Megújul a borászoknak szóló konferencia Egerben Cikk
Hirdetés
Eger Wine Meetup néven újul meg a húszéves múlttal rendelkező szőlészeti és borászati konferencia Egerben. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szakmai programja két napon át tart június 16-17-én, és felöleli a fenntarthatóság, a birtoképítés, a klímaváltozás és a terroir témaköreit.
„Legutóbb éppen huszadik alkalommal szerveztük meg szőlészeknek-borászoknak szóló konferenciánkat. Úgy éreztük, ez a kerek évforduló remek alkalmat kínál arra, hogy ezután egy újabb fejezetet nyissunk a rendezvény életében. 2023 mérföldkőnek számít konferenciánk történetében. Ennek jegyében választottunk új nevet is: Eger Wine Meetup, ami hangsúlyozza, hogy a szakmai előadások mellett mekkora jelentőséget tulajdonítunk a személyes találkozásnak, az együtt töltött időnek.
Fontos célkitűzésünk ezzel a rendezvénnyel is a fiatal, még tanuló és a már gyakorlattal rendelkező szakemberek megszólítása. Elkötelezettek vagyunk az innovációban, a tudásátadásban, a szemléletformálásban, a teljes magyar szőlő-bor ágazat fejlődéséért dolgozunk” – foglalta össze gondolatait dr. Váczy Kálmán Zoltán az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem képviseletében.
A szervezők előadóként a szőlő- és bortermelés, a borkereskedelem és a piacépítés hazai és külföldi specialistáit, kutatóit, valamint olyan nemzetközi borászatokat irányító szakembereket hívtak meg, akik sikertörténetet írtak saját pincészetükkel. Abban bíznak, hogy az ő történetük inspirációt, a tudásuk pedig támpontot adhat a pincészetek vezetőinek, akik minden nap a fejlődés és a továbblépés lehetőségeit kutatják.
A kétnapos konferencia négy tematikus blokkból épül fel. Elsőként a fenntarthatóság témájával foglalkozik, számtalan gyakorlati megközelítésből bemutatva mind jól működő hazai, mind nemzetközi pincészeteket, akik jelentős lépéseket tettek környezeti terhelésük csökkentése érdekében. A második téma a birtoképítés területére vezeti el a résztvevőket, ahol több szemszögből vizsgálhatják meg, hogyan fejleszthető egy borászat az itthoni és a külföldi piacokon egyaránt.
A második napon a klímaváltozás témakörével és az erre a kihívásra adható, a gyakorlati munkában megvalósítható válaszokkal folytatják a konferenciát, majd áttérnek a terroirborok tárgyának vizsgálatára tudományos és termelői szemszögből közelítve. Mindkét nap egy-egy mesterkurzus is várja azokat, akik borkóstoláson szerzett tapasztalatokkal bővítenék az egyes témákhoz kapcsolódó ismereteiket.
Részletes Eger Wine Meetup 2023 információ és az online jegyvásárlás >>>
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
Kapcsolódó
Spanyol-magyar fesztivál búcsúztatja a szeptembert a Palotanegyedben Cikk
A spanyol zene és tánc, a gasztronómia, valamint különleges művészeti és a kulturális élmények kapnak főszerepet szeptember 30-án és október 1-jén a Palotanegyedben. Az esemény fő fellépője Luz Casal, világhírű spanyol énekesnő. A minifesztivállal, amely a Spanyol Nagykövetség és a Cervantes Intéz
Országos kvízjáték is várja a látogatókat a 2. Főzdekocsmák Éjszakáján Cikk
Közös, országos programot szerveznek a magyar sörfőzdékben működő vendéglátóhelyek, azaz taproomok október 7-én. A Főzdekocsmák Éjszakáján a sörfőzdékbe is benézhetnek a látogatók.
Együtt népszerűsíti a „taproom kultúrát” több magyarországi sörfőzde saját vendéglátóhelye október 7-én, amikor közö
Augusztus 29-től közel egy hétig 250 féle sör vár a Szabadság téren! Cikk
Több mint 250-féle sörrel, a legjobb magyar főzdék kézműves különlegességeivel és nemzetközi márkák remekeivel várja a Belvárosi Sörfesztivál a látogatókat hat napon át, 2023. augusztus 29. és szeptember 3. között. A rendezvénynek immáron második esztendeje főtámogatója a magas színvonalú hazai sö
Több mint 250-féle sör egy helyen - 08.29-től rajtol a Belvárosi Sörfesztivál Cikk
Több mint 250-féle sörrel, a legjobb magyar főzdék kézműves különlegességeivel és nemzetközi márkák remekeivel várja a Belvárosi Sörfesztivál a látogatókat hat napon át, 2023. augusztus 29. és szeptember 3. között. A rendezvénynek immáron második esztendeje főtámogatója a magas színvonalú hazai sö