Holnap indul a Márton napi Borfesztivál a Gelért Hotelben! Hír

Hirdetés

November 8-án egy butik sörfesztivállal indul a Danubius Hotel Gellért Márton Napi borfesztiválja. Erre már önmagában felkaphatjuk a fejünket, de az idén 100 éves hotel ennél sokkal többet kínál, ráadásul korlátlan italfogyasztással és Michelin-csillagos fogásokkal is.

Mitől izgalmas a Gellért szálló borfesztiválja? Eleve attól, hogy egy szálloda ad helyt egy ilyen jellegű rendezvénynek és nem csak egy szálloda, hanem Budapest egyik legszebb szecessziós, a XX. század történelmét végig kisérő épülete, királyok, politikusok, filmsztárok kedvenc szállodája.

Egy ilyen épület már önmagában vonzó lehet, hogy bekukkantsunk egy Márton  napi újbor-liba kombóra, de ne siessünk annyira! Ugyanis nincs tán szerte hazánkban olyan újbor ünnepe, ami egy sörfesztivállal indul. Márpedig a Gellértben, a „nulladik napon” válogatott söröket kóstolhatunk, s csak másnap fordulunk rá az igazi borfesztiválra, mert ugye „sörre bor, mindenkor”. És miután 100 éves a Gellért, nem is lehet kevesebb borász, mint 100, akik 11 borvidékről érkezve sorakoztatják fel boraikat. Emellett persze minőségi pálinkákból is lesz elég olyannyira, hogy a Gellért Márton napi rendezvényére belépők korlátlan mennyiségben kóstolhatjuk a sört, bort, pálinkát. Persze érdemes megalapozni némi étellel is.

A Gellért szálló „saját fejlesztése” a Lakosztályétterem, amikor is az épület legszebb lakosztálya szűkkörű fine dining étteremmé válik, ahol ezúttal Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes head chefje varázsolja el a közönséget.

Természetesen idén is lesz Borvacsora és a vasárnap nem múlhat el Márton napi Sunday brunch nélkül.

Szóval ne gondoljuk, hogy egy egyszerű libatorra és borkóstolásra téved be az ember a patinás szálló épületébe. Lesz itt sok minden, csak győzzük szusszal.

Ja! Pénteken és szombaton “afterpary” zárja a napokat, előzőn az Anna and the Barbies, majd másnap a Maszkura és a Tücsökraj zenéjével.

 

- Gellért Hotel -

Kapcsolódó

Csúcsgasztronómiai találkozó Budapesten - együtt főz a jelenlegi magyar Bocuse d'Or csapat Hír

November 8-án együtt főz a jelenlegi magyar Bocuse d'Or csapat, azaz Pohner Ádám, Csillag Richárd, Segal Viktor és Hamvas Zoltán, két norvég Bocuse legenda, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen, valamint Széll Tamás és Szulló Szabina. A vacsorajegyekből befolyt összeg a magyar Bocuse d’Or csapat

Interaktív Monopoly szerencsemezővé alakult a Széna téri villamosmegálló Hír

A klasszikus Monopoly társasjátékon generációk nőttek fel, de mára kissé háttérbe szorult az újabbnál újabb játékok dömpingjében. A Hasbro Magyarország budapesti mindennapokra szabott kampányának célja, hogy felidézzék az emberekben a Monopolyzás örömét. Mindenki ábrándozott már arról játék közbe

Magyar gasztro-siker Torinóban Hír

A Terra Madre Salone del Gusto gasztrokulturális világeseményen az egerszóláti szürkemarha a Slow Food Presidia “előszobájába” került. A nagy magyar sikerrel zárult torinói rendezvény magyar megjelenését a Slow Living Hungary Egyesület és a Magyar Turisztikai Ügynökség közösen szervezte. Az 1987

Őszi fine dining káosz a Baraka étteremben Hír

A Baraka étterem sokak szeint már nem egyszerűen gasztronómiai vállalkozás, ami ott történik a szórakoztatóipar határát súrolja. Ősszel Budapest egyik legkorábban megnyílt fine dining éttermében a káosz veszi át az irányítást. Faágak és avar a tányéron, egy mágikus leves, ami a szemünk láttára vál