Kovászos uborkás fagyi? Jöhet! Hír

Kovászos uborkás fagyi

Hirdetés

Fazekas Ádám neve nem csenghet ismeretlenül a fagyirajongók előtt, hiszen ő álmodta meg a díjnyertes Pisztácia Gyümölcsét, de a zöldfűszeres fetafagyija is sokak szívébe lopta be magát. Most azonban olyan újdonsággal rukkolt elő, amin sokan meghökkennek - aztán mégis repetát kérnek belőle. Koviubi a tölcsérben?!

“A kovászos uborkás fagyi poénnak indult, de annyira megtetszett az embereknek, hogy a nyáron bekerül a kínálatba. Eredetileg egy főzőversenyre készült, ahol a vörösboros marhapörkölt és nokedli mellé szántuk. Elhoztuk a különdíjat, az embereknek pedig annyira bejött a fagyi, hogy sokan egy második gombócot is kértek belőle” - kezdi a koviubis hideg finomság történetét Fazekas Ádám.

Ezek után sejthető, hogy a kovászos uborkás fagyi nem klasszikus desszert: érdemesebb húsok mellé fogyasztani, így a grillpartik kiegészítője lehet. Akárcsak a Fazekas Cukrászda többi finomsága, a legújabb kreáció sem tartalmaz mesterséges adalékanyagot. És bár a cukor, vagy édesítőszer minden fagyi összetevője, az itt alkalmazott anyag édessé nem, inkább krémessé teszi a végeredményt.

Egy gyümölcs mégis része a receptnek, méghozzá az eper. Ám ez sem édesítőként, hanem a savtartalmával érvényesül, ami még intenzívebben kiemeli a kovászos uborka ízét.

Falusi bácsi is visszajár érte

“A legnagyobb meglepetés számunkra, hogy ez a fagyi nem csak a budapesti, hanem a rétsági cukrászdában is sikert aratott. Van olyan nógrádi bácsi, aki finoman szólva szkeptikusan fogadta, hiszen ő még csak házi kovászos uborkát evett. Mégis azt mondta: ez irgalmatlan jó! Utána bejött a felesége is, aki el sem akarta hinni, a férje mit kóstolt. Ugyanezt a hatást tízféle különböző csokifagyival sem érhettük volna el” - meséli nevetve a cukrászmester.

Persze, számtalan más okunk is akad, hogy ellátogassunk a budapesti vagy rétsági Fazekas Cukrászdába: újra felbukkan a zöldfűszeres fetasajt-fagyi extraszűz olivaolajjal és himalájasóval, ahogyan a tiramisu fagyi mascarponéval és a tejmentes, 80 százalékos belga étcsokifagyi is. Az idei nyár újdonsága pedig az avokádó-citromfagyi, ami külön hozatott avokádópüréből készül.

Eközben pedig még mindig elérhető a Pisztácia Gyümölcse is, amellyel Fazekas Ádám a legrangosabb olasz fagylaltverseny, az Gelato Festival Europa első díját is elhozta az új generációs fagyik kategóriájában.A nyár slágere azonban egyértelműen a kovászos uborka lesz, hiszen rengetegen kíváncsiak egy ilyen extrém kreációra:

“Ez a kellemes, frissítő nyári íz a napokban kerül be a pultba, így a magasgasztronómia kedvelői és átlagemberek ízlése is találkozhat” - zárja Fazekas Ádám.

 

Fazekas Cukrászda

Kapcsolódó

Mínima néven nyitott új mediterrán bisztró a Belgrád rakparton Hír

Minima Bistro Budapest Akár langusztát is rendelhetünk zellersztéken a Mínima Bistroban, a már kultikus Dionysos Taverna alapítójának új éttermében. A mediterrán ihletésű ízeket gourmet tálalásban, mégis megfizethető árakon kínálják. A Dionysos Taverna már 1993 óta Budapest igazi színfoltja, egyúttal legismertebb görög

Magyar a világ legjobb töltött csokoládéja Hír

ZAX kézműves csokoládéműhely Három csillagot kapott a gasztronómia Oscarként számon tartott londoni Great Taste Awards 2022-es versenyén a komáromi ZAX kézműves csokoládéműhely passiógyümölcsös bonbonja, ezzel világelső a töltött csokik kategóriájában. A Michelin-csillagos éttermek által is használt alapanyagokból készülő mag

Indul a 6. Belvárosi Sörfesztivál Hír

Belváros Sörfesztivál 2022 rajt Ma kezdődik a 6. Belvárosi Sörfesztivál, amelynek ettől az évtől kezdve főtámogatója a SPAR Magyarország. A hazai üzletlánc már hosszú ideje segíti hazai kisvállalkozások, köztük a kisüzemi sörfőzdék egyedi termékeinek piacra jutását és ösztönzi a minőségi sörfogyasztást. A magyarországi kisüzemi

A borszakma legnagyobbjai hazánk új nemzetközi borversenyén Hír

Winelovers Wine Awards 2022 A Winelovers Wine Awards-ra elhívták azokat, akiknek a szakmai tudásuk mellett a legnagyobb szavuk van a borpiacon: olyan neves Master of Wine-ok, borszakírók, sommelierek bírálnak majd júniusban, akik világszinten is véleményformálók a borszakmában, és hangsúlyos országos és nemzetközi kommunikác