Őszi BBQ piknik Keszthelyen Cikk

Balatonnak ősszel és télen is szezonja van, sőt! Keszthelyen október végén füstben puhulnak a húsok, nyílnak a borok és összegyűlünk egy 3 napos lakomára. Újra összefognak, regionálisan gondolkoznak, és a D-Day után egy újabb tematikával jelentkeznek a balatoni éttermek. Tartsatok velük!
 
Hagyományteremtő céllal gasztropikniket készül az ősz derekán, október 21. és október 23. között, a Keszthely Yachtkikötőben, melyen neves és jellemzően regionális alapanyagokra építő éttermek mutatják meg, mit is gondolnak a BBQ-ról. Természetesen a házigazda Paletta bisztró is készül az alkalomra: füstön sült és omlós halakkal húsokkal! A vendégséfek és éttermek két-két ételt prezentálnak, lehetőség szerint regionális alapanyagok felhasználásával (pl.: Fenyvesi Angus, káptalantóti mangalica stb.). A teljesség igénye nélkül itt lesz a Wine Flow és Czinege úr a Big Green Egg-el, a Tütü Gasztro, a Hubertus Hof, a Laposa borok, a Korosa sajtok, a Bezerics borok, a Sörművek...De minden minden megtalálható a sajtóanyagban.
 
Konyhák és termelők: Wine Flow és Czinege úr / Big Green Egg Magyarország, Tütü gasztró busz, Hubertus-Hof, Georgikon kar, Paletta bisztró, Pavilon, Korosajt Műhely, Laposa Borbirtok, Terra Pannonia / Fenyvesi Angus marhák, Bezerics Borház, Szomor mintagazdaság, Sörművek

Programok: BBQ piknik, amerikai autók, DJ-K, Rock’n’Roll koncert, ugrálóvár, borbély show

Hirdetés

További részletek >>>

 
Sajtóanyag: Bor, Balaton, Gasztro

Kapcsolódó

Kézműves sörtemplom nyílt a Nagykörúton 1085 Budapest, József körút 14.

Többszörös díjnyertes kisüzemi sörök és hozzájuk illő, frissen készülő ételek várják február 10-től a vendégeket a Rizmajer Sörházban, a József körút 14-ben, ahol Csepel legendás sörfőzője nyitott világszínvonalú, három szintes sörözőt. „Egy valamiben biztos voltam: hogyha egyszer sörözőt nyitok a

famous_grouse_logo

Mivel és hogyan fogyasszuk kedvenc whiskynket? Cikk

Magyarországon egyre ismertebbé válnak a prémium minőségű whiskyk, és mára már a bárokban sem olyan gyakran hallani az „Egy whisky-kólát, köszi!” mondatot. Mind többen vannak azok az ínyencek, akik tisztán akarják élvezni egy jó minőségű single malt, vagy blended whisky ízvilágát. Kevesen tudják azo

Gasztrofotó pályázatot indított Skócia kedvenc whiskyje Cikk

Szemet gyönyörködtető vacsora, tökéletes fények és egy pohár selymes whisky – téged is fotózásra csábít a pillanat? Most Skócia kedvenc whiskyje is kíváncsi legszebb gasztronómiai élményeidre: a The Famous Grouse Gourmet Pillanatok fotópályázatra április 26-ig nevezhetnek az Instagram vállalkozó ked

20 éves a Kopar Cuvée Cikk

Mi történt húsz évvel ezelőtt? Ekkor ismerte meg a világ Dollyt, a klónozott birkát, a Titanic alatt sok papír zsebkendőt sírtak tele a mozikban, a Kemény Dénes vezette pólócsapat pedig első komoly eredményeként Európa-bajnok lett… És ez az évjárat adta az első, azóta ikonikusnak számító Kopar Cuvée