Sörfőző workshop a veresegyházi Malomban Esemény

Hirdetés

Két alkalmas sörfőző workshopra készülünk, tarts velünk! A célunk, hogy megismerkedjünk a sörfőzés alapjaival, az alapanyagokkal, a folyamatokkal, elkészítsük első saját söreinket és palackozva, saját cimkével ellátva haza is vihessük. Ebben a legnagyobbak segítségét kértük, a két alkalmas workshop alatt Csupor Márton és Papp Csaba vezet minket.

 

Első alkalom

  • Időpont: 2018. szeptember 30. 14.00-20.00
  • Helyszín: Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz, emeleti rendezvényterem
  • Tematika: Főzőedényes sörfőzés 

A legtöbb háztartásban megtalálhatóak azok az eszközök, melyek az otthoni sörfőzéshez szükségesek. Egy edény, egy tűzhely, néhány mérőeszköz és már mehet is a főzés! Megismerkedünk a sörfőzés lépéseivel, miközben lefőzzük a legnépszerűbb újhullámos sört, egy India Pale Ale-t.

IPA, azaz India Pale Ale: egy brit eredetű felső erjesztésű sörfajta. Neve onnan ered, hogy a 18. században, amikor India brit gyarmat volt, az oda szállított sörökbe nagy mennyiségű komlót tettek, hogy kibírják a hosszú hajóutat anélkül, hogy minőségük leromlana.  Ezt a sörfajtát kezdte el újraéleszteni az amerikai sörforradalom saját, még aromásabb, citrusosabb komlókkal.

  • Estebéd: Kétféle köménnyel pácolt tarja fűszeres burgonyapürével, majorannával vajon párolt kelkáposztalevéllel.

Második alkalom 

  • Időpont: 2018. október 14. 14.00-20.00
  • Helyszín: Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz, emeleti rendezvényterem
  • Tematika: Sörfőzés félautomata sörfőző gépen

A második alkalmat az előző alkalomkor készített sörünk palackozásával indítjuk. Gondosan felcimkézzük és már mehetünk is a modernebb technika irányába. Az elmúlt években egyre több sörfőzőgép vált elérhetővé, melyek nagyban megkönnyítik a sörfőző feladatát, de a sörfőzés élménye továbbra is megmarad. Ezzel sok időt spórolunk majd, amit a folyékony kenyér és készítésének részletesebb megismerésével töltünk majd, mik a jellegzetes ízek, aromák és színek, honnan erednek és hogyan alakíthatóak. Mit fogunk főzni? Egy barna búzasört! Mitől másabb ez a népszerű világos változatától? A workshopon ez is kiderül!

  • Estebéd: Sörben pácolt csülök, kemencés burgonyával, sörös malac jous-vel.

 

  • A két alkalmas workshop ára: 25 000 Ft
  • Az eseményre regisztrálni a sorvacsora@katlanmalom.hu e-mail címen vagy a 06709474009-es telefonszámon lehet.

Kapcsolat

  • Első alkalom:
    Kezdete:
    2018 Sep 30 14:00
    Vége:
    2018 Sep 30 20:00
    Második alkalom:
    Kezdete:
    2018 Oct 14 14:00
    Vége:
    2018 Oct 14 20:00
    Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz:
    Veresegyház ,
    Csokonai u. 5 ,
    2112 ,