Magyarország 100 legjobb bora egy délutánon, egy helyen, egy jegyért Cikk
Hirdetés
A szeptember 17-én megjelenő Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazint az a szándék hívta életre, hogy hozzájáruljon a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztóknak pedig igazodási pontot nyújtson a borválasztásuk során. A szeptember 19-én megrendezésre kerülő Winelovers 100 Nagykóstoló szenzációja, hogy ezúttal kóstolható lesz a listában szereplő összes bor.
„Teljesen objektív, abszolút skála nem létezik, hiszen a kóstolt bor és a kóstoló személy maga is élő anyag, aminek állapota napról napra változhat. Mi mégis azt gondoljuk, hogy 2020-ban ez a 100 bor érdemli meg leginkább a fogyasztók, az Önök figyelmét, ezek ma azok a borok, melyekre a legbüszkébbek lehetünk, és leginkább bekívánkoznak a vásárló kosarába” – olvasható Tábor Istvánnak, a Winelovers márkatulajdonosának a magazinhoz írt beköszöntőjében. A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor listája a lehető legpontosabb képet adja az idén a fogyasztók érdeklődésére számot tartó hazai tételekről. A teszt alapja ugyanis immár évek óta az, hogy a más mérvadó hazai és nemzetközi versenyeken jó helyezést elért borokkal lehet csak nevezni, vagyis a legjobbak mérik össze a tudásukat.
A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazin 2020-ban is a tavaly már nagy sikert aratott formátumban, 144 oldalon kerül az olvasók el. Bár középpontjában a száz legkiválóbbnak ítélt bor listája és részletes leírása áll, a magazin 6, hazánkban kiemelt figyelmet érdemlő kategória (illatos fehérbor; rozé; száraz fehérbor; vörösbor; édes bor és pezsgő) legjobbjait is bemutatja annak érdekében, hogy az olvasók a lehető legteljesebb képet kapják a magyar borokról. A toplistákon kívül izgalmas és friss anyagokkal jelenik meg a kiadvány. A zsűri elnökének felkért Bálint László mellett a zsűritagok is megosztják a kóstolón szerzett tapasztalataikat. A magazin Bock József borászlegenda segítségével felidézi az ágazat rendszerváltás óta eltelt 30 évét, Koch Csaba, az Év Bortermelője a siker receptjéről mesél. Külön melléklet szól a feltörekvő fiatal magyar borászokról, illetve arról, hogy a járvány utáni időszakban a borászatok milyen borturisztikai módszerek segítségével állhatnak minél előbb talpra.
A lényeg, a legjobb 100 bor a szeptember 19-én 14 órától a Corinthia Hotel Budapestben (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49) megrendezésre kerülő Winelovers 100 Nagykóstolón mutatkozik be, ahol egyetlen jegy áráért kóstolhatják meg ezeket az érdeklődők. A kiállítók a „győztes” tételeiken kívül további kiváló boraikat is elhozzák, a tanulni vágyok pedig a Winelovers rendezvények méltán nagy sikerű ingyenes Borkollégium Pop-up kurzusain bővíthetik tudásukat.
Winelovers 100 Nagykóstoló információk >>>
Winelovers 100 Nagykóstoló
Kapcsolódó
2025-ben is Bor & Pezsgő Fesztivállal indul a budapesti nyár Cikk
A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep idén immár 4. alkalommal kerül megrendezésre a Szabadság téren, hogy bemutassa és ünnepelje a magyar és nemzetközi borok és pezsgők gazdag világát. A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat. Az elmúlt években a fesztivál a b
Mi kerül idén a Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál poharába? Cikk
Egyre tudatosabbak, alkalomszerűbbek, ízlésükben nyitottabbak: ilyenek ma a magyar borfogyasztók. A Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál szervezői idén is azért dolgoznak, hogy a kulturált borfogyasztás és a borral kapcsolatos élmények újra a hétköznapok részévé váljanak, különösen a fiatalabb gener
Május 17-én minden út a sörfőzdékhez vezet! Cikk
Hétvégén, május 17-én, szombaton országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék, amelyek sörbemutatókkal, kulturális programokkal és sörtörténeti kvízekkel is várják a látogatókat.
Kora délutántól egészen késő estig kínál programokat idén a Nyitott Főzdék N
Fagyi féláron - Május 8-án újra itt a Magyar Fagylalt Napja Cikk
2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor az eseményhez csatlakozó cukrászdák és fagyizók országszerte féláron kínálják a fagylaltgombócokat. A szervező Élmény és Szakértelem Magyarország Alapítvány célja, hogy felhívják a figyelmet a minőségi magyar fagylaltra, közösségi