Magyarország 100 legjobb bora egy délutánon, egy helyen, egy jegyért Cikk

Winelovers 100 Nagykóstoló hangulat

Hirdetés

A szeptember 17-én megjelenő Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazint az a szándék hívta életre, hogy hozzájáruljon a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztóknak pedig igazodási pontot nyújtson a borválasztásuk során. A szeptember 19-én megrendezésre kerülő Winelovers 100 Nagykóstoló szenzációja, hogy ezúttal kóstolható lesz a listában szereplő összes bor.

„Teljesen objektív, abszolút skála nem létezik, hiszen a kóstolt bor és a kóstoló személy maga is élő anyag, aminek állapota napról napra változhat. Mi mégis azt gondoljuk, hogy 2020-ban ez a 100 bor érdemli meg leginkább a fogyasztók, az Önök figyelmét, ezek ma azok a borok, melyekre a legbüszkébbek lehetünk, és leginkább bekívánkoznak a vásárló kosarába” – olvasható Tábor Istvánnak, a Winelovers márkatulajdonosának a magazinhoz írt beköszöntőjében. A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor listája a lehető legpontosabb képet adja az idén a fogyasztók érdeklődésére számot tartó hazai tételekről. A teszt alapja ugyanis immár évek óta az, hogy a más mérvadó hazai és nemzetközi versenyeken jó helyezést elért borokkal lehet csak nevezni, vagyis a legjobbak mérik össze a tudásukat.

A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazin 2020-ban is a tavaly már nagy sikert aratott formátumban, 144 oldalon kerül az olvasók el. Bár középpontjában a száz legkiválóbbnak ítélt bor listája és részletes leírása áll, a magazin 6, hazánkban kiemelt figyelmet érdemlő kategória (illatos fehérbor; rozé; száraz fehérbor; vörösbor; édes bor és pezsgő) legjobbjait is bemutatja annak érdekében, hogy az olvasók a lehető legteljesebb képet kapják a magyar borokról. A toplistákon kívül izgalmas és friss anyagokkal jelenik meg a kiadvány. A zsűri elnökének felkért Bálint László mellett a zsűritagok is megosztják a kóstolón szerzett tapasztalataikat. A magazin Bock József borászlegenda segítségével felidézi az ágazat rendszerváltás óta eltelt 30 évét, Koch Csaba, az Év Bortermelője a siker receptjéről mesél. Külön melléklet szól a feltörekvő fiatal magyar borászokról, illetve arról, hogy a járvány utáni időszakban a borászatok milyen borturisztikai módszerek segítségével állhatnak minél előbb talpra.

A lényeg, a legjobb 100 bor a szeptember 19-én 14 órától a Corinthia Hotel Budapestben (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49) megrendezésre kerülő Winelovers 100 Nagykóstolón mutatkozik be, ahol egyetlen jegy áráért kóstolhatják meg ezeket az érdeklődők. A kiállítók a „győztes” tételeiken kívül további kiváló boraikat is elhozzák, a tanulni vágyok pedig a Winelovers rendezvények méltán nagy sikerű ingyenes Borkollégium Pop-up kurzusain bővíthetik tudásukat.

Winelovers 100 Nagykóstoló információk >>>

 

Winelovers 100 Nagykóstoló

Kapcsolódó

Fagyi féláron - Május 8-án újra itt a Magyar Fagylalt Napja Cikk

2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor az eseményhez csatlakozó cukrászdák és fagyizók országszerte féláron kínálják a fagylaltgombócokat. A szervező Élmény és Szakértelem Magyarország Alapítvány célja, hogy felhívják a figyelmet a minőségi magyar fagylaltra, közösségi

Május 17-én újra Nyitott Főzdék Napja! Cikk

Nyitott Főzdék Napa 2025   Május 17-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén is a különleges fűszerekkel, speciális komlózási eljárásokkal készülő, vagy épp különféle hordókban érlelt sörök lesznek a középpontban. Ahogy azt a sö

Megvan a 2025-ös nyár desszertje? Cikk

Elkészült Budapest kürtőskalácsa Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, bulis, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készül, és április 20-tól a Szent István Bazilikánál bárki me

Márciusban jön a Taste Balaton Fesztivál! Cikk

Taste Balaton 2025 Márciusban a TASTE BALATON fesztivállal indul a tavasz a Balatonon, amikor már mindannyiunknak úgyis hiányzik, hogy kimozduljunk, zsizsegjünk, szabadba menjünk, új élmények felé nyissunk. Utóbbiból lesz bőven a fesztivál 10 napja alatt: március 7. és 16. között 25 fő helyszínen és izgalmas TASTE B