Gasztro Cikkek, Hírek 1.oldal
98 találat. Bárok, Éttermek, Magyar gasztro-siker Torinóban, Őszi fine dining káosz a Baraka étteremben, Gasztrohegy hétvégék Badacsonyban

Magyar gasztro-siker Torinóban Hír

A Terra Madre Salone del Gusto gasztrokulturális világeseményen az egerszóláti szürkemarha a Slow Food Presidia “előszobájába” került. A nagy magyar sikerrel zárult torinói rendezvény magyar megjelenését a Slow Living Hungary Egyesület és a Magyar Turisztikai Ügynökség közösen szervezte. Az 1987

Őszi fine dining káosz a Baraka étteremben Hír

A Baraka étterem sokak szeint már nem egyszerűen gasztronómiai vállalkozás, ami ott történik a szórakoztatóipar határát súrolja. Ősszel Budapest egyik legkorábban megnyílt fine dining éttermében a káosz veszi át az irányítást. Faágak és avar a tányéron, egy mágikus leves, ami a szemünk láttára vál

Gasztrohegy hétvégék Badacsonyban Cikk

Gasztrohegy nem csupán egy programsorozat, hanem hitvallás is: aktivitásra csábít, tematikát ad, élményt nyújt – borokkal, gasztronómiával, ötletekkel. Végre kiderül, hogy a Badacsony valójában mindig is tányér alakú volt, csak eddig nem volt olyan megközelítés és olyan kínálat, amiből ez ennyire

Jön a hatodik Olaszrizling Október! Cikk

A korábbi évek tradícióinak folytatásaként 2018 októberében már hatodik alkalommal kerül reflektorfénybe Magyarország legnépszerűbb fehérbora. Az Olaszrizling Október nagykóstolón a névadó olaszrizlingekkel együtt több mint 200 különböző tétel várja a  borkedvelőket. Bár nem a legnagyobb területe

5 éves a Borháló! Cikk

Ötödik születésnapját ünnepli a Borháló franchise, Magyarország legnagyobb borszaküzlet-hálózata. Kínálatát folyamatosan bővítve a vállalkozás immár fél évtizede kínál minőségi borokat kedvező árakon: az alternatív kiszereléseknek köszönhetően a vevők ugyanazokat a tételeket akár 40 százalékkal ol

Gasztroturizmus is pörög Siófokon Hír

Illatos, amerikai stílusú barbecue, páratlan kikötői látvány és a mesterszakács ízei, különlegesen elkészített balatoni halak. Az elmúlt néhány évben Budapest után a Balaton partján is lezajlott a gasztroforradalom, így a tópart legnagyobb városában, Siófokon is egyre több izgalmas hellyel találko

Megjelent a Rockstar Magazin X. évfolyamának 19. száma! Hír

Ezúttal is gigantikus méretekben várja az érdeklődőket október 5. és 7. között a Budapest Music Expo, ahol több tízezer hangsert próbálhatsz ki a Hungexpo területén. Egy olyan esemény, ami hidat képez a háttérben mozgolódó zeneipari szakemberek, a hivatásos profik, a hobbizenészek és a szimpla zen

Exkluzív csokoládé, művészi köntösben az az idén 160 éves Gerbeaud cukrászdától Hír

Kortárs művészek alkotásai díszítik az idén 160 éves Gerbeaud cukrászda jubileumi csokoládéit. A limitált számú „művészi édességhez” a világ egyik vezető csokoládégyára, a Cacao Barry – kizárólag a Gerbeaud számára készített - csokoládéja szolgálja az alapanyagot. A három különböző csomagoláson pe

Őszi ízek rozé mellé Cikk

Beköszöntött az ősz, és ugyan elmúlt a nyári hőség és a jeges italok ideje, de a rozék népszerűsége ilyenkor is töretlen. Kicsit visszaidézik a nyarat, de a szezonális fogások mellé is remekül párosíthatóak, a Nagygombos Borászat legalábbis kitartóan hisz abban, hogy a rozé nem egy egyévszakos tör

