Magyar nyelvű gasztrokalandok Brnoban Cikk

Brno gasztrotúra

Hirdetés

Brno évről-évre népszerűbb a magyar turisták körében. Csehország legközelebbi városa mindössze 3 és fél óra alatt elérhető Budapestről, de korántsem csak közelsége, hanem építészeti és gasztronómiai látványosságai miatt is vetekszik a régió többi látványosságával.

Brno nem csak ipari és kulturális, hanem közlekedési csomópontja is Csehország déli részének, így igen könnyen megközelíthető vonattal, autóval és busszal. Az óvárosi részt hangulatos villamosvonalai, csábító központi terei és sétálóutcái a legszebb Közép-európai városok közé emelik.

Morvaország fővárosának vonzerejét felismerve néhány ott dolgozó magyar fiatal kezdeményezésére jött létre a HelloBrno, tematikus városi sétákat szervező vállalkozás, amely immár minden hétvégén tart magyar nyelvű kalandozásokat a városban.

Brno gasztrotúra - étel

„Egy baráti társaság vagyunk és a munka miatt jöttünk Brnoba. Egy idő után rengetegen kértek tőlünk segítséget abban, hogy milyen látnivalókat, vendéglátóhelyeket érdemes felkeresni a városban. Így személyesen tapasztaltuk meg, hogyan vált egyre népszerűbbé a település. Kb. három éve döntöttünk úgy, a túravezetést szervezett formában csináljuk tovább, így született meg a HelloBrno" – idézi fel a kezdeteket Pál Gábor.

Brno kiváló célpontja városnéző- és sörtúráknak, hiszen a látnivalók közel vannak egymáshoz, így minden megnézhető néhány óra alatt, a HelloBrno túravezetői pedig számtalan olyan dolgot is mutatnak, amelyek nincsenek benne az útikönyvekben. Ismerik a belváros legújabb vendéglátóhelyeit, bejárásuk van a közeli Dalesice Sörgyárba, ahol a Sörgyári capriccio című filmet forgatták, de egyebek mellett szívesen bemutatják a Starobrno Sörgyárat, a közeli Olmütz városát, Pernstejn várát vagy a Lednicei kastélyt. Sőt, akár arra is van lehetőség, hogy segítségükkel vezetett hajós kirándulást tegyünk a számos magyar vonatkozással rendelkező Veveri várhoz is!

A HelloBrno a különféle városnéző programokon kívül hosszabb-rövidebb sörtúrát is kínál a Brnoba érkezőknek, melyek során a helyi sörfőzés múltjáról és alapanyagairól is mindent megtudhatnak a vendégek.

A privát túrákat akár már két főnek is megtartják, és akár sörtúráról, akár városnézésről van szó, idegenek soha nem csatlakoznak a csoporthoz, valamint a szervezés során minden egyéni kérést figyelembe vesznek, így a vendégek akár a program alakításában is részt vehetnek.

Brno városnéző- és sörtúráira időpontok a hellobrno.hu oldalon foglalhatók.

 

HelloBrno

Kapcsolódó

Spanyol-magyar fesztivál búcsúztatja a szeptembert a Palotanegyedben Cikk

Luz Casal A spanyol zene és tánc, a gasztronómia, valamint különleges művészeti és a kulturális élmények kapnak főszerepet szeptember 30-án és október 1-jén a Palotanegyedben. Az esemény fő fellépője Luz Casal, világhírű spanyol énekesnő. A minifesztivállal, amely a Spanyol Nagykövetség és a Cervantes Intéz

Hatalmas sikerrel zárult az ősz legnagyobb tinibulija a Budapest Parkban Cikk

JusTeenTime - Budapest Park Szeptember 17-én került megrendezésre a Budapest Park szervezésében a JusTeenTime elnevezésű esemény, amelynek középpontjában a 12-15 éves korosztály állt. A kifejezetten kiskamaszokat megszólító rendezvény több szempontból is mérföldkő a Park történetében, és célja, hogy ezt a generációt kicsit k

Országos kvízjáték is várja a látogatókat a 2. Főzdekocsmák Éjszakáján Cikk

Főzdekocsmák Éjszakája Közös, országos programot szerveznek a magyar sörfőzdékben működő vendéglátóhelyek, azaz taproomok október 7-én. A Főzdekocsmák Éjszakáján a sörfőzdékbe is benézhetnek a látogatók. Együtt népszerűsíti a „taproom kultúrát” több magyarországi sörfőzde saját vendéglátóhelye október 7-én, amikor közö

40 hazai független lemezkiadó kínálatából válogathatunk az Independent Label Fair Budapest vásárán Cikk

 Independent Label Fair 2023 Szeptember 23-án hetedik alkalommal szervezik meg az Independent Label Fair Budapest (ILF) vásárát a Magyar Zene Házában, ahol közel negyven hazai és határon túli magyar független kiadó kínálatából szerezhetik be lemez- vagy kazettagyűjteményük legújabb darabjait az érdeklődők. A börze mellett a m