Márkafüggetlen, sör- és gasztronómiai tanfolyamsorozat indul Budapesten Hír

Hirdetés

A világ legfontosabb sörfajtái mellett az ital történetével, az alapanyagok széles körű bemutatásával, a sör gasztronómiai szerepével, a legjobb magyar és külföldi sörfőzdék főzeteinek kóstolásával és hozzájuk párosított ételekkel indítanak sörtanfolyam-sorozatot Budapest belvárosában.

A HUBA – Hungarian Beer Academy mögött a Brew!Studio, Budapest legismertebb sörfőzést oktató csapata, a Beerporn.hu, a magyar sörmagazin és a Borganika gasztronómiai műhely összefogása áll.

A kezdeményezés célja, hogy a korábban soha nem látott sebességgel változó hazai és nemzetközi sörvilágról rendszerezett tudást biztosítson, ezzel segítve a vendéglátásban, sörfőzésben, médiában és gasztronómiában dolgozókat. A tanfolyamon a sörvilággal kapcsolatos elméleti információk mellett a szakmai sörkóstolás gyakorlatában, sörleírások készítésében is elmélyülnek a hallgatók.

A Brew!Studióban több száz vendég számára tartottunk már csapatépítő, ismeretterjesztő sörkóstolókat, sörfőző tanfolyamokat, a HUBA célja azonban egészen más. A Hungarian Beer Academy sörtanfolyamán olyan átfogó tudást biztosítunk a sörkedvelők számára, amely később a szakértővé válás előszobája lehet – mondta Simonfai Balázs, a Brew!Studio oktatója, a HUBA tananyagának összeállítója.

A tanfolyamon a sörtörténet, sörtípus- és alapanyagismeret mellett kiemelt szerepet kap az ital gasztronómiai szerepe is. Pancsovay Zita, a Borganika séfje, a tanfolyamok háziasszonya szerint új korszakba lépett a sörkultúra Magyarországon, amelyet az is jelez, hogy a legnagyobb hazai gasztronómiai fesztivál kiemelt témájává választotta idén a sört, illetve a legjobb magyar éttermek is immár igen körültekintően választják ki az általuk kínált kisüzemi söröket.

A Hungarian Beer Academy az első magyar sörtanfolyam, amely sörmárkáktól függetlenül, a világ legfontosabb sörtípusainak bemutatására vállalkozik, ezzel egyedülállóan átfogó képet ad a hallgatók számára a sörvilág jelenlegi állapotáról. A tanfolyam megkezdésekor minden résztvevő, az előadók által összeállított tankönyvet kap, a mintegy húszféle sör és számos, hozzájuk illő étel kóstolása után a hallgatók a kétnapos tanfolyam elvégzését igazoló oklevelet kapnak – tájékoztatott Knap Gábor, a Beerporn.hu főszerkesztője, a Hungarian Beer Academy projektmenedzsere.

A Hungarian Beer Academy tanfolyamai a Kaluzál téri Vásárcsarnok emeletén található Borganikában várják az érdeklődőket. Az első kurzus július 9-én kezdődik. A képzéssel kapcsolatos további információk a sörtanfolyam weboldalán találhatóak.

Hungarian Beer Academy további részletek >>>

 

Hungarian Beer Academy

Kapcsolódó

Második alkalommal kerül megrendezésre a Csak a Mentes Év Séfje verseny! Hír

2019 őszén második alkalommal kerül megrendezésre a Csak a Mentes Év Séfje, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassa, hogy allergénmentesen is lehet finoman és változatosan étkezni. A versenybe beküldött recepteknek és a

Másodszor is kifut a Winelovers borhajó Hír

A Winelovers River Night az a borkóstoló, ahonnan nem lehet csak úgy hazamenni. És nem csak azért, mert meg kell várni, hogy az extra hosszú Dunai sétahajózás után kikössön Budapest egyik legexkluzívabb rendezvényhajója, hanem azért is, mert ha ki is kötött, az embernek egyáltalán nem lesz kedve ú

Megnyitott a Kemenes Cukrászda és Bisztró a Vámház körúton Hír

Augusztus 4-én Kemenes Cukrászda és Bisztró nyílik Budapesten, a Vámház körút 9. alatt. Az immár harmadik egységét nyitó Kemenes családi vállalkozás alig egy évtized leforgása alatt vívott ki magának hírnevet a cukrásziparban. A Lipóti Pékségnek is beszállító vállalkozás 2015-ben nyitotta legelső

Sétahajózás borkóstolóval - indul a Winelovers borhajó Hír

Több mint 100 boros rendezvénnyel a háta mögött a Winelovers folyamatosan keresi az új témákat, helyszíneket és lehetőségeket. Ezúttal Budapest legkomolyabb rendezvényhajójára viszik a népszerű hétköznapi sétálókóstolót, ahol nemcsak korlátlan étel-, bor-  és pezsgőfogyasztásra készülhetnek a vend