Otthoni BBQ receptek egy amerikai sörfőzőtől Budapest szívében Cikk

TIMCO BBQ Budapest

Hirdetés

Az USA-ból hozott receptek alapján, a négy legfontosabb BBQ iskola stílusában készülnek a fogások Budapest egyik legújabb éttermében. Az amerikai tulajdonos már remekül beszél magyarul, az ételek mellé pedig saját söreit kínálja.

A Nyugati Pályaudvartól két percre, a Jókai utcában nyitott meg a Timco BBQ, amelynek a neve ismerősen csenghet azoknak, akik figyelemmel követik a hazai kisüzemi sörpiacot. A Timco ugyanis egy gerilla sörmárka neve is, amelyet Tim Helmick alapított. Gerilla márkaként a Timconak nincs saját sörfőzdéje, hanem a receptfejlesztésre és a vendéglátásra helyezik a hangsúlyt.

Helmick az Egyesült Államokból, amerikai katonaként került Magyarországra, majd tanított a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, családot pedig már Budapesten alapított. A sörfőzés és a barbecue szeretetét otthonról hozta, és amint lehetett Magyarországon is nekilátott, először házisör főzőként, majd Vesztergom Balázzsal megalapították a Timco Brewing-et.

A négy nagy BBQ iskola

A kisüzemi, vagy craft sör és a BBQ az USA-ban kéz a kézben jár, a tengerentúlon számtalan sörfőzde működtet olyan éttermet, ahol a saját főzetek mellé izgalmas, lassan sült, szaftos húsételeket kínálnak.

A barbecuefajták közül Magyarországon a Texas BBQ stílus a legismertebb: a testes, pikáns, közben pedig édes és füstös. Az ilyen fogásokon kívül a Timco BBQ-ban a vendégek fűszeres, barna cukros, paradicsomos alapú pácban érlelt „Kansas City style” BBQ ételeket, savanykás, ecetes, könnyedebb „Carolina” fogásokat és mustáros-almaecetes-paradicsomos pácolású „Memphis style” barbecue-t is kóstolhatnak.

TIMCO BBQ - Burger

A BBQ lelke, a rub, vagyis a szárazpác, amely a Jókai utcában minden esetben saját recept alapján készül, ez utóbbi pedig valamennyi ott kapható ételre igaz. Így készül helyben az ugyancsak amerikai stílusú kukoricás kenyér, a chipotle szósz, a coleslaw, a brownie és az almás pite is.

„Az a célunk, hogy aki betér hozzánk, kicsit úgy érezze, egy igazi amerikai vendéglőben jár” – mondja Tim Helmick. Ezt pedig nem külsőségekkel, hanem rendkívül barátságos hozzáállással, jókedvvel és lazasággal érik el. No és persze olyan fogásokkal, mint a hétvégi brunchokon kínált ham and eggs, amely saját sörben pácolt BBQ tarjával készül, de említhetnénk a sörkorcsolyának páratlan rántott mac and cheese-t, vagy a füstölt húsgolyókat is! Ha pedig valaki vegetáriánus ételt választana, abból is van olyan, amelyet a smokerben készítenek!

Középpontban a sörcsapok

A Timco BBQ pultjának középpontjában a sörcsaprendszer helyezkedik el, jelezve, hogy itt épp olyan fontos a jó sör, mint a finom falatok. A nyolcféle csapolt kisüzemi sör túlnyomó része saját. Van itt ír vörös, belga típusú könnyed, fűszeres búzasör, harsány dupla IPA, sőt pink guavával és hibiszkusszal fűszerezett cseh láger is. De a hagyományos sörök hívei is könnyen találnak maguknak kedvencet, illetve vendégsörök is gyakran megfordulnak a Timco BBQ-ban, széles a bourbon kínálat, de vannak koktélok, és remek magyar borok is.

TIMCO BBQ - Tim Helmick

Az étterem hatalmas karzattal és galériával rendelkezik, ahol a jövőben kiállítások is helyet kapnak, a felső rész pedig nagyszerűen használható szeparénak is, hamarosan pedig elindulnak az élőzenés estek, természetesen kizárólag blues és country dalokkal!

Timco BBQ infó, étlap, hírek >>>

 

Timco BBQ

Kapcsolódó

Közel 10.000 liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál Cikk

Közel tízezer liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának. Rutinos sörfog

2024-ben az Eger Wine Meetup középpontjában a birtoképítés és a nemzetközi borpiac Cikk

Eger Wine Meetup 2024 Idén az Eger Wine Meetup visszatér évtizedes hagyományaihoz, és újra a szőlő- és borágazat szempontjából nyugalmasabb év eleji időszakban, február 15-16-án rendezi meg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. A kétnapos szakmai konferencia hű marad a tavaly elindított megújuláshoz: négy kiemelt tem

Korlátlan sörkóstoló a február végén Várkert Bazárban Cikk

Korlátlan sörkóstoló a Várkert Bazárban Két napon át tartó sörfolyam veszi kezdetét február 23-án az egyetlen hazai téli sörfiesztán, az immár 8. alkalommal, a Serfőző szervezésében jelentkező, Indoor Sörfesztiválon. A több mint 100 csapból korlátlanul kóstolható habos nedű mellett sörtörténeti kulisszatitkok és gasztronómiai finomságok

Spanyol-magyar fesztivál búcsúztatja a szeptembert a Palotanegyedben Cikk

Luz Casal A spanyol zene és tánc, a gasztronómia, valamint különleges művészeti és a kulturális élmények kapnak főszerepet szeptember 30-án és október 1-jén a Palotanegyedben. Az esemény fő fellépője Luz Casal, világhírű spanyol énekesnő. A minifesztivállal, amely a Spanyol Nagykövetség és a Cervantes Intéz