Magyar nyelvű gasztrokalandok Brnoban Cikk

Brno gasztrotúra

Hirdetés

Brno évről-évre népszerűbb a magyar turisták körében. Csehország legközelebbi városa mindössze 3 és fél óra alatt elérhető Budapestről, de korántsem csak közelsége, hanem építészeti és gasztronómiai látványosságai miatt is vetekszik a régió többi látványosságával.

Brno nem csak ipari és kulturális, hanem közlekedési csomópontja is Csehország déli részének, így igen könnyen megközelíthető vonattal, autóval és busszal. Az óvárosi részt hangulatos villamosvonalai, csábító központi terei és sétálóutcái a legszebb Közép-európai városok közé emelik.

Morvaország fővárosának vonzerejét felismerve néhány ott dolgozó magyar fiatal kezdeményezésére jött létre a HelloBrno, tematikus városi sétákat szervező vállalkozás, amely immár minden hétvégén tart magyar nyelvű kalandozásokat a városban.

Brno gasztrotúra - étel

„Egy baráti társaság vagyunk és a munka miatt jöttünk Brnoba. Egy idő után rengetegen kértek tőlünk segítséget abban, hogy milyen látnivalókat, vendéglátóhelyeket érdemes felkeresni a városban. Így személyesen tapasztaltuk meg, hogyan vált egyre népszerűbbé a település. Kb. három éve döntöttünk úgy, a túravezetést szervezett formában csináljuk tovább, így született meg a HelloBrno" – idézi fel a kezdeteket Pál Gábor.

Brno kiváló célpontja városnéző- és sörtúráknak, hiszen a látnivalók közel vannak egymáshoz, így minden megnézhető néhány óra alatt, a HelloBrno túravezetői pedig számtalan olyan dolgot is mutatnak, amelyek nincsenek benne az útikönyvekben. Ismerik a belváros legújabb vendéglátóhelyeit, bejárásuk van a közeli Dalesice Sörgyárba, ahol a Sörgyári capriccio című filmet forgatták, de egyebek mellett szívesen bemutatják a Starobrno Sörgyárat, a közeli Olmütz városát, Pernstejn várát vagy a Lednicei kastélyt. Sőt, akár arra is van lehetőség, hogy segítségükkel vezetett hajós kirándulást tegyünk a számos magyar vonatkozással rendelkező Veveri várhoz is!

A HelloBrno a különféle városnéző programokon kívül hosszabb-rövidebb sörtúrát is kínál a Brnoba érkezőknek, melyek során a helyi sörfőzés múltjáról és alapanyagairól is mindent megtudhatnak a vendégek.

A privát túrákat akár már két főnek is megtartják, és akár sörtúráról, akár városnézésről van szó, idegenek soha nem csatlakoznak a csoporthoz, valamint a szervezés során minden egyéni kérést figyelembe vesznek, így a vendégek akár a program alakításában is részt vehetnek.

Brno városnéző- és sörtúráira időpontok a hellobrno.hu oldalon foglalhatók.

 

HelloBrno

Kapcsolódó

Százhúsz ballonos érkezik Szegedre a világ minden pontjáról Cikk

25. FIA Hőlégballon Világbajnokság Lezárult a jelentkezés a szeptember 8-14. között Szegeden zajló 25. FIA Hőlégballon Világbajnokságra. A ballonsport legnagyobb világversenyén összesen 120 hőlégballon-pilóta emelkedik majd a magasba a Tisza-parti város fölé, de rajtuk kívül további balloncsodák is beúsznak majd a látótérbe, versen

Októberben érkezik az első Budapest Garden Party Cikk

Budapest Garden Party 2024 2024. október 4. és október 6. között első alkalommal ad otthont a Városliget a Budapest Garden Party Zenei - Gasztrofesztivál rendezvénynek, ahol koncertek, gasztronómia és családi programok várják a látogatókat. A koncertfellépők között ott lesz a Neoton Família, az Első Emelet, Karácsony János,

Áció, káció, Gyerek Sziget 2024! Cikk

Gyerek Sziget 2024 A vakáció idén is a Generali Gyerek Szigeten kezdődik, ahol a három napon át énekesek, zenészek, bohócok, artisták, mesteremberek lepik majd el a Hajógyári-szigetet, de akkor se lepődjünk meg, ha egyszer csak vásári forgatagban találjuk magunkat vagy számháborúzó cserkészekbe és morzézó amatőr rád

Keményebb zenére vált a hétvégén a Plázs Cikk

Plázs Siófok 2024 Május 25-én a metál zene rajongói gyülekezhetnek a siófoki Plázson. A „Balaton nagyszínpadán” ezúttal a 20. születésnapját ünneplő Road zenekar dupláz majd, a két koncert között pedig a modern metál töretlen lendülete sodorja a balatoni estébe a nagyérdeműt a Down For Whatever buliján. Hatalmas v