Otthoni BBQ receptek egy amerikai sörfőzőtől Budapest szívében Cikk

TIMCO BBQ Budapest

Hirdetés

Az USA-ból hozott receptek alapján, a négy legfontosabb BBQ iskola stílusában készülnek a fogások Budapest egyik legújabb éttermében. Az amerikai tulajdonos már remekül beszél magyarul, az ételek mellé pedig saját söreit kínálja.

A Nyugati Pályaudvartól két percre, a Jókai utcában nyitott meg a Timco BBQ, amelynek a neve ismerősen csenghet azoknak, akik figyelemmel követik a hazai kisüzemi sörpiacot. A Timco ugyanis egy gerilla sörmárka neve is, amelyet Tim Helmick alapított. Gerilla márkaként a Timconak nincs saját sörfőzdéje, hanem a receptfejlesztésre és a vendéglátásra helyezik a hangsúlyt.

Helmick az Egyesült Államokból, amerikai katonaként került Magyarországra, majd tanított a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, családot pedig már Budapesten alapított. A sörfőzés és a barbecue szeretetét otthonról hozta, és amint lehetett Magyarországon is nekilátott, először házisör főzőként, majd Vesztergom Balázzsal megalapították a Timco Brewing-et.

A négy nagy BBQ iskola

A kisüzemi, vagy craft sör és a BBQ az USA-ban kéz a kézben jár, a tengerentúlon számtalan sörfőzde működtet olyan éttermet, ahol a saját főzetek mellé izgalmas, lassan sült, szaftos húsételeket kínálnak.

A barbecuefajták közül Magyarországon a Texas BBQ stílus a legismertebb: a testes, pikáns, közben pedig édes és füstös. Az ilyen fogásokon kívül a Timco BBQ-ban a vendégek fűszeres, barna cukros, paradicsomos alapú pácban érlelt „Kansas City style” BBQ ételeket, savanykás, ecetes, könnyedebb „Carolina” fogásokat és mustáros-almaecetes-paradicsomos pácolású „Memphis style” barbecue-t is kóstolhatnak.

TIMCO BBQ - Burger

A BBQ lelke, a rub, vagyis a szárazpác, amely a Jókai utcában minden esetben saját recept alapján készül, ez utóbbi pedig valamennyi ott kapható ételre igaz. Így készül helyben az ugyancsak amerikai stílusú kukoricás kenyér, a chipotle szósz, a coleslaw, a brownie és az almás pite is.

„Az a célunk, hogy aki betér hozzánk, kicsit úgy érezze, egy igazi amerikai vendéglőben jár” – mondja Tim Helmick. Ezt pedig nem külsőségekkel, hanem rendkívül barátságos hozzáállással, jókedvvel és lazasággal érik el. No és persze olyan fogásokkal, mint a hétvégi brunchokon kínált ham and eggs, amely saját sörben pácolt BBQ tarjával készül, de említhetnénk a sörkorcsolyának páratlan rántott mac and cheese-t, vagy a füstölt húsgolyókat is! Ha pedig valaki vegetáriánus ételt választana, abból is van olyan, amelyet a smokerben készítenek!

Középpontban a sörcsapok

A Timco BBQ pultjának középpontjában a sörcsaprendszer helyezkedik el, jelezve, hogy itt épp olyan fontos a jó sör, mint a finom falatok. A nyolcféle csapolt kisüzemi sör túlnyomó része saját. Van itt ír vörös, belga típusú könnyed, fűszeres búzasör, harsány dupla IPA, sőt pink guavával és hibiszkusszal fűszerezett cseh láger is. De a hagyományos sörök hívei is könnyen találnak maguknak kedvencet, illetve vendégsörök is gyakran megfordulnak a Timco BBQ-ban, széles a bourbon kínálat, de vannak koktélok, és remek magyar borok is.

TIMCO BBQ - Tim Helmick

Az étterem hatalmas karzattal és galériával rendelkezik, ahol a jövőben kiállítások is helyet kapnak, a felső rész pedig nagyszerűen használható szeparénak is, hamarosan pedig elindulnak az élőzenés estek, természetesen kizárólag blues és country dalokkal!

Timco BBQ infó, étlap, hírek >>>

 

Timco BBQ

Kapcsolódó

Fagyi féláron - Május 8-án újra itt a Magyar Fagylalt Napja Cikk

2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor az eseményhez csatlakozó cukrászdák és fagyizók országszerte féláron kínálják a fagylaltgombócokat. A szervező Élmény és Szakértelem Magyarország Alapítvány célja, hogy felhívják a figyelmet a minőségi magyar fagylaltra, közösségi

Május 17-én újra Nyitott Főzdék Napja! Cikk

Nyitott Főzdék Napa 2025   Május 17-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén is a különleges fűszerekkel, speciális komlózási eljárásokkal készülő, vagy épp különféle hordókban érlelt sörök lesznek a középpontban. Ahogy azt a sö

Megvan a 2025-ös nyár desszertje? Cikk

Elkészült Budapest kürtőskalácsa Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, bulis, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készül, és április 20-tól a Szent István Bazilikánál bárki me

Márciusban jön a Taste Balaton Fesztivál! Cikk

Taste Balaton 2025 Márciusban a TASTE BALATON fesztivállal indul a tavasz a Balatonon, amikor már mindannyiunknak úgyis hiányzik, hogy kimozduljunk, zsizsegjünk, szabadba menjünk, új élmények felé nyissunk. Utóbbiból lesz bőven a fesztivál 10 napja alatt: március 7. és 16. között 25 fő helyszínen és izgalmas TASTE B