Pezsgő Június Nagykóstoló 2017.06.10, Corinthia Hotel, Budapest

pezsgo_junius_2017_fejlec

Június második szombatja a pezsgőrajongók piros betűs ünnepe lesz. A Winelovers Pezsgő Június Nagykóstolón hazánkban még sosem látott buborékos választékkal találkozhatnak a vendégek. Nem csupán a kóstolható tételek száma, de azok változatossága és minősége is lenyűgöző: több mint 30 magyar és 40-nél is több nemzetközi pincészet több mint 150 pezsgője, gyöngyöző- és habzóbora várja a látogatókat 2017. június 10-én, a Corinthia Hotel Budapest termeiben megrendezésre kerülő nagykóstolón.

Hirdetés

Sokszínű hazai kínálat

A hazai kínálatban a pezsgős berkekben már jól csengő nevek mellett számos olyan pincészet is megmutatja buborékos büszkeségeit, amely elsősorban csendes borairól ismert. A rendezvény főszponzora a Garamvári Pincészet – standjukon 7 különböző pezsgőt kínálnak, közte 100%-ban hárslevelűből készült különlegességet is.  A nagyok igazán nagy durranással készülnek: a Borkollégium ingyenes Pop-Up School előadásain Garamvári és Kreinbacher magnum palackok nyílnak és Magyarország legdrágább pezsgőjét is megismerhetik az érdeklődők – maga a borász, Demeter Zoltán tölti a poharakba. A Törley Pezsgőpincészet előadásán az alapvető pezsgőkészítési eljárások ismertetését egy-egy pohár pezsgővel kísérik, a Gancia pedig az olasz pezsgőkből ad ízelítőt.

Egyedülálló külföldi választék

A Winelovers a külföldi vonalra is ráerősít: több mint 40 nemzetközi pincészet változatos eljárással készült pezsgői lesznek elérhetők, így a prosecco, a cava, a crémant és újvilági pezsgők kedvelői is találkozhatnak jól ismert nevekkel, de fedezhetnek fel új stílusokat és márkákat is. Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Ausztria, Németország, Dél-Afrika, Ausztrália, Új-Zéland, Argentína pezsgői… csupa izgalmas utazásra csábító lehetőség. És ha már pezsgő, akkor természetesen champagne: a Champagne Teremben negyven különböző tételt – köztük akár az ikonikus Dom Pérignon-t - kóstolhatnak térítés ellenében a világ legkifinomultabb italának szerelmesei.

A francia champagne-ok egyik legkomolyabb kihívója az angol pezsgő lehet. A Winelovers Angol Pezsgő Standján három olyan, tradicionális eljárással készült angol pezsgőt lesz elérhető, amely már világszerte meghódította a pezsgőrajongókat és kivívta a borszakértők elismerését is.

Exkluzív champagne mesterkurzus

A champagne-ok különös figyelmet kapnak ezen a napon: dr. Fiáth Attila MW aspiráns vezetésével 9 ház 9 különböző évjáratból érkező champagne-át kóstolhatják meg az exkluzív mesterkurzus vendégei. A kóstolósor több szempontból is egyedülálló. Ezen a délutánon a legjobb nevű champagne-házak palackjai nyílnak meg, 2002-től 2010-ig kilenc, egymást követő évjáratot bemutatva. A megalapozott szakmai tudással és biztos ízléssel összeállított kóstolósor minden kortyban valódi élményt ígér. Az előadó személye pedig garancia arra, hogy nem csupán tanulságos, de élvezetes és feledhetetlen másfél óra vár a vendégekre.

Természetesen a szervezők a kulináris élvezetekről is gondoskodtak: a gasztronómiai kiállítók változatos ízekkel kísérik a milliónyi buborékot.

„Hazánkban még soha, sehol nem volt lehetőség egyetlen helyen ennyi kiváló hazai és nemzetközi pezsgőt kóstolni. Köszönöm a hazai pincészeteknek és kereskedő partnereinknek, hogy az ő közreműködésükkel ennyi szép tételt tudunk bemutatni a nagyközönségnek.” – mondta Tábor István, a rendezvényt szervező Winelovers márka tulajdonosa.

További részletek: 

 

Sajtóanyag: Winelovers

 

Kapcsolat

 • Esemény ideje:
  Kezdete:
  2017 Jun 10 18:00
  Vége:
  2017 Jun 10 23:00
  Corinthia Hotel Budapest:
  Budapest ,
  Erzsébet krt. 43 ,
  1073 ,

Kapcsolódó

Zamárdi Gasztro és Utcza Fesztivál 2017 2017.08.03 - 2017.08

Zamárdit nyáron a fesztiválok városaként is emlegetik, hiszen hosszú, egybefüggő árnyas partszakasza tökéletes helyszínként szolgál a legkülönbözőbb rendezvényekhez. A nagy, több tízezer főt befogadó óriásfesztiválok mellett érdemes odafigyelni a kisebb megmozdulásokra is, hiszen igazi kincsekre lel

vegetarianus_fesztival_2017_fejlec

Vegetáriánus Fesztivál 2017 2017.08.26 - 2018.08.27, Kőrösi Kulturális Központ, Budapest

Idén is megrendezésre kerül a Vegetáriánus Fesztivál, immár 21. alkalommal. Augusztus 26-án szombaton, és augusztus 27-én vasárnap is a rendezvény a hagyományainhoz híven sok színes és érdekes programmal, fellépőkkel, kiállítókkal, és finomságokkal vár minden kedves érdeklődőt. Ebben az évben a fes

soletfesztival_2018_fejlec

Sóletfesztivál 2017 2017.08.27, Kazinczy utca, Budapest

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a fővárosban az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) által a szabadtéri Sóletfesztivál. A kóser ételeket kínáló népszerű gasztronómiai esemény augusztus 27-én vasárnap vár minden érdeklődőt a Kazinczy utca Király utca és Wesselényi utca közti

bp_borfesztival_2017_fejlec
budapest_borfesztival_2017_logo

Budapest Borfesztivál 2017 2017.09.07 - 2017.09.10, Szent Győrgy tér, Budapest

2017. szeptember 7-én huszonhatodszor nyitja meg kapuit szeptemberben Európa legszebb borfesztiválja, a Budapest Borfesztivál! Rendületlenül a Várban, rendületlenül a főváros legimpozánsabb panorámáját élvezve kortyolhatjuk közel 200 hazai és külföldi borászat több ezer borát.A bor és kultúra találk