Szombaton kiderül melyik a 100 legjobb magyar bor Cikk

A Winelovers márkanév mára egyet jelent a hazai borászok és boraik, valamint a minőségi borfogyasztók iránti elkötelezettséggel. A 116 oldalas Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazint az a szándék hívta életre, hogy hozzájáruljon a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztókat p

Bemutatkozik az új Zwack-italkülönlegesség a Kalumba Madagascar Spiced Gin Cikk

Több évnyi termékfejlesztés után mutatta be a Zwack legújabb italkülönlegességét, a Kalumba Madagascar Spiced Gint. A komplex fűszerességet és a citrusos frissességet ötvöző gyógy- és fűszernövény italt a Kecskeméti Zwack Pálinka Manufaktúrában gyártják tölgyfahordókban, aszalt fügén hónapokon át

Felsőerjesztésű, american pale ale a Pécsi Sörfőzdétől Hír

Hagyományos módszerekkel készül az amerikai sörforradalom egyik legismertebb sörtípusa a Pécsi Sörgyárban. A Pécsi APA a megújuló Pécsi Sörgyár új, szuperprémium sörcsaládjának első tagja. A legnagyobb hazai kisüzemi sörfőzdeként számon tartott Pécsi Sörfőzde egy teljesen új sörtípussal, egy fels

Egészséget az uzsonnáscsomagba! Cikk

Becsöngettek. Ez ugyebár elsősorban az iskolás gyerekeknek szól, de voltaképpen a szülőknek is. Leginkább az anyukáknak, akik ilyenkor újra kezdhetik a fejtörést, hogy vajon mi is kerüljön az uzsonnáscsomagba? Egyáltalán milyen legyen ez a csomag? Jó ötlet, ha beszerzünk erre a célra egy csinos u

Zenemű készült a Stand étterem konyhájának zajaiból Cikk

A Stand videójában Gál Kristóf zeneszerző a Stand étterem hangjaiból alkotott zenéjét Terei Miklós rendező-operatőr az étteremben forgatott képanyaga teszi teljessé. Az alkotók különleges koncepciójának megvalósítása nem volt könnyű feladat. Széll Tamás kést élez, Szulló Szabina szarvasgombát tisz

Lakáséttermi esték a Taberna Infinitoban Cikk

Van egy hely a Szent György-hegyen, a kisapáti oldalon, ahol mediterrán a hangulat, hatalmas a terasz, messze ér a kilátás, a hegy borai kaphatók, és mellé szicíliai és balkáni ételek sülnek-főnek. A Taberna Infinito lakásétterem egész estés élményt kínál, a vacsora korlátlan és bor is jár mellé,

Megérkezett 2018 első primőr bora Hír

A korai szüret nyomán idén is a pécsi Lisicza Borház Primőr Roséja lett a szezon első kereskedelmi forgalomba kerülő bora Magyarországon – adja hírül a Borháló Borkereskedés. Országszerte tart a korai fajták szedése és feldolgozása. A szakma derűlátó, a későbbi szüretelésű szőlők is szép évjáratot

DreherFeszt 2018 - sörkülönlegességek és ajándék süti Hír

Az 5. DreherFeszt fantasztikus sörfelhozatallal jelentkezik szeptember 1-jén, a kínálatában néhány, eddig még sohasem kóstolt Dreher specialitással is megismerkedhet a közönség. Ráadásul a jubileum alkalmából még egy ehető születésnapi meglepetéssel is készülnek a szervezők: a Sass Dani által megá

5+1 dolog, amit nem tudtál a sóletről Cikk

  Előrelátó háziasszonyok A Sábát ideje alatt, azaz péntek napnyugtatától szombat napnyugtáig a zsidó vallás előírásai szerint tilos dolgozni, például tüzet gyújtani. Ebből vezetik le, hogy nem szabad főzni, sőt, ételt melegíteni sem. A sólet pontosan ennek a szabálynak köszönheti népszerűs

Itthon is felkapott a gin Cikk

Igazi frissítő, éppen ezért töretlenül népszerű nálunk is a gin, és persze a belőle készülő koktélok is. Egyedi ízvilága sok bártendert megihletett már, így az egyszerűtől az extravagánsig rengetegféle ginalapú koktél közül tudunk választani. Ráadásul mindezt tehetjük úgy is, hogy közben a környez