Magyar termék lett egy csehországi sörverseny kedvenc külföldi búzasöre Hír

Pécsi Sörfőzde - Prémium Búza

Hirdetés

Több mint 1400 sör közül választották a negyedik legjobbnak a Pécsi Sörfőzde Prémium Búzasörét, amely az összesített versenyben végül a  legkedveltebb búzasörnek bizonyult a České Budějoviceben rendezett nemzetközi, Arany Sörpecsét versenyen.

271 sörfőzde 1400-nál több terméke, 38 kategóriában versengett a 31. alkalommal megrendezett Arany Sörpecsét (Gold Brewer’s Seal) versenyen Csehországban. A zsűri értékelése szerint a Pécsi Prémium Búza ezüstérmet szerzett a búzasörök mezőnyében, majd a valamennyi kategória első három helyezettje között rendezett versenyen a legjobb külföldi sörként lett negyedik, és kapott különdíjat.

A Pécsi Prémium Búza, amely a Beerporn.hu sörmagazin szeptemberi búzasör vaktesztjén is a legjobbnak bizonyult, Koren Dániel, a Pécsi Sörfőzde sörmestere szerint egyebek mellett a főzde által alkalmazott nyílt kádas erjesztésnek köszönheti sikereit. A pécsi tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyílt kádas erjesztés során markánsabb ízek és aromák tudnak keletkezni, komplexebb ízvilágú lesz a végeredmény, amely kifejezetten jól áll a bajor típusú búzasörnek – magyarázta.

A Pécsi Prémium Búza receptjének fejlesztésében néhány évvel ezelőtt a Szent István Egyetem Sör- és Szeszipari Tanszéke is részt vett Hegyesné Dr. Vecseri Beáta vezetésével, aki azóta a Pécsi Sörfőzde kutatási és fejlesztési igazgatója, illetve a tanszék hallgatójaként Koren Dániel is közreműködött benne, aki immár sörfőzőmesterként irányítja a termelést Pécsen. A búzasörrel kapcsolatban a sörmester elmondta, az elmúlt időszakban csak apró változtatások történtek a sör receptjében, amelyeket az érzékszervi bírálatok és a fogyasztói visszajelzések alapján tettek. A közelmúlt elismerései azt mutatják, hogy jó irányban történtek a módosítások, és a csehországi versenyen a Pécsi Sörfőzde magas minőségre való törekvésének eredményei nyertek visszaigazolást – mondta a sörmester.

 

Pécsi Sörfőzde

 

Kapcsolódó

Kovászos uborkás fagyi? Jöhet! Hír

Kovászos uborkás fagyi Fazekas Ádám neve nem csenghet ismeretlenül a fagyirajongók előtt, hiszen ő álmodta meg a díjnyertes Pisztácia Gyümölcsét, de a zöldfűszeres fetafagyija is sokak szívébe lopta be magát. Most azonban olyan újdonsággal rukkolt elő, amin sokan meghökkennek - aztán mégis repetát kérnek belőle. Koviubi

A borszakma legnagyobbjai hazánk új nemzetközi borversenyén Hír

Winelovers Wine Awards 2022 A Winelovers Wine Awards-ra elhívták azokat, akiknek a szakmai tudásuk mellett a legnagyobb szavuk van a borpiacon: olyan neves Master of Wine-ok, borszakírók, sommelierek bírálnak majd júniusban, akik világszinten is véleményformálók a borszakmában, és hangsúlyos országos és nemzetközi kommunikác

Újra Glamping Piknik Noszvajon Hír

SVÉT Glamping Piknik Noszvajon Az elmúlt évek nem kedveztek az eseményeknek és a felhőtlen szórakozásnak, így bőven van mit bepótolnunk. A Nomad Hotel & Glamping csapata Balogh Barival az élen úgy gondolja, hogy most talán minden eddiginél jobban szükség van a közösségekre, az élet ünneplésére, és olyan oázisok megteremtésé

Élőben követhető 2022-es szakács-világbajnokság budapesti selejtezője Hír

Bocuse d'Or 2022 Március 23-24-én, Budapesten kerül megrendezésre a világ legrangosabb és legizgalmasabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntője. A szurkolók nyomon követhetik a magyar csapat és a többi ország látványos vetélkedését a vince.hu élő, helyszíni közvetítésével. A francia és az egyetemes gasztr