Pezsgett a szombat a Corinthia Hotelben! Cikk

Megtöltötték a Corinthia Hotel Budapest termeit a buborékok rajongói a múlt szombaton. A június 10-én a Winelovers által rendezett Pezsgő Június Nagykóstolón bebizonyosodott: a hazai közönség nyitott és érdeklődő, a pezsgő pedig – bár még mindig a luxus szimbóluma – nem csupán az ünnepi asztal főszereplője, de akár mindennapjaink része is lehet.

Hirdetés

Immár harmadik alkalommal, de a korábbiaknál lényegesen gazdagabb kínálattal várta a vendégeket a Pezsgő Június. Aki múlt szombaton ellátogatott a Winelovers rendezvényére, egész biztosan talált magának kedvencet: a sétáló kóstolón több mint 30 hazai pincészet kínálta pezsgőit, habzó- és gyöngyözőborait, a széles körű, több mint 60 tételt felvonultató nemzetközi kínálat pedig a könnyed, illatos asti-tól az évjáratos champagne-ig minden fontosabb stílust bemutatott. A külföldi tételek iránti érdeklődés köszönhető volt annak is, hogy hazánkban korábban egyetlen sétáló kóstolón sem találkozhattak a vendégek hasonlóan széles és nívós választékkal: több, a kóstolón elérhető palack külföldi forgalmazóktól került beszerzésre.

A Borkollégium öt, kóstolóval egybekötött és gazdagon illusztrált, ingyenes Pop-up School előadásán nem csak az alapvető pezsgőkészítési eljárásokkal ismerkedhetett meg az érdeklődők, de ízelítőt kaphattak a különböző érlelési módok közötti különbségekből is. A közönség egybehangzó véleménye szerint a magnum palackokból kerülnek a legszebb buborékok a pohárba…

Bár magnum tétel nem szerepelt az évjáratos champagne-okat bemutató teltházas mesterkurzuson, de dr. Fiáth Attila és a kilenc különböző champagne ház kilenc, egymást követő évjáratának tétele meggyőzte a résztvevőket: valóban csúcskategóriás ritkaságokkal találkozhattak ezen a délutánon. Nem csupán az adott házak stílusa, de az évjáratok sajátosságai is egyértelműen megmutatkoztak; a közel két és fél órás előadás során pedig számos műhelytitok és izgalmas történet is elhangzott.

Idén először külön champagne terem várta a francia pezsgőkkel még közelebbről ismerkedni vágyókat – itt negyven különböző tételt lehetett térítés ellenében kóstolni, szakértői ajánlással és útmutatással. A prezstízs cuvée-k és évjáratos champagne-ok (Krug Grande Cuvée, Dom Pérignon 2006, Paul Bara Millesime 2006) fogytak el elsőként – nem csoda, hiszen ezen champagne-ok palackára meghaladhatja az 50 ezer forintot, így ritkán akad lehetőség egy-egy pohárral kóstolni belőlük. Természetesen népszerűek voltak a jól ismert márkák – Roederer, Moet & Chandon, Veuve Clicquot – is, de a kisebb házak pezsgői is sok érdeklődőt vonzottak.

A választékot angol pezsgők és kulináris különlegességek gazdagították – nagy sikere volt a friss osztrigának, a kacsamájas falatkáknak és a könnyed pohárkrémeknek is.

„A látogatók visszajelzései alapján a rendezvény elérte célját: szerettük volna bemutatni a hazai kínálatot és a nemzetközi mezőnyt is, hogy a vendégek átfogó képet kapjanak a pezsgők változatos és sokszínű világáról a mindennapokat felpezsdítő habzó- és gyöngyözőboroktól az étkezéseket végigkísérő pezsgőkön át a valóban ünnepi champagne-okig.” – foglalta össze Ádám Boglárka, a Winelovers rendezvények főszervezője.

 

Szöveg: Winelovers

Kapcsolódó

Fagyi féláron - Május 8-án újra itt a Magyar Fagylalt Napja Cikk

2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor az eseményhez csatlakozó cukrászdák és fagyizók országszerte féláron kínálják a fagylaltgombócokat. A szervező Élmény és Szakértelem Magyarország Alapítvány célja, hogy felhívják a figyelmet a minőségi magyar fagylaltra, közösségi

Május 17-én újra Nyitott Főzdék Napja! Cikk

Nyitott Főzdék Napa 2025   Május 17-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén is a különleges fűszerekkel, speciális komlózási eljárásokkal készülő, vagy épp különféle hordókban érlelt sörök lesznek a középpontban. Ahogy azt a sö

Megvan a 2025-ös nyár desszertje? Cikk

Elkészült Budapest kürtőskalácsa Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, bulis, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készül, és április 20-tól a Szent István Bazilikánál bárki me

Márciusban jön a Taste Balaton Fesztivál! Cikk

Taste Balaton 2025 Márciusban a TASTE BALATON fesztivállal indul a tavasz a Balatonon, amikor már mindannyiunknak úgyis hiányzik, hogy kimozduljunk, zsizsegjünk, szabadba menjünk, új élmények felé nyissunk. Utóbbiból lesz bőven a fesztivál 10 napja alatt: március 7. és 16. között 25 fő helyszínen és izgalmas TASTE B