Saját sörtípust is hoz októberben a Nyitott Főzdék Napja Cikk

Nyitott Főzdék Napja 2021 - ősz

Hirdetés

Eddig mintegy húsz magyar kisüzemi sörfőzde csatlakozott az október 2-án tartandó Nyitott Főzdék Napjához, amelyen tárt kapukkal várják majd a sörkedvelőket. Az eseménynek idén először kiemelt sörtípusa is lesz.

Budapestről és tíz megyéből jelezték már csatlakozási szándékukat a sörfőzdék az október 2-i Nyitott Főzdék Napjához. A programon egyszerre nyitják meg a kapuikat egy napra a magyar kisüzemi sörfőzdék a gasztronómiára és a sörkultúrára nyitott vendégek előtt.

Az ingyenes program célja, hogy az érdeklődők megismerjék a közvetlen környezetükben működő sörfőzdéket, minél többet tudjanak meg a sörkészítés alapanyagairól, technológiáiról és a különböző sörtípusokról. Emellett felhívja a figyelmet arra a változatos termékpalettára, amelyet a kis sörfőzdék kínálnak. Utóbbi érdekében ezúttal kiemelt sörtípusa is lesz a rendezvénynek – mondta el Knap Gábor, a Beerporn.hu sörmagazin főszerkesztője, a Nyitott Főzdék Napja főszervezője.

A kiemelt sörtípus ezúttal a hidegkomlós láger, vagy hopláger lesz. A stílus egyszerre utal a magyar sörforradalom kezdeteire, illetve a jelenlegi trendekre. A hidegkomlós láger sörök hamar népszerűséget hoztak azoknak a sörfőzdéknek, amelyek készíteni kezdték őket Magyarországon még a 2000-es évek végén. Az India Pale Lagernek is nevezett termékek olyan hagyományos alsóerjesztésű sörök, amelyeket főzés után, ún. hidegkomlózással, többnyire speciális aromakomlókkal ízesítenek. A termékek így egyszerre hordozzák a lágerekre jellemző, frisstítő jegyeket az újhullámos sörök intenzív, gyümölcsös komlóaromáival.

A Nyitott Főzdék Napja programhelyszínein októberben külön jelölést kapnak majd a hoplágerek, annak érdekében, hogy minél több látogató ismerkedhessen meg ezzel a stílussal is. Ezen kívül – ahogy a Nyitott Főzdék Napja résztvevői már megszokhatták – a sörkóstolás és vásárlás mellett lehetőség lesz a sörfőzdék működésének, a sörkészítés folyamatának, illetve a sör alapanyagainak megismerésére. A résztvevők közül több sörfőzde is bemutat majd új termékeket, lesz ahol kézműves sajtokat, párlatokat, környékbeli finomságokat is kóstolhatnak majd a vendégek.

A Nyitott Főzdék Napjához csatlakozó sörfőzdék október 2-án elsősorban szabadtéri rendezvényekkel készülnek, a hatályos járványvédelmi intézkedések betartása mellett.

A részletes programok és a résztvevő sörfőzdék listája a www.nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.

 

Nyitott Főzdék Napja

Kapcsolódó

Április 6-án ismét Winelovers Grand! Cikk

Winelovers Grand 2024 “Annyi kiváló bor van a világon, hogy ha életünk minden egyes napján új palackot nyitunk, akkor is egészen hosszú marad még a boros bakancslistánk. Egy ilyen esemény, mint a Winelovers Grand kiváló alkalom arra, hogy jó néhány tételt kihúzhassunk erről a bizonyos listáról.” A fenti idézet - amely

Közel 10.000 liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál Cikk

Közel tízezer liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának. Rutinos sörfog

2024-ben az Eger Wine Meetup középpontjában a birtoképítés és a nemzetközi borpiac Cikk

Eger Wine Meetup 2024 Idén az Eger Wine Meetup visszatér évtizedes hagyományaihoz, és újra a szőlő- és borágazat szempontjából nyugalmasabb év eleji időszakban, február 15-16-án rendezi meg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. A kétnapos szakmai konferencia hű marad a tavaly elindított megújuláshoz: négy kiemelt tem

Korlátlan sörkóstoló a február végén Várkert Bazárban Cikk

Korlátlan sörkóstoló a Várkert Bazárban Két napon át tartó sörfolyam veszi kezdetét február 23-án az egyetlen hazai téli sörfiesztán, az immár 8. alkalommal, a Serfőző szervezésében jelentkező, Indoor Sörfesztiválon. A több mint 100 csapból korlátlanul kóstolható habos nedű mellett sörtörténeti kulisszatitkok és gasztronómiai finomságok