Kóstold végig a világot! - Folytatódnak a Béterv Smart Cooking School kurzusai Cikk

Bíró Botond Boldizsár, a Parfümséf főzőiskolájában már a harmadik szezon kezdődik. Akik részt vettek Smart Cooking School kurzusain tudják, hogy mindig remek a hangulat, fantasztikus étkek készülnek, a parfümséf receptjei pedig kitűnőek.

Hirdetés

„Öröm, hogy folytatódik a Béterv Smart Cooking School. Az őszi szezonban arra gondoltuk, hogy minden alkalommal kalandozzunk, utazzunk egy kicsit. Az adott hely konyhájában használt fűszerek illatának segítségével bármikor fel tudom idézni az utazásaimmal kapcsolatos emlékeimet, az ország hangulatát, az emberek kisugárzását. ” – mesél az őszi kurzusokról Bíró Botond Boldizsár, a Parfümséf. “Ezért is döntöttünk úgy, hogy minden egyes kurzust egy-egy tájegység köré szervezünk. Toscana, Marokkó, Baszkföld, a varázslatos keleti kultúra, ezek mind-mind terítékre kerülnek. Miközben továbbra is fókuszban lesz az, hogyan lehet ezeket az ételeket okosan, okos konyhai eszközöket használva elkészíteni.”

„A főzőiskolában a Zepter edényeiben főzünk, a résztvevők sokszor megdöbbennek azon, mennyire takarékos a használatuk. Az akkutermikus kialakítás miatt az ételek sokszor a háttérben készülnek és az áramfogyasztás is kisebb.” – magyarázza az okos konyha okos eszközeinek tulajdonságait Bíró Botond Boldizsár. “Lassan egy éve használom az edényeket és tulajdonképpen szinte mindenre kiválóan használhatók. A leves gyakorlatilag háttérben, minimális energiával is elkészül, még úgyis, hogy én sokáig készítem, hogy összeérjenek az ízek. Sütni is remekül lehet bennük, nem ragad le és puha omlós lesz az étel. Köreteknél a párolás pazar, hiszen nem érintkezik vízzel az alapanyag.”

A Béterv Smart Cooking School legújabb témái és időpontjai:

Szeptember 7. – Toscana

  • előétel: Csirkemájas crostini – balzsamecetes lilahagymával
  • leves: Parmezánkrémleves – kéksajtos tortellinivel
  • főétel: Brokkolis sertésszúzérme – szárítottparadicsomos rizottóval

Szeptember 27. – Keleti kalandok

  • előétel: Tavaszitekercs citromos chiliszósszal
  • leves: Kókusztejes vöröscurry leves csirkével
  • főétel: Falafel – humusszal és tortillával és joghurtos uborkával

Október 18. – Baszkföld csodái

  • előétel: Gombás pintxos kecskesajttal
  • leves: Baszk zöldségleves chorizóval és babbal
  • főétel: Szardínia mediterrán szósszal és sültpaprikás cous-cous

November 8. – Marokkó aranya

  • előétel: Chermoula füstölt lazaccal és ananász salsa-val
  • leves: Harirra leves csicseriborsóval
  • főétel: Bárányborda aszaltgyümölcsös basmati rizzsel és marokkói répasalátával

November 29. – Ünnepekre hangolva

  • előétel: Souse-videolt narancsos kacsamellel
  • leves: Korhely leves húsgombóccal
  • főétel: Temgeri süllő gyömbéres sütőtök pürével

 

A tanfolyamok minden alkalommal 18 órakor kezdődnek a Béterv Lakásétteremben, a Kodály köröndnél (1062 Budapest, Aradi utca 59.). A tanfolyam díja 9.500 Ft.

Jelentkezni a 06 30 273 7532-es telefonszámon vagy az info@beterv.hu e-mail címen lehet. Illetve további információk a Béterv honlapján találhatók.

 

Sajtóanyag: Béterv Smart Cooking School 

Kapcsolódó

Kézműves sörtemplom nyílt a Nagykörúton 1085 Budapest, József körút 14.

Többszörös díjnyertes kisüzemi sörök és hozzájuk illő, frissen készülő ételek várják február 10-től a vendégeket a Rizmajer Sörházban, a József körút 14-ben, ahol Csepel legendás sörfőzője nyitott világszínvonalú, három szintes sörözőt. „Egy valamiben biztos voltam: hogyha egyszer sörözőt nyitok a

famous_grouse_logo

Mivel és hogyan fogyasszuk kedvenc whiskynket? Cikk

Magyarországon egyre ismertebbé válnak a prémium minőségű whiskyk, és mára már a bárokban sem olyan gyakran hallani az „Egy whisky-kólát, köszi!” mondatot. Mind többen vannak azok az ínyencek, akik tisztán akarják élvezni egy jó minőségű single malt, vagy blended whisky ízvilágát. Kevesen tudják azo

Gasztrofotó pályázatot indított Skócia kedvenc whiskyje Cikk

Szemet gyönyörködtető vacsora, tökéletes fények és egy pohár selymes whisky – téged is fotózásra csábít a pillanat? Most Skócia kedvenc whiskyje is kíváncsi legszebb gasztronómiai élményeidre: a The Famous Grouse Gourmet Pillanatok fotópályázatra április 26-ig nevezhetnek az Instagram vállalkozó ked

20 éves a Kopar Cuvée Cikk

Mi történt húsz évvel ezelőtt? Ekkor ismerte meg a világ Dollyt, a klónozott birkát, a Titanic alatt sok papír zsebkendőt sírtak tele a mozikban, a Kemény Dénes vezette pólócsapat pedig első komoly eredményeként Európa-bajnok lett… És ez az évjárat adta az első, azóta ikonikusnak számító Kopar Cuvée