Nemzetközi díjra jelölik a TokajKalauzt Hír
Hirdetés
Január végén értesítették világszerte a gasztronómiai kiadványok szerzőit, akik a rangos Gourmand Awardson a Best in the world szintig jutottak. A több fordulós könyvszemlén egy hazai könyv, a Ripka Gergely által írt, TokajGuide 'European wine' kategóriában a legjobb 4 közé került, ami magyar könyvnek korábban még nem sikerült.
A Gourmand Awards for Drink Culture a világ egyik legnagyobb gasztronómiai és italkönyves seregszemléje, összesen nem kevesebb, mint 175 ország kiadványainak részvételével, a Gourmand International szervezésében. Az évszakonként szemlézett versenyben végül az ‘európai bor’ kategóriában döntőbe jutó négy jelölt:
- Austria - Ruster/Ausbruch DAC, Rudolf Lantschbauer, Yulan Cai (Vinothek)
- Bosnia - Wine Stories, Bosnia & Herzegovina, Zeljko Garmaz
- Hungary - Tokaj Guide, Ripka Gergely (Scolar Kiadó)
- USA - The New Wines of Mount Etna, Benjamin North Spencer (Gemelli Press).
“Felemelő érzés már önmagában Tokajt és Magyarországot látni ezen a shortlisten. Franciaország boros könyveinek külön kategóriája van ezen a versenyen, Magyarországot meg a legtöbb boros tankönyvben, webshopban és más hasonló platformokon általában a ‘világ többi része’ kategóriában említik; én is igyekszem mindent megtenni azért, hogy hazánkat számon tartsák ma is a bortérképen.” - mondja a szerző, akinek TokajKalauza a tavalyi Spring Harvest listán tűnt fel először a könyvszemle weboldalán. A Best in world kategória védjegyét, matricáját már használhatják a kategória döntősei, végső győztest pedig júniusban hirdetnek, Párizsban. A teljes lista a Cook Book Fair oldalon >>>.)
Független iránytű a Tokaji borvidékről
A TokajGuide/TokajKalauz 2014 óta eddig 3 kiadással került nyomtatásba, legutóbb 2019-ben. A két évente frissülő, szabad és független, kétnyelvű kiadvány napjaink legátfogóbb, legnaprakészebb kalauza a történelmi Tokaji borvidék értékeiről, benne 150 meghatározó borászaton túl a legjobb éttermek, ajánlott szálláshelyek, sokrétű rendezvénytippek, a legszebb kirándulóhelyek, várak és más történelmileg vagy táji szempontból fontos látnivalók, de katalogizált borértékelések és évjáratleírások is vezetik a borturistát.
A könyv mára nemzetközi viszonylatban mérve is fontos referenciává vált a borkedvelők számára és a Hegyaljára látogatóknak a borvidéken való eligazodásban. Világszerte számos országból rendelik és követik a szerzői forrásból, illetve a Scolar Kiadó gondozásában készülő kalauzt, melynek friss kiadása idén áprilisban kerül bemutatásra.
TokajKalauz
Kapcsolódó
Melyik a sör legnépszerűbb fűszere? Május 25-én (ez is) kiderül! Hír
Május 25-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén a különleges fűszerekkel készülő sörök lesznek a középpontban. Ahogy azt a sörkedvelők az elmúlt négy évben már megszokhatták, tavasszal újra megnyitnak
Ónódi Eszter és Piszkor Norbert séf exkluzív menüt rakott össze a MADHOUSE Bistronak Hír
Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttartha
Soproni Sörnapokkal indul a SopronFest 2024! Hír
Punnany Massif, Budapest Ragtime Band, Demjén Ferenc, Kispál és a Borz, Necc Party, Csík Zenekar, Kraak & Smaak és Be Massive Horizon – hogy csak néhányat említsünk a SopronFest mostanra teljessé vált Fő téri programjából, amely Soproni Sörnapok néven várja a közönséget. A SopronFest nemcsak
Női energiák mozgatják az idei Gourmet fesztivált Hír
Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkósto