Rendhagyó karácsonyi borvásár a Corinthia Hotelben Cikk

A borok és a szeszes italok a karácsonyi ajándékozás jolly jokerei – családi, baráti, ismeretségi vagy céges körben rendre felbukkannak a palackok, amelyeket általában udvarias mosollyal vesz át a megajándékozott, majd a tokaji aszú felkerül a szekrény tetejére, a whisky a vitrinbe, az édes tankpezsgőt megkapja valamelyik kedves nőismerős, a hiperes chilei vörösbor pedig épp jó lesz annak a távoli rokonnak, akiről valahogy mindig elfeledkezünk. Ha igazán személyessé szeretnénk tenni az ajándékozást és valódi örömet szereznénk egy-egy jól megválasztott, minőségi borral vagy pezsgővel, akkor érdemes felkeresni a Winelovers Xmas karácsonyi kóstolót és vásárt.

Hirdetés

A december 9-én, szombaton a Corinthia Hotel Budapest Báltermében megrendezésre kerülő rendezvényen – rendhagyó módon – nem csak megkóstolni lehet a kiállító pincészetek válogatott tételeit, de egy-két palackkal meg is lehet ezeket vásárolni a helyszínen, vagy ingyenes házhoz szállítással megrendelni a nagyobb mennyiségeket. A borok féldecis mennyiségben a rendezvény belépőjegyének értékében kapott kuponok ellenében kóstolhatók, de a kuponok akár egy-egy palack borra is beválthatók.

Több mint 25 borász és kereskedő kb. 200 tétele lesz egyetlen helyen elérhető és kóstolható: a pezsgőtől a desszertborig a hazai és nemzetközi kínálat színe-java, minden pénztárcának és ízlésnek megfelelően. A bőséges választékban való eligazodáshoz pedig szakértő segítséget nyújtanak a kiállítók, legyen szó ajándékválasztásról, az ünnepi asztalra szánt borkülönlegességekről, vagy az új esztendőt ünneplő koccintásról.

A borokon kívül kézműves termékeket, különleges falatokat és házi készítésű finomságokat is kóstolhatnak a Süss, a Stelázsi, az Osztriga Sommelier és a Budai Gesztenyés Étterem standján és újabb ajándékötleteket kaphatnak mind tőlük, mind a további kiállítóktól, hiszen jelen lesz a Saeco, az AC su misura, a Schiszler Pálinka, az Oroszlános Borhotel és az Andrássy Rezidencia is.

„A megfelelő karácsonyi ajándék kiválasztása sokunk számára komoly kihívást jelent és hajlamosak vagyunk az utolsó pillanatra tartogatni a vásárlást. A tökéletes ajándék a megajándékozott iránti figyelemről szól – érdemes ezért a bort is úgy megválasztani, hogy ez a figyelem tetten érhető legyen a palackban” – ad tanácsot Ádám Boglárka, a Winelovers rendezvények főszervezője.

Néhány ötlet az ajándékvásárláshoz
Legyünk tisztában azzal, hogy a megajándékozni kívánt személy milyen borokat szeret: szárazat vagy inkább édeset? Könnyedebbet vagy testesebbet? Fehér vagy vörösbort? Van kedvenc szőlőfajtája, borvidéke? Van-e olyan bor, ami igazán emlékezetes volt számára? Ha ezekkel tisztában vagyunk, már nem lesz nehéz a választás.

A konzervatívabb ízlésvilágúaknak válasszunk klasszikus bort, például egy bordói típusú házasítást Villányból, egy jó nevű pincészettől.Tipp:

  • Gere Attila Kopar Magnum 2007
  • Jammertal Borbirtok, Cassiopeia Franc 2011

A kísérletező kedvűeknek keressünk egy kisebb, feltörekvő pincészetet; nézzünk körül a természetes borok között, válasszunk egy izgalmas, kevésbé ismert szőlőfajtát, borvidéket, vagy válasszunk egy külföldi bort! Tipp:

  • Hollóvár (Takács Lajos, Somló) – Hárslevelű 2012
  • Domaine des Escaravailles (Franciaország) - Cotes du Rhone Les Sablieres 2015

A borral még csak most ismerkedőknek egy könnyen értelmezhető, illatos fajtából készült bor lehet ideális választás. Tipp:

  • Kamocsay Ákos Prémium Borok Ihlet Cuvée 2015
  • Fekete Borpince: Tramini cuvée 2014

A haladó borkedvelőket kényeztessük igazi különlegességgel. Egy kiváló évjáratban született tokaji aszú vagy egy tradicionális eljárással készült prémium pezsgő biztosan telitalálat lesz. Tipp:

  • Zsadányi Szőlőbirtok és Pincészet, Tokaji Aszú 2013
  • Garamvári Brut Magnum 2000

Az ajándékozás az örömszerzésről szól - ne akarjunk az ajándékkal „nevelni”, tartsuk tiszteletben a megajándékozni kívánt személy ízlését, még akkor is, ha az eltér a sajátunktól. Figyeljük az árcímkét is, és ne felejtsük el, hogy egy túlzó ajándék zavarba ejtő lehet. Ne költekezzünk tehát erőn felül; az ajándékozás nem a pénztárca vastagságának fitogtatásáról szól. A figyelmességet egy méregdrága tétel nem helyettesítheti.


Sajtóanyag: Vinoport

Kapcsolódó

Kézműves sörtemplom nyílt a Nagykörúton 1085 Budapest, József körút 14.

Többszörös díjnyertes kisüzemi sörök és hozzájuk illő, frissen készülő ételek várják február 10-től a vendégeket a Rizmajer Sörházban, a József körút 14-ben, ahol Csepel legendás sörfőzője nyitott világszínvonalú, három szintes sörözőt. „Egy valamiben biztos voltam: hogyha egyszer sörözőt nyitok a

famous_grouse_logo

Mivel és hogyan fogyasszuk kedvenc whiskynket? Cikk

Magyarországon egyre ismertebbé válnak a prémium minőségű whiskyk, és mára már a bárokban sem olyan gyakran hallani az „Egy whisky-kólát, köszi!” mondatot. Mind többen vannak azok az ínyencek, akik tisztán akarják élvezni egy jó minőségű single malt, vagy blended whisky ízvilágát. Kevesen tudják azo

Gasztrofotó pályázatot indított Skócia kedvenc whiskyje Cikk

Szemet gyönyörködtető vacsora, tökéletes fények és egy pohár selymes whisky – téged is fotózásra csábít a pillanat? Most Skócia kedvenc whiskyje is kíváncsi legszebb gasztronómiai élményeidre: a The Famous Grouse Gourmet Pillanatok fotópályázatra április 26-ig nevezhetnek az Instagram vállalkozó ked

20 éves a Kopar Cuvée Cikk

Mi történt húsz évvel ezelőtt? Ekkor ismerte meg a világ Dollyt, a klónozott birkát, a Titanic alatt sok papír zsebkendőt sírtak tele a mozikban, a Kemény Dénes vezette pólócsapat pedig első komoly eredményeként Európa-bajnok lett… És ez az évjárat adta az első, azóta ikonikusnak számító Kopar Cuvée