdonság leginkább trópusi és citrusos ízű, amely a korty végén a maláta pirítós felhangjával egészül ki. A sör először a főzde saját éttermében, a Timco BBQ-ban kapható, ahol kipróbálható, milyen harmóniát alkot a vendéglátóhely kínálta BBQ ételekkel, illetve összekóstolható a Timco Brewing többi sörével, többek között az ír vörössel, a belga típusú búzasörrel vagy a pink guavával és hibiszkusszal fűszerezett cseh lágerrel is.
Timco Brewing
Kapcsolódó
Április 6-án ismét Winelovers Grand! Cikk
“Annyi kiváló bor van a világon, hogy ha életünk minden egyes napján új palackot nyitunk, akkor is egészen hosszú marad még a boros bakancslistánk. Egy ilyen esemény, mint a Winelovers Grand kiváló alkalom arra, hogy jó néhány tételt kihúzhassunk erről a bizonyos listáról.” A fenti idézet - amely
Közel 10.000 liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál Cikk
Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának. Rutinos sörfog
2024-ben az Eger Wine Meetup középpontjában a birtoképítés és a nemzetközi borpiac Cikk
Idén az Eger Wine Meetup visszatér évtizedes hagyományaihoz, és újra a szőlő- és borágazat szempontjából nyugalmasabb év eleji időszakban, február 15-16-án rendezi meg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. A kétnapos szakmai konferencia hű marad a tavaly elindított megújuláshoz: négy kiemelt tem
Korlátlan sörkóstoló a február végén Várkert Bazárban Cikk
Két napon át tartó sörfolyam veszi kezdetét február 23-án az egyetlen hazai téli sörfiesztán, az immár 8. alkalommal, a Serfőző szervezésében jelentkező, Indoor Sörfesztiválon. A több mint 100 csapból korlátlanul kóstolható habos nedű mellett sörtörténeti kulisszatitkok és gasztronómiai finomságok